WEF adviseur Yuval Harari wordt beschouwd als de “transhumanisme paus”. Hij weet het zeker: Wij zijn een van de laatste generaties van Homo sapiens. Hij voorspelt: “In de volgende generatie zullen we in staat zijn lichamen, hersenen en geesten te construeren.” In deze griezelige visie zullen zij die het zich niet kunnen veroorloven om in cyberrobots te worden veranderd, eindigen als vee van de elites, schrijft Julian Schernthaner.

Het plan is om kunstmatige intelligentie en biotechnologie te gebruiken om een “goddelijke elite” te creëren, die even verschillend is van de huidige mens als van de Neanderthaler. De nieuwe heersers staan tegenover degenen wier beroepen door de digitalisering verdwijnen. De Israëlische schrijver noemt hen een “nutteloze klasse” waarvan hij de toekomst gelijkstelt aan vee.

Zijn wij uiteindelijk slechts huisdieren voor de globalisten, samengepropt als vee, of zelfs een plaag die moet worden opgejaagd en uitgeroeid als hij te veel problemen veroorzaakt voor de goddelijke elite? Harari publiceerde zijn manifest van de horror in zijn werk Homo Deus (2017). In het origineel:

Wil je weten hoe superintelligente cyborgs gewone mensen van vlees en bloed behandelen? Dan kun je beter vragen hoe mensen hun minder intelligente dierlijke verwanten behandelen

WEF adviseur Yuval Harari

Gen-injecties als een begin

Het is slechts een van de schokkende delen van dit schrijven. In juni analyseerde AUF1 hoofdredacteur Stefan Magnet het werk. Hij concludeerde: “De globalisten zijn de laatste oorlog tegen de mensheid begonnen”. Helaas was het geen grove samenzweringstheorie, maar het “ultieme doel”. De mensen zijn zodanig heropgevoed dat zij nu tot inzicht gebracht kunnen worden: Ze worden vervangen door cyber-robotische mensen.

Dit is des te gevaarlijker, zegt hij, omdat alle grote miljardairs van Big Tech en Big Pharma zich inzetten voor het transhumanisme. En, volgens Harari, dienen “revolutionaire nieuwe behandelingen” ook als hefboom. Volgens Dr. Robert Malone, de ontdekker van de mRNA-technologie, zijn de experimentele Corona-injecties de toegangspoort tot het transhumanisme.

Voor Harari, is dit slechts de eerste stap van vele. Voor hem is een “upgrade” via biotechnologie, cyborgtechnologie of de schepping van niet-organische wezens heel natuurlijk: “Vier miljard jaar lang heeft de natuurlijke selectie aan deze lichamen gesleuteld en ze opnieuw aangepast, zodat wij zijn geëvolueerd van amoeben naar reptielen naar zoogdieren naar sapiens”.

Voor hem is het een missie: “Relatief kleine veranderingen in genen, hormonen en zenuwcellen waren voldoende om de Homo erectus – die ternauwernood stenen bijlen en stenen messen kon maken – te veranderen in de Homo sapiens, die ruimteschepen en computers maakt. Wie weet wat er uitkomt als we ons DNA, ons hormonale systeem of onze hersenstructuur nog wat veranderen.

Omgebouwd tot machines

Biotechnologie wacht niet op natuurlijke selectie: “Bio-ingenieurs zullen het oude sapienslichaam nemen en doelbewust zijn genetische code herschrijven, zijn hersengolven opnieuw uitlijnen, zijn biochemisch evenwicht wijzigen en zelfs volledig nieuwe ledematen laten groeien.”

De ontwikkeling van cyborgs, zegt hij, versmelt het organische lichaam met apparaten. Zijn droom: miljoenen nano-robots in de bloedbaan die “problemen diagnosticeren en schade herstellen“. En niet alleen daar: op de WEF-top in januari 2020 sprak hij over het “antivirusprogramma voor de geest“. Algoritmen helpen daar om gedragspatronen te voorspellen. Op deze manier worden zelfs kritische gedachten een herstelbaar “probleem”.

Maar Harari’s benadering is nog steeds te “conservatief”. Hij wil niet-organische levende wezens creëren die zich door virtuele en niet-virtuele werelden bewegen dankzij “intelligente software […]”. En: “Zodra een technologie ons in staat zal stellen de menselijke geest te hermodelleren, zal de menselijke geschiedenis tot haar einde komen.

Wensbaby’s voor miljardairs

Diabolisch stelt hij: “Toch is er geen reden tot paniek. Tenminste niet nu.” De verandering, zegt hij, gaat geleidelijk en is al begonnen: “Elke dag besluiten miljoenen mensen om hun smartphone weer wat meer controle over hun leven te laten krijgen, of ze proberen een nieuwer, nog effectiever antidepressivum“. Dus zouden ze zelf ook geleidelijk menselijke eigenschappen opgeven.

