Amerikaanse wetenschappers zijn erin geslaagd de hersenen van levende wezens op afstand te besturen, een taak die voorheen ondenkbaar was. De wezens, in dit geval, zijn genetisch gemanipuleerde fruitvliegen en de neuronen die ervoor zorgen dat de vliegen hun vleugels uitslaan.1 Maar dit is nog maar het begin, schrijft Dr Mercola.

Het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) van het Pentagon, dat een lange geschiedenis van bewaking heeft, werkt samen met de National Science Foundation (NSF) aan een project om een koptelefoon te ontwikkelen die de neurale activiteit van je hersenen kan lezen en deze kan “schrijven”, of coderen, naar de hersenen van iemand anders, wat leidt tot brein-tot-brein communicatie.2

Ten minste één onderzoeker – Jacob Robinson – die aan het programma werkt, dat bekend staat als Magnetic, Optical, Acoustic Neural Access (MOANA), maakt deel uit van het team dat uitvogelde hoe de hersenen van vliegen kunnen worden aangeboord en bestuurd,3 wat erop wijst dat dergelijke technologie wordt aangeboord voor toepassingen die veel verder gaan dan de manipulatie van vliegenvleugels.

Wetenschappers kunnen nu hersenen controleren via afstandsbediening

In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature Materials,4 gebruikten neuro-ingenieurs van Rice University, en collega’s van Rice University, Duke University, Brown University en Baylor College of Medicine, magnetische nanodeeltjes om neuronen in fruitvliegen te activeren, waardoor ze hun vleugelpositie veranderden. In een persbericht van Rice University legt Robinson, universitair hoofddocent elektrische en computertechniek aan Rice, het volgende uit:5

“Op afstand besturen van geselecteerde neurale circuits met magnetische velden is een beetje een heilige graal voor neurotechnologieën. Ons werk is een belangrijke stap in de richting van dat doel, omdat het de snelheid van magnetische besturing op afstand verhoogt, waardoor deze dichter bij de natuurlijke snelheid van de hersenen komt te liggen.”

Het team gebruikte genetische manipulatie om in de neuronale cellen van de vliegen een ionkanaal tot expressie te brengen dat wordt geactiveerd door warmte. Magnetische nanodeeltjes die worden verhit wanneer een magnetisch veld wordt toegepast, werden in de vliegen geïnjecteerd, die vervolgens in een behuizing werden geplaatst met een elektromagneet erbovenop. Bij blootstelling aan warmte spreidden de vliegen gedeeltelijk hun vleugels, zoals te zien is in de video hierboven, wat deel uitmaakt van hun natuurlijke paringsroutine.

“Door het veld van de magneet op een bepaalde manier te veranderen, konden de onderzoekers de nanodeeltjes verhitten en de neuronen activeren. Een analyse van de video’s van de experimenten toonde aan dat vliegen met de genetische modificaties de vleugelspreidende houding aannamen binnen ongeveer een halve seconde na de verandering van het magnetische veld,” aldus Rice University.6 Dit vertegenwoordigt een snelheid die ongeveer 50 keer sneller is dan vorige technologie in staat was om genetisch bepaalde neuronen te stimuleren.7

Uiteindelijk richt het team zich op de ontwikkeling van hersencommunicatietechnologie voor mensen, waaronder technologie die mensen zou kunnen helpen te zien, zelfs als hun ogen fysiek niet functioneren, door hersengebieden te stimuleren die met het gezichtsvermogen te maken hebben. Robinson zei:8

“Het doel van dit werk op lange termijn is methoden te creëren om specifieke hersengebieden bij mensen voor therapeutische doeleinden te activeren zonder ooit een operatie te hoeven uitvoeren. Om de natuurlijke precisie van de hersenen te bereiken moeten we waarschijnlijk een reactie tot op een paar honderdsten van een seconde krijgen. Dus er is nog een weg te gaan.”

DARPA’s Donkere Kant

Er is zeker een enorm potentieel om neuro-engineering te gebruiken om de menselijke gezondheid positief te beïnvloeden. Maar er is ook een enorm potentieel voor misbruik van dergelijke technologie, vooral in de handen van een agentschap als DARPA.

