Er is een ongekend risico op meer sterfgevallen door koude huizen deze winter, waarschuwt de National Health Service.

Het Verenigd Koninkrijk kan geconfronteerd worden met een “humanitaire crisis” waaronder een slechte gezondheid, veel sterfgevallen en toenemende ongelijkheid als de regering niet dringend actie onderneemt tegen de stijgende energierekeningen, waarschuwde de National Health Service (NHS) vrijdag.

De organisatie schreef een brief aan de minister van Financiën waarin zij stelde dat, als er geen actie wordt ondernomen, de druk op de gezondheidsdiensten, die al onder druk staan, nog zal toenemen. Als de energierekeningen onbetaalbaar worden, zullen de gezondheidszorg en de sociale zorg “de brokken moeten lijmen”, aldus de NHS.

“Het land staat voor een humanitaire crisis. Veel mensen kunnen voor de vreselijke keuze komen te staan tussen het overslaan van maaltijden om hun huis te verwarmen en het moeten leven in koude, vochtige en zeer onaangename omstandigheden,” schreef het hoofd van de NHS Nadhim Zahawi. “Dit kan op zijn beurt leiden tot uitbraken van ziekte in het hele land, de ongelijkheid op gezondheidsgebied vergroten, de levenskansen van kinderen verslechteren en een onuitwisbaar litteken achterlaten op de lokale gemeenschappen”.

Bloomberg

De NHS benadrukte dat, naast het veroorzaken van meer ziekte, massale brandstofarmoede waarschijnlijk ook “het reeds hoge aantal jaarlijkse sterfgevallen in verband met koude huizen zou verhogen”. Het merkte op dat de situatie ook van invloed kan zijn op de geestelijke gezondheid.

“Het is duidelijk dat als de regering niet snel actie onderneemt, dit een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid zal veroorzaken”, benadrukte Zahawi.

De waarschuwing komt nu de energierekeningen voor het gemiddelde Britse huishouden naar verwachting vanaf januari 2023 zullen stijgen tot meer dan £4.200 ($4.960) per jaar na de volgende verhoging van het prijsplafond. Afgelopen oktober werd de limiet vastgesteld op £1,400 ($1,653).


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Ze gaan ons uithongeren en doodvriezen

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
5 maanden geleden

Dood door kou is een mooi antwoord op alle doden die komende winter zullen vallen als gevolg van de gifprikken.

Men doet er echt alles aan om dat te verbergen.