In de media wordt door politici en financiële analisten vaak achteloos het woord “biljoen” in de mond genomen zonder te weten wat het betekent.

Een biljoen is een enorm, bijna ondoorgrondelijk getal.

Het menselijk brein heeft moeite om zoiets groots te begrijpen. Dus laat me proberen om het in perspectief te zetten, schrijft Nick Giambruno.

Als je $1 per seconde verdient, zou het 11 dagen duren om $1 miljoen te verdienen.

Als je $1 per seconde verdient, zou het 31,5 jaar duren om $1 miljard te verdienen.

En als je 1 dollar per seconde verdient, zou het 31.688 jaar duren om een biljoen dollar te verdienen.

Dus zo enorm is een biljoen.

Als politici roekeloos geld uitgeven en drukken in de biljoenen, begeef je je op gevaarlijk terrein.

En dat is precies wat de Federal Reserve en het centrale banksysteem van de VS mogelijk hebben gemaakt.

Vanaf het begin van de Covid hysterie tot vandaag heeft de Federal Reserve meer geld bijgedrukt dan tijdens het hele bestaan van de VS.

Sinds de oprichting van de VS duurde het bijvoorbeeld meer dan 227 jaar om de eerste $6 biljoen te drukken. Maar in slechts een paar maanden, heeft de Amerikaanse regering meer dan $6 biljoen gedrukt.

In die periode is de geldhoeveelheid in de VS met maar liefst 41% toegenomen.

Kortom, de acties van de Fed kwamen neer op de grootste geldhoeveelheidsexplosie die de VS ooit heeft gekend.

Aanvankelijk verzekerden de Fed en haar apologeten in de media het Amerikaanse volk ervan dat hun acties geen ernstige prijsstijgingen zouden veroorzaken. Maar helaas duurde het niet lang voordat deze absurde bewering onjuist bleek te zijn.

Zodra de prijsstijging zichtbaar werd, beweerden de mainstream media en de Fed dat de inflatie slechts “tijdelijk” was en dat er niets was om je zorgen over te maken. Toen de inflatie duidelijk niet “tijdelijk” was, zeiden zij ons dat “inflatie eigenlijk een goede zaak is”.

Natuurlijk hadden ze het helemaal mis en wisten ze dat – ze hebben ons gewoon voor de gek gehouden.

De waarheid is dat de inflatie uit de hand is gelopen en dat niets haar kan stoppen.

Zelfs volgens de eigen vervalste CPI-statistieken van de regering – breekt de inflatie door de pieken van 40 jaar. Dit betekent dat de werkelijke situatie veel erger is.

Geen inflatie zonder vertegenwoordiging

Het begrotingstekort en de staatsschuld van de VS zijn de belangrijkste factoren die het drukken van geld stimuleren en leiden tot drastische prijsstijgingen.

De federale overheid van de VS heeft de hoogste schuld in de geschiedenis van de wereld. En het blijft groeien in een snel, niet te stoppen tempo.

Het duurde tot 1981 voordat de Amerikaanse regering haar eerste biljoen aan schuld had opgebouwd. Daarna duurde het slechts vier jaar om het tweede biljoen te bereiken. De volgende biljoenen volgden met steeds kortere tussenpozen.

Vandaag is de staatsschuld van de VS parabolisch gestegen en meer dan 30 biljoen dollar.

Als u $1 per seconde zou verdienen, zou u er meer dan 966.484 JAAR over doen om de staatsschuld van de VS af te betalen.

En dat is in de onrealistische veronderstelling dat de schuld niet zou blijven stijgen.

De waarheid is dat de schuld zich zal blijven opstapelen tenzij het Congres een aantal politiek onmogelijke beslissingen neemt om de uitgaven te beperken. Maar reken er niet op dat dat gebeurt. Integendeel, nu de tekorten van vele miljarden dollar zijn genormaliseerd, gaan zij in de tegenovergestelde richting.

Hieronder volgt een tabel met de tekortprognoses van het begrotingsbureau van het Congres voor de komende tien jaar. Deze ramingen zullen vrijwel zeker te rooskleurig zijn, zoals zo vaak het geval is.

Zelfs volgens de optimistische prognoses van het CBO zal de Amerikaanse overheid de komende tien jaar een cumulatief tekort van meer dan 15 biljoen dollar hebben.

Dus wie gaat deze verbijsterende tekorten financieren? De enige entiteit die daartoe in staat is, zijn de drukpersen van de Fed.

Sta me toe dit in drie stappen te vereenvoudigen.

  • Stap 1: Het Congres geeft biljoenen meer uit dan de federale regering aan belastingen int.
  • Stap 2: De schatkist geeft schuldpapier uit om het verschil te dekken.
  • Stap 3: De Federal Reserve creëert geld uit het niets om de schuld te kopen.