Harari stopt nergens voor: voor de voortplanting wil hij de genenloterij “manipuleren“. Met de vooruitgang van het stamcelonderzoek zou het mogelijk zijn “zijn optimale baby te kiezen” tot men na een paar generaties “daadwerkelijk supermensen zou hebben“. Hij spreekt over de goedkoopte van dergelijke “selectieprocedures in de reageerbuis“; hij legt echter niet uit hoe de “nutteloze klasse” zou moeten betalen. Zij veredelen zichzelf, wij zijn hoogstens hun vee in de stal: inwisselbaar, onteigend, rechteloos.

Vrijheid als niet meer bestaand model

Ontmenselijking is het programma: “Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat sapiens, in tegenstelling tot varkens, een ziel hebben“. Wij zouden “in wezen niet zo verschillend zijn van ratten, honden, dolfijnen en chimpansees“. En zij die de “trein van vooruitgang” missen, weg van de mensen, zullen “nooit een tweede kans krijgen.”

Wat hen rest is een leven in de nieuwe elitedictatuur: “Als genetische manipulatie en kunstmatige intelligentie hun volledige potentieel ontplooien, kunnen liberalisme, democratie en vrije markten overbodig worden.” Want het “heilige woord ‘vrijheid‘,” zegt Harari, “blijkt net als ‘ziel’ een leeg begrip te zijn dat geen waarneembare betekenis heeft. Vrije wil bestaat alleen in denkbeeldige verhalen.”

De Vrije wil bestaat niet meer. Mensen zijn Hackbare Dieren

Dit betekent, zei hij, dat onze verlangens ook “gemanipuleerd en zelfs gecontroleerd kunnen worden met behulp van geneesmiddelen, genetische manipulatie of directe stimulatie van de hersenen“. Zelfs complexe gevoelens zoals liefde, woede, angst en depressie kunnen worden gecreëerd of onderdrukt. Hij verwijst naar Amerikaanse militaire experimenten met computerchips voor de hersenen.

De mensheid moet ontwaken

De transhumanisten willen het einde van de mens. Magnet gelooft dat ze zullen falen: “Tegen deze laatste aanval op de hele mensheid zal alles en iedereen die nog mens wil zijn, in opstand komen.” De ontwakende mensheid zou dan de machtige tegenbeweging worden die de transhumanisten een halt kan toeroepen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


WEF-adviseur Yuval Harari: ‘We hebben de overgrote meerderheid van de bevolking gewoon niet nodig’ in de wereld van vandaag

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dee
Dee
5 maanden geleden

Ik heb een haan. En die heb ik Harari genoemd. Want als hij zijn werk gedaan heeft, namelijk het bevruchten van mijn kippetjes, dan beland hij in mijn soep.

Johan
Johan
5 maanden geleden
Antwoord aan  Dee

Dat deed mijn vader ook altijd, weg met die schreeuwer zei hij altijd {de nodige kippen zijn overigens ook in de pan beland}.

Dee
Dee
5 maanden geleden
Antwoord aan  Dee

He? Ik sta zomaar weer op nul?
Nou ja, geeft niet. Ik ben toch al tegen likes en puntjes.
Maar wel mij laatste reactie hier want het is wijs als je weet dat het tijd is om te vertrekken.

Johan
Johan
5 maanden geleden
Antwoord aan  Dee

Waarom zou u moeten vertrekken van het blad, omdat er personen zijn die zonder argumentatie u anoniem een min geven. Zulke zaken gebeuren nu eenmaal op een open reactie gedeelte van een blog.

Dee
Dee
5 maanden geleden
Antwoord aan  Johan

Nog een keer dan:
Omdat ik sinds kort getrold word op ook een ander blog waarop ik soms reageer, en ik heb het gevoel dat dit hier nu ook gebeurd door de zelfde persoon. En ik heb gewoon geen zin om kinderachtige spelletjes te spelen vanachter mijn toetsenbord.
Ik reageer op artikelen, maar ik ga niet lopen zuigen. Als iemand onenigheid met mij heeft, dan lossen we dat op, op de stoep voor de kroeg. Maar niet laf verscholen achter een toetsenbord.
Dus voortaan houd ik het slechts bij het lezen van artikelen.

Johan
Johan
5 maanden geleden
Antwoord aan  Dee

Staat u uiteraard geheel vrij om te doen wat u wil, echter ik zou mij niet zo druk maken om die internet “strijders”. Die zijn er juist op uit om het plezier van een ander te vergallen en zo de discussie over te nemen. In het echte leven is natuurlijk een ander verhaal, maar daar zie je die lieden juist niet.

Mocht ik u niet meer tegenkomen in het reactie gedeelte, veel leesplezier, het ga u goed.