DARPA is het agentschap dat Total Information Awareness (TIA) beheerde, een programma dat ontstond na de aanslagen van 11 september en dat tot doel had de medische gegevens, vingerafdrukken en andere biometrische gegevens van Amerikanen te verzamelen, samen met DNA en gegevens met betrekking tot persoonlijke financiën, reizen en mediagebruik.9

Zij hebben ook gewerkt aan de ontwikkeling van een injecteerbare biosensor met de maker ervan, Profusa.10 Met de sensor kan de fysiologie van een persoon op afstand worden onderzocht via smartphoneconnectiviteit. Profusa wordt ook gesteund door Google, het grootste dataminingbedrijf ter wereld.

Hydrogel is een andere DARPA-uitvinding, waarbij nanotechnologie en nanobots betrokken zijn. Deze bio-elektronische interface maakt deel uit van het afgiftesysteem voor mRNA-vaccins COVID-19. De biochip die door Profusa wordt ontwikkeld is vergelijkbaar met de COVID-19 mRNA-vaccins in die zin dat hij gebruik maakt van hydrogel.

Het implantaat heeft de grootte van een rijstkorrel en is verbonden met een online database die veranderingen in uw biochemie en een breed scala van biometrische gegevens, zoals hart- en ademhalingsfrequentie en nog veel meer, zal bijhouden.

Er is ook een door DARPA gesteund onderzoek aan de gang om vroege tekenen van griep te meten via de biosensortechnologie. De injecteerbare sensoren zullen worden gebruikt om de fysiologische status te meten en zo niet alleen indicatoren van de menselijke reactie op infectie te onthullen, maar ook “blootstelling aan ziekte bij gezonde vrijwilligers”.11

Een draadloze patch die het zuurstofgehalte in het weefsel meet, zou ook worden gebruikt, waarbij informatie naar een mobiel apparaat wordt gestuurd voor real-time gegevens. Volgens Profusa kunnen de biosensoren uitbraken van ziekten, biologische aanvallen en pandemieën tot drie weken eerder opsporen dan de huidige methoden.12 Het lijkt er echter op dat voor een wijdverbreide toepassing van dergelijke sensoren een grootschalige adoptie nodig zou zijn.

Verder vermoeden velen dat Facebook de publieksvriendelijke versie is van DARPA’s Lifelog, een databankproject dat tot doel had de details van het bestaan van mensen te volgen ten behoeve van nationaal veiligheidsbewakingsdoeleinden.13 Het Pentagon trok op 4 februari 2004 de stekker uit Lifelog in reactie op het verzet over privacybezwaren.14 Diezelfde dag werd Facebook gelanceerd.15

DARPA financiert draadloze koppeling van hersenen

In 2021 financierde DARPA het MOANA-project van de Universiteit van Rice, dat een draadloze koptelefoon met twee functies creëert die hersenactiviteit kan “lezen” en “schrijven”. De headset zal licht gebruiken om neurale activiteit in de ene hersenen te decoderen en vervolgens, vergelijkbaar met de fruitvliegstudie, magnetische velden gebruiken om die activiteit in een ander brein te schrijven. Het doel is dat de hersen-naar-brein communicatie in minder dan een twintigste van een seconde plaatsvindt.16

DARPA financierde ook de proof-of-principle-studie van het team in 2018, die moest bewijzen dat informatie door een schedel kon worden verzonden en de activiteit van hersencellen in een petrischaal kon stimuleren. Robinson legde uit:17

“Wat we hebben laten zien is dat er belofte is. Met het beetje licht dat we via de schedel kunnen opvangen, konden we de activiteit van cellen die in het lab waren gekweekt, reconstrueren. Op dezelfde manier hebben we laten zien dat we in het lab gekweekte cellen op een heel precieze manier kunnen stimuleren met magnetische velden en magnetische nanodeeltjes.”

In de volgende fase van het onderzoek moet de technologie worden gedemonstreerd bij knaagdieren en, indien succesvol, binnen twee jaar bij mensen, hoewel tests bij mensen al in 2022 zouden kunnen beginnen.18

“Het meest direct denken we aan manieren waarop we blinde patiënten kunnen helpen,” zei Robinson in een persbericht. “Bij mensen die het vermogen om te zien hebben verloren, hebben wetenschappers aangetoond dat het stimuleren van delen van de hersenen die geassocieerd zijn met het gezichtsvermogen, deze patiënten een gevoel van visie kan geven, ook al werken hun ogen niet meer. “19 DARPA heeft echter waarschijnlijk andere plannen voor de mind control-technologie.