Kortom, dit verraderlijke proces is niets anders dan gelegaliseerde valsemunterij. Het is belastingheffing zonder toestemming door middel van demonetisering en het is de ware bron van inflatie. De mainstream media en economen halen ongelooflijke mentale gymnastiek uit om deze fraude te verhullen en te rechtvaardigen.

Dit is hoe overheidsuitgaven, tekorten en de federale schuld de inflatie beïnvloeden.

Zolang de gemiddelde burger de stijgende prijzen niet opmerkt, werkt het systeem goed. Maar zodra de prijsstijgingen pijnlijk genoeg worden, neemt de politieke druk op de Fed toe om de inflatie te bestrijden door de rente te verhogen.

De Fed heeft een ernstig probleem deze keer

De staatsschuld is zo hoog dat zelfs een terugkeer van de rentetarieven tot hun historisch gemiddelde een rentelast zou betekenen die meer dan de helft van de belastinginkomsten zou opslokken. De rente-uitgaven zouden de uitgaven voor sociale zekerheid en defensie in het niet doen vallen en de grootste post op de federale begroting worden.

Nu de prijsstijgingen het hoogste peil in 40 jaar hebben bereikt, zal een terugkeer naar de historisch gemiddelde rentevoet niet volstaan om de inflatie binnen de perken te houden – zelfs niet in de buurt. Een sterke stijging van de rente is nodig – misschien tot 10% of meer. Dat zou betekenen dat de Amerikaanse regering meer betaalt aan rente-uitgaven dan zij aan belastingen ontvangt.

Kortom, de Federal Reserve zit in de val.

Een renteverhoging die hoog genoeg is om de inflatie te temperen, zou de Amerikaanse overheid failliet maken

Deze dynamiek blijkt duidelijk uit de onderstaande grafiek van de federale schuld en de federal funds rate, de belangrijkste referentierentevoet van de Federal Reserve. Hoe hoger de staatsschuld, hoe moeilijker en pijnlijker het wordt om de rente te verhogen.

Kortom, de Amerikaanse regering nadert snel het financiële eindspel. Het moet de rente verhogen om de uit de hand gelopen inflatie te bestrijden… maar dat kan niet want dat zou faillissement betekenen.

Met andere woorden, het spel is uit.

Zij hebben geen andere keuze dan het systeem te “resetten” – dat is wat regeringen doen wanneer zij in de val zitten.

Zie het zo.

Stel je een verwend kind voor dat een bordspel speelt en in plaats van toe te geven dat hij aan het verliezen is, draait hij het bord om. Dit is precies wat regeringen zullen doen nu zij financieel zijn lamgelegd. Zij kunnen niet winnen, zelfs niet in hun eigen gemanipuleerde spel, en staan nu voor de keus de macht te verliezen of het bord om te gooien. Aangezien macht zichzelf niet vrijwillig opgeeft, moeten wij aannemen dat zij ervoor zullen kiezen het bord om te gooien.

Dat is waar het op neerkomt.

Het huidige monetaire systeem is op weg naar de afgrond. Zelfs de centrale bankiers die het systeem runnen zien dat. Dus bereiden ze zich voor op wat er gaat komen als ze proberen het systeem te “resetten”.

Ik vermoed dat het binnenkort allemaal kan instorten… en het zal niet mooi zijn.

Het zal resulteren in een enorme overdracht van rijkdom van u naar de parasitaire klasse – politici, centrale bankiers en degenen die met hen verbonden zijn.

De economische trend is verontrustend. Helaas is er weinig dat individuen kunnen doen om de koers van deze trends te veranderen.

Het beste wat u kunt en moet doen is uzelf informeren, zodat u zichzelf het beste kunt beschermen en zelfs van de situatie kunt profiteren.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Klassieke Amerikaanse neo-liberale economen, zoals hierboven, gaan er vanuit dat je inflatie afremt door de rente te verhoging. Dat gaat er vanuit dat de inflatie veroorzaakt wordt door een ‘oververhitte’ economie en dat die afgeremd moet worden, maar zoals de auteur zelf al aangeeft is de geldcreatie het probleem. Dan moet je het geld terughalen bij degenen waar dat gecreëerde geld terecht is gekomen, de woekeraars, de speculanten, de Blackrocks van deze wereld. De echte economie is na twee jaar van lockdowns en toeleveringsketen problemen vast niet oververhit.

Er is wel een oplossing: Trap het internationale roofbankierskartel eruit. 90 Jaar geleden was Duitsland het armenhuis van Europa met een gierende inflatie. 5 Jaar later had het de snelst groeiende economie.

