In 2009 publiceerde The Telegraph een artikel met de titel “Geplande recessie” kan catastrofale klimaatverandering voorkomen”. Deze suggestie werd gedaan door Kevin Anderson van het Tyndall Centre for Climate Change Research, meldt The Expose.

Momenteel heeft het VK zich ertoe verbonden de uitstoot van broeikasgassen tegen 2020 met een derde te verminderen.

Volgens een nieuw rapport van het Tyndall Centre for Climate Change Research zijn deze doelstellingen echter ontoereikend om de opwarming van de aarde onder de twee graden Celsius boven het pre-industriële niveau te houden.

Volgens het rapport is de enige manier om te voorkomen dat het gevaarlijke omslagpunt wordt overschreden, het verdubbelen van de doelstelling tot 70 procent tegen 2020.

Dit zou betekenen dat de omvang van de economie moet worden teruggeschroefd door middel van een “geplande recessie”.

Kevin Anderson, directeur van het onderzoeksorgaan, zei dat de bouw van nieuwe luchthavens, benzineauto’s en vuile kolencentrales in het VK zal moeten worden stopgezet totdat nieuwe technologie een alternatief biedt voor de verbranding van fossiele brandstoffen.

Kevin Anderson bekleedt het Zennström professoraat aan de Universiteit van Uppsala en is leerstoel voor energie en klimaatverandering aan de School of Mechanical, Aerospace and Civil Engineering (MACE) aan de Universiteit van Manchester.

Anderson houdt zich in alle bestuurslagen (VK en Zweden) bezig met vraagstukken variërend van schaliegas, luchtvaart en scheepvaart tot de rol van klimaatmodellen (IAM’s), koolstofbudgetten en ‘negatieve-emissietechnologieën’. Zijn analyse heeft eerder bijgedragen aan de totstandkoming van de Britse Climate Change Act en de ontwikkeling van nationale koolstofbudgetten.

In 2011 voorspelde de klimaatalarmist Anderson: “Als je in 2050 een bevolking van 9 miljard hebt en het wordt 4 graden warmer, 5 graden of 6 graden, dan overleeft misschien een half miljard mensen … 4oC in 2050-2070 lijkt “waarschijnlijk” (kan ook eerder en op weg naar 6oC +).”

In 2012 zei hij 12 jaar zonder koelkast te hebben gedaan, maar onlangs heeft hij toegegeven en zich aangesloten bij het zeer kleine deel van de wereldbevolking dat een koelkast heeft. Hij voegt eraan toe: “Dit moet ik misschien terugdraaien!” Anderson zei ook dat hij had bezuinigd op wassen en douchen. “Daarom stink ik, ja,” zei Anderson tegen Climate Depot toen hij werd geconfronteerd op een persconferentie tijdens de VN-klimaattop 2013 in Warschau.

Bizarre video van het Wereld Economisch Forum beveelt burgers te stoppen met het wassen van hun kleren om klimaatverandering tegen te gaan

Vooruitlopend op de VN Klimaattop 2013 in Warschau, schetste Anderson een radicaal plan om de temperaturen te beperken tot een stijging van 2C. Hoewel er geen melding wordt gemaakt van een geplande recessie, is de boodschap van de alarmist dezelfde als in 2009:

In the Guardian:

Een stijging met 4C, die steeds realistischer lijkt, zou “catastrofaal” zijn en moet koste wat kost worden vermeden, zegt hij nu dat de politieke en persoonlijke inspanningen moeten worden geconcentreerd op het veranderen van de consumptiepatronen van de zeer weinigen die het meest uitstoten.

De [geïndustrialiseerde] landen moeten hun uitstoot in 10 jaar tijd met 70% verminderen om ons een kleine kans te geven de temperatuurstijging tot 2°C te beperken. Zij moeten hun uitstoot jaarlijks met 10% verminderen. We moeten volledig koolstofvrij zijn in de jaren 2020-30, en dat betekent dat vliegtuigen, koelkasten, alles [veel minder moet uitstoten].

Professor Dr. Richard Tol, de auteur van Werkgroepen I, II en III van het Intergouvernementeel Panel inzake klimaatverandering van de Verenigde Naties (“IPPC”), tweette zijn reactie op het The Guardian-artikel:

In een essay dat de week na de top van Warschau, op 25 november 2013, werd gepubliceerd, beweerde Anderson “… dat de rijkere landen, om een redelijke kans te hebben om de 2°C-kenmerking van gevaarlijke klimaatverandering te vermijden, tijdelijk een strategie van ontgroeiing moeten aannemen.”

Zoals Tom Nelson benadrukte, zei Jones in een e-mailuitwisseling tussen Christian Kremer van de European Peoples Party en Phil Jones dat de 2oC “uit het niets was geplukt”.

De groene agenda en het plan om de industriële wereldeconomie te laten instorten

VN-top in Warschau ontaardt in onwetenschappelijke beweringen om politieke agenda vooruit te helpen

De secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon, zei dat de tyfoon Haiyan te wijten was aan de klimaatverandering. De hoofdonderhandelaar van de Filipijnen, Yeb Sano, kondigde op de VN-klimaattop in Warschau aan: “hij zal tijdens de conferentie niet eten zolang er geen zinvolle overeenkomst is bereikt”. Jeffrey Sachs, speciaal adviseur van Ban Ki-moon, zei dat “klimaatleugenaars zoals Rupert Murdoch en Koch Brothers steeds meer bloed aan hun handen hebben nu klimaatrampen over de hele wereld levens eisen.” De tyfoon heeft de roep om Global Warming Compensation Funds aangewakkerd omdat arme landen “landen die 200 jaar geleden geïndustrialiseerd zijn, de schuld geven voor het beschadigen van de atmosfeer”.

