Het feit dat de NAVO haar gevechtssteun aan het Oekraïense leger in Groot-Brittannië en op het grondgebied van andere lidstaten opvoert, is een duidelijk bewijs dat de door de VS geleide as in oorlog is met Rusland. Dit is niet langer een proxy-oorlog, maar eerder een grootschalige oorlog op meerdere niveaus, meldt Strategic Culture.

“We zullen geen oorlog tegen Rusland voeren in Oekraïne.” Dat zei de Amerikaanse president Joe Biden al in maart van dit jaar, terwijl hij tegelijkertijd opschepte over het volpompen van Oekraïne met dodelijke wapens om ervoor te zorgen dat het door de NAVO gesteunde Kiev-regime niet zou worden verslagen.

Biden’s nationale toespraak voegde daar met een voorspellende intonatie aan toe: “Een directe confrontatie tussen de NAVO en Rusland is de Derde Wereldoorlog, iets wat we moeten trachten te voorkomen.”

We hadden kunnen verwachten dat deze ontstellende, dwaze tegenstrijdigheid vroeg of laat duidelijk onhoudbaar zou worden. Het Amerikaanse volk en de wereld zijn inderdaad bedrogen door een oorlogszuchtige marionet in het Witte Huis.

In werkelijkheid lijkt het erop dat de regering-Biden en haar NAVO-partners alles in het werk hebben gesteld om een oorlog tegen Rusland mogelijk te maken. De woorden van deze Amerikaanse president (net als die van zijn voorgangers) zijn niet geloofwaardig. Ondanks zijn klaarblijkelijke ernstige waarschuwing voor het voorkomen van WO III, heeft de mannequin in het Witte Huis juist deze uitkomst vergemakkelijkt in de abjecte dienst van de imperialistische belangen van de VS. Biden is al meer dan 50 jaar een trouwe dienaar van de Amerikaanse oorlogszucht en steunt elke misdadige oorlog die het VS-imperialisme heeft gevoerd. Het is echter een vergissing om Biden, een zogenaamde Democraat, persoonlijk de schuld te geven. Hij is slechts het boegbeeld van een systeem dat oorlog nodig heeft om te kunnen functioneren. Als Donald Trump of een andere Republikeinse politicus toevallig in het Witte Huis zou zitten, zouden we ongetwijfeld hetzelfde verachtelijke dilemma zien.

Er zijn steeds meer berichten over militaire aanvallen op de Krim en andere delen van de Russische Federatie. De aan Oekraïne grenzende regio Belgorod is verscheidene malen gebombardeerd, waarbij dorpen zijn geëvacueerd. Een Oekraïens onbemand vliegtuig heeft naar verluidt ook geprobeerd een aanval uit te voeren op de Kerchbrug, die het Russische vasteland met Oekraïne verbindt. De 19 kilometer lange brug werd in mei 2018 geopend door de Russische president Vladimir Poetin voor een bedrag van 3,7 miljard dollar.

Het is nog niet duidelijk wat de precieze oorzaken van deze explosies zijn. Aanvankelijk beweerden de Russische autoriteiten dat het om toevallige branden ging, maar nu geven ze toe dat er sabotagedaden zijn gepleegd. Westerse media beweren dat er Amerikaanse en NAVO-raketten of drones bij betrokken zijn. De Verenigde Staten vergroten hun voorraden van offensieve lange-afstandswapens en C-4-explosieven voor sabotageoperaties. Tot 40 miljard dollar aan munitie is toegezegd door de VS, Groot-Brittannië, Polen, Duitsland en andere NAVO-mogendheden om het door nazi’s geïnfiltreerde Kiev-regime te steunen in zijn oorlog tegen Rusland. Oekraïne is afgedaald tot een orgie van westers militarisme.

Het militaire optreden van het Kiev-regime staat onder toezicht van de Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten. Aanvallen op de Krim en vermoedelijk andere delen van de Russische Federatie worden goedgekeurd door Washington en Londen.