Waarom was Adolf Hitler in staat Duitsland uit de Grote Depressie te halen

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
BoerkeUitBrabant
BoerkeUitBrabant
5 maanden geleden

Ik mis in dit artikel zou hoe uit dit roofbankierssysteem te stappen. Ik denk dat dit kan door je nepgeld om te wisselen in echt geld (goud of zilver) of iets anders tasbaars van waarde (vooral dat wat de overheid niet makkelijk af kan nemen). Op http://www.usdebtclock.org is te zien dat wanneer er weer een 100% koppeling tussen goud en geld zou komt, goud $10.000 zou moeten zijn en zilver $1.000 per ounce. Vergelijk dat met de huidige goudprijs van $1.750 (en zilver $21) per ounce. Op de site is ook te zien dat dit bereikt is door op papier 113 keer meer goud te verkopen en 368 keer meer zilver dan er aanwezig is.

Ik denk niet dat crypto’s gaan helpen tegen een reset. Zodra een reset geweest is en er is weer stabiel geld, waarom zou men dan nog massaal beleggen in “geld” welke in een dag 30% in waarde zou varieren. Dat is nog erger dan geld van een bananenrepubliek aanhouden.
Banken en landen houden goud aan, geen crypto’s. Vandaar dat slechts 1000 mensen meer dan de helft van de bitcoins in hande hebbenn. Hiermee zou een bitcoinstandaard meer dan de helft van de wereld in handen leggen van 1000 personen. Dit zou voor nog meer ongelijkheid van de welvaart zorgen dan nu al het geval is. Wie accepteert dit nou?

Ravian
Ravian
5 maanden geleden

“Het is belastingheffing zonder toestemming door middel van demonetisering”

En een hoop van die devaluerende dollars zijn in buitenlands bezit.
Zo hef je dus stiekem belasting buiten je eigen grenzen.
Alwaar je dan een defensie budget van 800 miljard mee financiert.
Wat je dan de machtsbasis verschaft om de “rules-based order” af te dwingen die je oplicht constructie draaiende houd.
Maar Biden heeft nu, middels de sancties tegen Rusland, de kip met de gouden eieren geslacht.
De petrodollar is stervende: “game over”

Hagar
Hagar
5 maanden geleden

Het heeft geen zin om truukjes te gaan verzinnen om het huidige Keynsiaanse geldsysteem te gaan redden, want het is inherent corrupt en onhoudbaar.

De enige manier om tot een gezond geldsysteem te komen is door het systeem in te voeren zoals de Führer deed in Duitsland: geld dat wordt uitgegeven door de overheid, rentevrij, zonder tussenkomst van private banken, en gebaseerd op de productiviteitsstijging van de nationale economie.

Maar dan krijg je natuurlijk weer alle poppen aan het dansen, want de internationale samenzweerders zullen zich weren als een duivel in een wijwatervat tegen zo’n verandering van het geldsysteem, want het huidige rente-gebaseerde geldsysteem is de ruggengraat van hun globalistische terreur-regime en hun rijkdom.

Anna
Anna
5 maanden geleden

Weer eens te meer een. Bewijs dat Amerika “ totaal van het padje. “ af is.
de dollar wordt w.c. Papier.
Wie gelooft nu nog in dit vodje papier, misschien Biden himself, maar die is te verward om het nog te begrijpen.
Zijn regering lijkt op een speeltuin van “ verwende kinderen :” die zich allemaal met hun eigen speeltje het land in deze chaos storten.
Terwijl er verder geen beleid is, want Biden kan het niet meer handelen.

Wanneer wordt europa wakker….. dat de mensen hier gaan zien dat amerika niet z’on betrouwbare bondgenoot is dan we altijd al dachten.

Amerika wordt een griezelig land.
Ze schuiven al hun problem en onder het vloerkleed, verleggen hun conflict naar europa, en gaan helemaal “los op het terrein van “ gender gelijkheid, woke, lieden, politie infiltratie, misdaad wat geen misdaad is, wordt bestreden en echte misdaad wordt toegedekt, uit angst, voor de straat, farmaceuten hebben vrijspel, om hun misdadige middelen op de markt te brengen, controle is er niet meer, nergens meer, het congres wordt buitenspel gezet….. een paar megalomane misdadigers als BG en de R’s en S trekken daar aan de touwtjes en dat “ aan de touwtjes trekken” is de VERNIETINGING VAN AMERIKA ( uitspraak van George SOROS) het is een verontrustende smerig situatie van vriendjes politiek enz enz.

Met z’on geld ontwaarding wordt amerika een ONTWIKKELINGSLAND.
Wie had dit ooit gedacht….
DE VRAAG IS ALLEEN HOE LANG KAN DIT. NOG DOORGAAN❓❓❓