Meteoroloog Dr. Ryan Maue zei: “In de afgelopen 1000 jaar zijn de Filippijnen getroffen door 10-20 duizend tropische cyclonen. Wees niet zo arrogant om te geloven dat de mens Haiyan heeft veroorzaakt” en sloopte beweringen dat tyfoon Haiyan de “sterkste storm ooit” was. Haiyan staat op nummer 7 van de sterkste stormen die de Filippijnen ooit hebben getroffen.

Prof. Roger Pielke Jr. zei: “Het wetenschappelijk bewijs ondersteunt op dit moment geen beweringen over de toeschrijving van de effecten van broeikasgasemissies op het gedrag van tropische cyclonen met betrekking tot trends over de hele eeuw, laat staan het gedrag van individuele stormen.”

Gabe Vecchi, een onderzoeks oceanograaf bij NOAA, zei dat als de opwarming van de aarde Haiyan heeft veranderd, dit niet in significante mate is gebeurd.

Bjorn Lomborg zei dat de feiten niet ondersteunen dat klimaatverandering tyfoon Haiyan heeft veroorzaakt.

Het gezaghebbende vijfde evaluatierapport van het IPCC in september 2013 stelde dat er “geen significante trends zijn waargenomen in de frequentie van tropische cyclonen in de afgelopen eeuw”.

Pielke Jr. zei: “Wil iemand, gezien deze gegevens, substantieel onderzoek ernaar en een sterke IPCC-consensus, echt debatteren over het feit dat tyfoonrampen vaker zijn voorgekomen?”

Lees meer: VN Klimaattop verwerpt zijn eigen wetenschap – koppelt tyfoon Haiyan aan Global Warming – VN Top ontaardt in onwetenschappelijke claims om politieke agenda vooruit te helpen, Climate Depot, 19 november 2013

Hoe is dit alles relevant voor vandaag?

Anderson is nog steeds bezig met het “uit de lucht gegrepen” 2oC verhaal. In 2020 tweette Michael Flammer:

Anderson vertelde Democracy Now dat we in 2021 “bij de huidige uitstoot nog 8 jaar hebben en zelfs bij een kleine kans, dat is bij 1,5oC, hebben we nog maar 14 jaar”. Wat de klimaatdemonstranten lokaal doen, is veel meer in overeenstemming met waar “de wetenschappers” om vragen, zei hij.

Dus, wat doen de demonstranten? Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Een klimaatdemonstrant verkleed als Boris Johnson stak een nep-boot in brand (waarbij twee demonstranten betrokken waren), 27 oktober 2021
  • Greta Thunberg zong ‘you can shove your climate crisis up your a***’ tijdens COP26 klimaatconferentie, 2 november 2021
  • Just Stop Oil demonstranten lijmden zich vast aan een schilderij van de National Gallery en bedekten het met een gereviseerde versie (waarbij twee demonstranten betrokken waren), 4 juli 2022
  • Betoger van Just Stop Oil breekt in tranen uit en onthult dat “sommigen van ons luiers zullen dragen”, 1 april 2022

Zoals Anderson al zei, is wat de lokale demonstranten doen veel meer in overeenstemming met wat “de wetenschappers” vragen. De laatste in de bovenstaande lijst sluit aan bij Andersons bewering dat de “uit de lucht gegrepen” 2oC het einde van de mensheid zal betekenen.

Door tranen heen zei Laura Norton, demonstrant van Just Stop Oil: “Ik ben zo bang en ik snap niet dat we niet allemaal in paniek raken. Onze kinderen worden misschien geen 30 meer omdat er geen bewoonbare planeet meer zal zijn. “Mensen moeten stoppen met olie of we zullen het einde van de mensheid meemaken. Er waren negen demonstranten op de plaats delict. “We hebben het erg koud… sommigen van ons zullen incontinentiebroekjes voor volwassenen dragen, sommigen van ons zullen Imodium nemen, dus het is ongemakkelijk,” zei Norton.

Just Stop Oil probeerde meer steun te krijgen door degenen die te lijden hadden onder de kosten van levensonderhoud te vragen om zich bij hen aan te sluiten – waardoor het een kosten van levensonderhoud protest zou worden en geen “klimaatverandering” protest. Het is eerlijk om te zeggen dat Anderson niet veel steun heeft gekregen voor zijn ideologie dat de wereld nog 8-14 jaar te gaan heeft.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het is allemaal een leugen – regeringsrapporten bewijzen dat de kosten van levensonderhoud crisis en reisverstoring met opzet wordt gedaan om ‘The Great Reset’ te bevorderen

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
5 maanden geleden

Hebben jullie enig idee wat er allemaal voorkomen kan worden als jullie allemaal een leuk bedrag op MIJN bankrekening storten?

Helaas ben ik niet bereid mijn privacy op te geven en dat rekeningnummer hier te openbaren.

Dus ja, deze gemiste kans mogen jullie mij echt verwijten.

Maar onthoud: deze dame heeft meer invloed op de natuur dan het hele Schwabinet bij elkaar.