Naast een ongekende stroom NAVO-wapens naar Oekraïne, wordt het steeds duidelijker dat de door de VS geleide as de Oekraïense strijdkrachten traint.

Deze week werd bekend dat Oekraïense soldaten in Groot-Brittannië worden opgeleid om te gaan vechten. Op een conferentie in Kopenhagen vorige week werden de Britse rekruterings- en trainingsprogramma’s voor Oekraïne gesteund door andere NAVO-leden, waaronder Denemarken, Canada, Polen en de Baltische staten. De VS en haar NAVO-bondgenoten organiseren al jaren gevechtstrainingen in Oekraïne. Dat was mede de reden waarom Russische troepen in februari van dit jaar Oekraïne binnentrokken om een groeiende nationale veiligheidsdreiging te neutraliseren.

Het feit dat de NAVO haar gevechtssteun voor het Oekraïense leger in Groot-Brittannië en op het grondgebied van andere lidstaten opvoert, is een duidelijk bewijs dat de door de VS geleide as in oorlog is met Rusland. Dit is niet langer een proxy-oorlog, maar eerder een grootschalige oorlog op verschillende niveaus.

Een andere onheilspellende ontwikkeling was de inzet van Amerikaanse B-52 lange-afstands bommenwerpers in Zweden deze week. Het Noordse land is samen met Finland een binnenkort nieuw lid van de NAVO. De gecombineerde actie is bedoeld als een berekende bedreiging voor het Arctische gebied van Rusland. In het Noordpoolgebied dreigen de NAVO-strijdkrachten Rusland al lang te bedreigen, maar de allereerste inzet van B-52 bommenwerpers met nucleaire capaciteit in Zweden is een “belangrijk signaal”, zoals de Zweedse minister van Defensie Peter Hultqvist glunderde.

Dit alles toont een afschuwelijke, meedogenloze logica voor oorlog. Biden’s publieke bedenkingen over de Derde Wereldoorlog waren gewoon verachtelijke nonsens. De Verenigde Staten maken zich al op voor vijandelijkheden tegen Rusland sinds op zijn minst de CIA staatsgreep in Kiev in 2014. Het maakt echt niet uit wie er in het Witte Huis zit. Obama, Trump, Biden, net als anderen voor hen, zijn allemaal slechts boodschappenjongens voor het Amerikaanse imperialisme. Het Amerikaanse heersende regime heeft een wanhopige verslaving aan oorlog om zijn afnemende wereldmacht en falende kapitalistische economie nieuw leven in te blazen. Daarom is Washington vastbesloten de gevaarlijke spanningen met Rusland en China roekeloos aan te wakkeren, zoals de Russische Poetin deze week opmerkte.

Alleen al de omvang van de militaire betrokkenheid in Oekraïne en de nieuwe, gevaarlijke fase van het aanvallen van Russisch grondgebied betekent dat de door de VS geleide NAVO-as de facto in oorlog is met Rusland. De as bestaat uit 30 landen (Zweden en Finland niet meegerekend) plus andere niet-NAVO-bondgenoten zoals Australië en Nieuw-Zeeland. Al deze door de VS geleide landen leveren wapens met een toenemend offensief vermogen voor de lange afstand en training van militaire strijdkrachten aan Oekraïne.

Afgelopen december heeft Rusland opgeroepen tot een diplomatieke oplossing voor lang gekoesterde strategische veiligheidsproblemen met betrekking tot de NAVO en Oekraïne. Die oproepen werden door Washington en zijn vazallen op arrogante wijze van de hand gewezen. Eerdere bedenkingen van NAVO-leden tegen het zenden van dodelijke wapens naar Oekraïne zijn eveneens terzijde geschoven. Klaarblijkelijk zijn ook de vroegere bedenkingen tegen het beginnen van een internationaal conflict overboord gezet.

