De strijders van de nationalistische formatie “Kraken” hebben in het openbaar geschoten op 100 Oekraïense soldaten van de verslagen 58e gemotoriseerde infanteriebrigade, die hun stellingen hadden verlaten. Dit heeft het Russische ministerie van Defensie vrijdag bekendgemaakt in zijn dagelijkse persbriefing. Volgens het agentschap is de zet bedoeld om paniek te voorkomen en leden van het Oekraïense leger te intimideren.

Afgelopen maandag had de woordvoerder van het Russische Ministerie van Defensie, luitenant-generaal Igor Konasjenkov, gezegd dat het “Kraken”-bataljon zijn gevechtscapaciteit had verloren na een luchtaanval door de Russische luchtmacht. Het Russische leger voert regelmatig aanvallen uit op de locaties van de strijders van de formatie. Zo waren er op 31 juli berichten over de uitschakeling van ongeveer 350 strijders die zich schuilhielden op het terrein van een technische school in Charkov, meldt RT.de.

Vernietiging van bewijsmateriaal – gesneuvelde huurlingen worden ter plaatse verbrand

Strijders van het verkenningsbataljon van de Volksmilitie van Lugansk (LVR) hebben tijdens een verkenningsmissie op 11 augustus verbrande lichamen ontdekt van strijders uit de gelederen van de Oekraïense strijdkrachten in de buurt van de stad Soledar in de Volksrepubliek Donetsk, vertelden ze het persbureau RIA Novosti, aldus Unser Mittel Europa.

Overgoten met benzine en in brand gestoken

Volgens de verkenners lagen de lichamen naast kraters, veroorzaakt door artillerie inslagen. Tijdens de terugtocht zouden de Oekraïense troepen de doden met benzine hebben overgoten en ze in brand hebben gestoken.

De LVR-strijders veronderstellen dat dit de overblijfselen zijn van buitenlandse huurlingen die voor Kiev hadden gevochten. Het verbranden van de lichamen zou identificatie bemoeilijken.

Niet alleen in de steek gelaten door commandanten wanneer het moeilijk wordt, maar ook ter dood veroordeeld na gevangenneming en “berechting”, en tenslotte verbrand op het “slagveld”. Dit is blijkbaar het lot van degenen die “Oekraïne te hulp snellen”.

Laatste informatie over “Oekraïense” huurlingen

Volgens gegevens van het Russische ministerie van Defensie van medio juli zijn sinds 24 februari al meer dan 7100 huurlingen uit meer dan 60 landen in Oekraïne aangekomen.

Blijkbaar worden zij door de Russische strijdkrachten reeds geïdentificeerd in het “stadium van voorbereiding voor binnenkomst” in Oekraïne.

Op 8 augustus publiceerde het ministerie van Defensie een overzichtstabel waaruit blijkt dat Polen de grootste verliezen heeft geleden onder alle buitenlandse huurlingen die sinds het begin van de Russische speciale operatie in Oekraïne zijn aangekomen om aan de zijde van Kiev te vechten, namelijk 643, gevolgd door de Verenigde Staten met 241 en Canada met 213 gesneuvelde huurlingen.

Op de vierde plaats in de overzichtstabel van het Russische departement staat Georgië met 195 gedode huurlingen, gevolgd door Roemenië en het Verenigd Koninkrijk met respectievelijk 156 en 141.

Het militaire ministerie heeft er herhaaldelijk op gewezen dat buitenlandse huurlingen volgens het internationaal humanitair recht geen strijders zijn en dat zij, indien zij levend worden gevangen, in het beste geval een proces en maximale gevangenisstraffen kunnen verwachten.

Deze aanpak van Rusland is ook in overeenstemming met internationaal geldende “gewoonten” en wordt geenszins gekenmerkt door gedrag dat in strijd is met het internationaal recht.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Oekraïense oorlogsmisdaden gedocumenteerd: Russische soldaten worden in knieschijven geschoten, dan achtergelaten om dood te bloeden

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eelke Piers
Eelke Piers
5 maanden geleden

Zo maakt Nederland ook miljoenen over naar de Ukraine om de Nederlandse huurlingen te betalen