Groet Johan.

durachuk
durachuk
5 maanden geleden

Hun visie interesseert me geen reet, deze figuren hebben 0 waarde. Maar ik zal ze tegemoet komen, behandel mij als beest en ik zal me als beest gedragen. Bezint eer gij begint, jullie hebben mij boos gemaakt, geloof mij, dat wil je niet.

Hagar
Hagar
5 maanden geleden

Die Harari lijkt zelf wel op een kruising tussen een mens en een insect.

Ik wil best geloven dat hij doodongelukkig is elke keer wanneer hij in de spiegel kijkt.

Dan begint hij te dromen van genetische manipulatie, om zelf een onsterfelijke supermens te worden.

Spijtig voor jou, Harari, maar als we een supermens willen maken, gaan we wel vertrekken van een goed exemplaar, en niet van een ziekelijk misbaksel zoals jij.

jef
jef
5 maanden geleden

Tijd om dit baarmoederafval aan een vleeshaak te hangen

Rudolf
Rudolf
5 maanden geleden

Deze vent is gewoon compleet gek en wordt alleen bewonderd door kortzichtige idioten met veel teveel macht en geld (wat ze allebei niet waard zijn) en die schatrijk zijn geworden door één ding waar ze toevallig goed in waren, maar verder nog stommer zijn dan welke eerste de beste aan lachgas verslaafde stomme puber ook ! Het bewijs dat hij als filosoof een nul is zit hem hier al in dat hij altijd over ‘nut’ ligt te zaniken.. Grote groepen mensen zouden geen ‘nut’ meer hebben (voor zijn bedoelde élitaire kliek bedoelt hij uiteraard..) Punt is : het leven en heel het verschijnsel ‘mens’ ís er niet omdat het ergens anders ‘nut’ voor zou hebben, is een spontaan verschijnsel ! En als hij bedoelt ‘nut’ voor de economie of benodigde werkzaamheden, wel, de mens is er niet voor de economie of voor enig werk, de economie en benodigde werkzaamheden en zaken zijn er voor de méns : men leeft niet om te werken, men werkt–zover (nog) nodig–om goed te léven ! En als dat op een heel makkelijke manier gaat kunnen zodat daar steeds minder inspanning voor nodig is, is dat alleen maar prachtig, kunnen we meer tijd besteden aan spelen, andere creatieve dingen doen, sporten, mekaar beminnen, maar maakt dat níemand om die reden overbodig of ‘nutteloos’, zoals deze gek zegt ! Hij verkláárt mij, jou, ons dan ‘nutteloos’ omdat hij ons in zijn gedachte kliekje niet wíl en het vrije en ‘financieel onafhankelijke’ leven niet gúnt ! Dat is een heel ander verhaal ! Als er één groep mensen is die écht nutteloos en levens- en ménsvijandig is dan is het de groep die met de kont op een enorme berg van miljarden en macht zit en die daarmee de wereld tot een paradijs zou kunnen maken, íedereen een fatsoenlijk inkomen, dak boven het hoofd, voldoende zinnig werk en vrede zou kunnen geven (wie dat heeft gáát namelijk niet meer om zich heen liggen schieten of met bommen gooien voor zichzelf of voor wie of wat ook)…maar die dat kapitaal en die macht in concreto alleen maar gebruikt om de rest van de mensheid, hun eigen soort, blijvend strontziek dan wel tot willoze slaven te maken en/of op pijnlijke manieren te vermoorden met hun gifspuiten.. Deze parasieten, want dat hebben ze zichzelf gemaakt met hun doelstellingen en mensverziekende, -verpestende totaal foutieve kwakzalvers’wetenschap’en -denkwijze zijn de verantwoording van hun macht en kapitaal en eigenlijk hun leven- en mensvijandig bestáán allang niet meer waard…En vergeet niet dat gasten die zo denken psychologisch ónvermijdelijk als logische consequentie–je ziet het bij álle groepen met immorele criminele egoïstisch kortzichtige motieven, filosofieën als basis–altijd op het punt komen dat ze ook elkaar op die manier gaan bekijken…en mekaar kapot gaan vechten en verscheuren..Misschien zouden andere krachten dat dus maar beter eerst meteen met hun hele parasieten- en verraderskliek moeten doen…

pipo
pipo
5 maanden geleden
Antwoord aan  Rudolf

uit hoeveel personen bestaat die kliek ???
niet veel! wij zijn met miljoenen zelfs miljarden maar wij mogen niet over het leven beschikken enkelGod , maar laten we God efkes helpen en die kliek naar hem sturen

pipo
pipo
5 maanden geleden

toen Harari werdt geboren hebben ze het kind weggegooit en de placenta grootgebracht.
sorry voor hem.