De Verenigde Staten, Groot-Brittannië en andere imperialistische mogendheden draaien halsstarrig de kranen open om een bloedbad in Oekraïne te veroorzaken. Het fascistische regime dat zij in Kiev steunen, gebruikt moedwillig nucleair terrorisme door de grootste kerncentrale van Europa in Zaporozhye aan te vallen. En toch blijven de Westerse sponsors doorgaan met het provoceren van Rusland, provocaties die nu militaire aanvallen op Russisch soeverein grondgebied lijken in te houden.

Moskou heeft herhaaldelijk gewaarschuwd dat “besluitvormingscentra” het doelwit zullen zijn indien zijn grondgebied wordt aangevallen. Die waarschuwing impliceert dat westerse hoofdsteden kwetsbaar zijn. Rusland heeft ook gewaarschuwd dat het zich het recht voorbehoudt kernwapens ter verdediging in te zetten, indien zijn nationale veiligheid wordt bedreigd. Het ondenkbare wordt denkbaar. De westerse staten zijn in de ban van een oorlogszuchtige agenda en mediasysteem dat fungeert als een propagandaministerie voor oorlog. Schandalig genoeg zijn er in het Westen nauwelijks politieke stemmen te horen die oproepen tot diplomatieke onderhandelingen voor vrede.

De krankzinnige, door de VS geleide Westerse machten lijken geen grenzen te erkennen. Het hele conflict over Oekraïne demonstreert de meedogenloze logica van oorlogszucht tegenover Rusland waaraan de westerse heersende regimes verslaafd zijn, net zoals ze dat zijn tegenover elk ander land dat wordt gezien als een obstakel voor de ambities van de wereldmacht. De westerse regimes zijn hulpeloos, hopeloos op oorlog uit, ongeacht de democratische belangen en wensen van hun bevolkingen of de beperkingen van het internationaal recht. Tot zover de op regels gebaseerde orde! De westerse heersers en hun marionetten in functie leiden hun volk en de rest van de wereld naar de afgrond.

Ongelooflijk genoeg lijkt het erop dat dezelfde verachtelijke politieke en economische krachten die twee eerdere wereldoorlogen hebben veroorzaakt, nu weer watertanden. En ze ontketenen hun apocalyptische verlangens met dezelfde leugens en zelfingenomen misleidingen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De NAVO heeft zowel Rusland als China de oorlog verklaard en dreigt met een nucleaire aanval

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
durachuk
durachuk
5 maanden geleden

210 miljoen en nog eens 80 miljoen naar Oekraine en voor de Nederlandse burgers die dit geld toch allemaal betaald hebben blijft niets over. Dit is onze oorlog zij Rutte, ja inderdaad onze oorlog tegen jou vieze dief en volksverrader. Nu de bal opspelen en Oorlog direct met Rusland veroorzaken? Massamoordenaar die je bent/ Maar goed waarom schrijf ik dit alles nog? het laffe Nederlandse volk doet toch niets. Goed dan krijgen we lekker de Russische aanval, terecht ik verheug me erop dat Nederland vernietigd wordt. ik offer mezelf graag op want ik schaam me kapot voor dit vieze misdadige kutland met zijn laffe hersenloze bevolking

Arie
Arie
5 maanden geleden
Antwoord aan  durachuk

Aad
Vergeet even die 1,2 miljard ook niet.

Hagar
Hagar
5 maanden geleden

Radio Albion’s Sven Longshanks geeft een goed interview aan een podcast, en zet voor de vuist weg een massa topics heel beknopt in de juiste context:

https://www.radioalbion.com/2022/08/raconteurs-report-sven-longshanks-rn.html

pipo
pipo
5 maanden geleden

ze besseffen niet goed wat ze uitlokken.
Rusland staat er niet alleen voor heeft de hulp van China , indië, Nord corea, Cuba, Mexico,en de verenigde Emiraten.
het klein landje Nord Corea heeft 14 nucleaire raketten in de lucht hangen voldoende om gans America plat te leggen.
de verenigde Emiraten zullen de energie afsnijden.
de vraag is dan hoelang de westerse landen oorlog kunnen voeren ?????
maar het is zeker dat de gewone burger de tol moet betalen voor al de westerse gekke overheden.