Het Wereld Economisch Forum spreekt over Mind Control met behulp van geluidsgolven

WEF heeft “mind control” op de agenda

DARPA heeft banden met het World Economic Forum (WEF),20 dat in 2018 tweette: “Mind control using sound waves. We vragen een wetenschapper hoe het werkt. “21 In het gerelateerde artikel uit 2018, dat sindsdien van het internet is geschrapt maar door het Internet Archive wordt bewaard,22 werd “niet-invasieve neuromodulatie” door het WEF aangeprezen als een “nieuw tijdperk voor de gezondheidszorg”.

Aanvankelijk werd het artikel besproken als een middel voor de behandeling van de ziekten van Parkinson en Alzheimer, maar de titel – “Mind control using sound waves?” – neemt al snel een wending:23

“Maar wat gebeurt er als deze techniek om onze hersengolven te veranderen aan regelgeving ontsnapt en in de verkeerde handen valt? Stel je een dictatoriaal regime voor dat toegang heeft tot de trucs en instrumenten om de manier waarop haar burgers denken of zich gedragen te veranderen.”

In een interview met Antoine Jerusalem, professor in de ingenieurswetenschappen aan de universiteit van Oxford, wordt in het WEF-artikel beschreven hoe de neuronale activiteit in de hersenen kan worden gecontroleerd door mechanische trillingen naar een bepaald gebied te sturen. Hoewel wordt gezegd dat dit proces nog niet is verfijnd, zegt Jeruzalem: “Ik zie de dag komen waarop een wetenschapper in staat zal zijn te controleren wat iemand in zijn geestesoog ziet, door de juiste golven naar de juiste plaats in zijn hersenen te sturen. “24

Het artikel stelt vervolgens dat, aangezien iemand deze vorm van gedachtencontrole gaat toepassen, het net zo goed het WEF kan zijn – “Als we die dans over tien jaar willen leiden, moeten we vandaag beginnen met onderzoek… Politici moeten onthouden dat als wij het niet doen, iemand het ergens anders toch wel zal doen… mogelijk ongereguleerd. “25

De Vrije wil bestaat niet meer. Mensen zijn Hackbare Dieren

WEF wil controle krijgen door ‘Organismen te hacken’

Klaus Schwab, eigenaar en voorzitter van het WEF, spreekt openlijk over transhumanisme als onderdeel van The Great Reset, en transhumanist Dr. Yuval Noah Harari, een topadviseur van Schwab, geeft toe dat gegevens menselijke elites in staat zouden kunnen stellen om meer te doen dan “alleen digitale dictaturen te bouwen.”

“Door organismen te hacken,” zei Harari, “zouden elites de macht kunnen krijgen om de toekomst van het leven zelf te re-engineeren. Want als je eenmaal iets kunt hacken, kun je het meestal ook engineeren. “26 Binnenkort, zegt hij, zullen sommige bedrijven en regeringen in staat zijn om “systematisch alle mensen te hacken.” En als ze erin slagen het leven te hacken, beschrijft hij dat als de “grootste revolutie in de biologie sinds het begin van het leven 4 miljard jaar geleden.” Volgens Harari:27

“Gedurende 4 miljard jaar, veranderde er niets fundamenteels. De wetenschap vervangt evolutie door natuurlijke selectie door evolutie door intelligent ontwerp. Niet het intelligente ontwerp van een of andere god boven de wolken, maar ons intelligente ontwerp, en het intelligente ontwerp van onze wolken – de IBM wolk, de Microsoft wolk – dat zijn de nieuwe drijvende krachten achter de evolutie.”

Als het menselijk leven eenmaal is gehackt, zullen de hackers de controle over het leven zelf behouden – een proces dat door de pandemie is versneld. Immers, Harari zei: “Er wordt vaak gezegd dat je een goede crisis nooit verloren moet laten gaan.”28

Surveillance is een belangrijk onderdeel van het plan voor wereldwijde totalitaire controle, en Harari zegt dat over 100 jaar mensen zullen kunnen terugkijken en de COVID-19 pandemie zullen kunnen identificeren als het moment waarop een nieuw regime in surveillance de overhand kreeg – “vooral surveillance onder de huid. “29

Wereld Economisch Forum profeet Yuval Noah Harari: We moeten niet alleen mensen monitoren, we moeten monitoren wat er onder hun huid gebeurt

Hoewel ik niet geloof dat de technologie zover gevorderd is dat implanteerbare microchips worden gebruikt als brein-machine-interfaces om je gedachten te controleren, werken wetenschappers duidelijk naar dit einddoel toe, één fruitvliegje per keer.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


‘We zijn eigenlijk de software van het leven aan het hacken’: Moderna’s topwetenschapper over MRNA technologie in COVID vaccin

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties