De VS zijn al lang direct partij in de oorlog. Het Oekraïense leger wordt al acht jaar getraind door de NAVO en zoals de New York Times meldde zijn zowel de CIA als commando’s van de VS en zijn bondgenoten daar al heel lang.

Het verschepen van enorme hoeveelheden wapens en het daadwerkelijk richten van de wapens betekent ook dat ze in de oorlog zijn. Oekraïne kan zelf die HIMARS niet bedienen en het zijn de Amerikanen die de doelen selecteren en aangeven en naar verluidt zou de grondbemanning uit Amerikaanse ‘huurlingen’ bestaan.

Het is de vraag wanneer de Russen eindelijk eens besluiten de werkelijke aanstichter van deze oorlog en vijand aan te vallen.

RT:

De aanhoudende steun van Washington voor Kiev tijdens de militaire operatie van Moskou heeft de VS op het punt gezet partij te worden in het Oekraïense conflict, heeft de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken, Sergej Ryabkov, gezegd.

“We willen geen escalatie. We willen een situatie vermijden waarin de VS partij wordt in het conflict, maar tot nu toe zien we geen bereidheid van de andere kant om deze waarschuwingen serieus te nemen,” vertelde Ryabkov vrijdag aan Rossiya 1 TV kanaal.

Dan moet je harder waarschuwen.

Moskou verwerpt de uitleg van Washington, dat het leveren van wapens en andere hulp aan Oekraïne gerechtvaardigd wordt door het recht van Kiev op zelfverdediging, zei hij.

“Neem me niet kwalijk, maar wat voor zelfverdediging is het als ze al openlijk praten over de mogelijkheid om doelen diep in het Russische grondgebied, op de Krim, aan te vallen?” vroeg de plaatsvervangend FM zich af.

Volgens Ryabkov worden dergelijke uitspraken door Oekraïne gedaan “niet alleen onder het oog van de VS en de NAVO, maar met de aanmoediging van dit soort sentimenten, benaderingen, plannen en ideeën rechtstreeks vanuit Washington,” benadrukte Ryabkov.

Alle beslissingen voor Oekraïne worden al jaren door de NeoCons genomen, Victoria Nuland heeft zelfs de regering geïnstalleerd. Toen Zelenski in maart in Istanboel was om te overleggen over een vredesregeling heeft de VS snel loopjongen Boris Johnson naar Kiev gestuurd om Zelenski te vertellen dat er geen sprake kon zijn van onderhandelingen en dat hij door moest vechten tot de laatste Oekraïner.

“De steeds duidelijkere en diepere betrokkenheid bij Oekraïne in termen van het tegenwerken van onze militaire operatie, brengt dit land, de VS, in feite op het punt om partij in het conflict te worden,” herhaalde hij.

De VS zijn de sterkste steunpilaar van Kiev in het conflict met Rusland, en leveren Kiev miljarden dollars aan militaire en financiële hulp, en ook gegevens van inlichtingendiensten. De leveringen van Washington aan het Oekraïense leger omvatten geavanceerde apparatuur zoals HIMARS meervoudige raketwerpers, M777 houwitsers en gevechtsdrones.

Reuters meldde vrijdag dat de Amerikaanse president Joe Biden op het punt staat een nieuw dodelijk hulppakket van ongeveer 800 miljoen dollar voor Kiev aan te kondigen.

Een niet bij naam genoemde ambtenaar van de regering-Biden vertelde donderdag aan Politico dat het Witte Huis er geen probleem mee had als Oekraïne de Krim zou aanvallen, dat deel werd van Rusland na een referendum in 2014, dat werd geënsceneerd als reactie op een gewelddadige staatsgreep. De VS is van mening dat Kiev elk doelwit op zijn grondgebied kan aanvallen, en “de Krim is Oekraïne”, benadrukte de Amerikaanse functionaris.

Rapport beweert dat VS en UK Elite Special Forces een geheime oorlog voeren in Oekraïne

Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Afschuwelijk: Gelekte documenten onthullen dat Zelenski honderdduizenden Oekraïense levens opgeofferd heeft voor zijn globalistische meesters

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
durachuk
durachuk
5 maanden geleden

Ik vraag me af hoe lang het nog duurt voordat landen die al jaren onder druk van amerika gebukt gaan de handen ineen slaan. Als Iran, N-Korea, Vietnam, Afganistan en China nu eens besluiten om samen met Rusland die pestkop aan te vallen, dan is het gedaan met die tiran