Berlijn heeft plannen om Oost-Europa te onderwerpen en heeft zijn oog op de gebieden die het in het verleden verloor, beweerde Adam Glapinski het hoofd van de Nationale Bank van en voegde er aan toe dat zijn land een bolwerk is tegen die ambities.

Glapinski bood de grimmige voorspelling over Warschau’s huidige diplomatieke confrontatie met Berlijn in een interview met Gazeta Polska, dat op woensdag werd gepubliceerd, meldt RT.

Sinds de hereniging van Duitsland in 1990, is het Berlijns strategisch doel om “in een of andere vorm hun vroegere land terug te krijgen, dat nu binnen de Poolse grenzen ligt, en de hele gordel van landen tussen Duitsland en Rusland te onderwerpen,” zei de Poolse ambtenaar.

Duitslands visie op de toekomst van Europa is “de samenwerking van twee rijken: Russisch en Duits, met landen in het midden die in de invloedssferen van beide machten vallen,” voegde Glapinski eraan toe. Brexit heeft daar volgens hem een kans voor geopend.

Warschau kreeg na de Tweede Wereldoorlog de soevereiniteit over een aantal Duitse gebieden. Ze worden in Polen “Herwonnen Gebieden” genoemd en omvatten Oost-Duitse provincies die vroeger deel uitmaakten van Polen in verschillende perioden van zijn geschiedenis en het land van de Vrije Stad Danzig.

De landruil was deels bedoeld als herstelbetalingen aan Polen en deels als compensatie voor de Poolse gebieden die de Sovjet-Unie na de oorlog als haar eigen gebieden had ingelijfd en die nu deel uitmaken van Wit-Rusland en Oekraïne. Etnische Duitsers werden uit de Herwonnen Gebieden gedeporteerd, terwijl Poolse kolonisten werden binnengebracht.

Glapinski suggereerde dat de fundamentele nationale belangen van Duitsland vereisen dat het in het geheim Rusland steunt tegen Oekraïne terwijl het openlijk Kiev steunt met militaire hulp. Hij zei dat een sterk onafhankelijk Oekraïne, geallieerd met de VS, “niet past” in het scenario van de Russisch-Duitse alliantie.

Polen, met zijn onafhankelijk binnenlands beleid en weigering om toe te treden tot de eurozone is een ander obstakel, voegde hij eraan toe. “Het hebben van een soevereine centrale bank, ons eigen geld – de zloty – en onze dynamische economische groei is wat hen het meeste pijn doet,” zei Glapinski, verwijzend naar de leiding van de EU. Net als andere Poolse topambtenaren, ziet het hoofd van de centrale bank de EU als een vehikel voor Duitse belangen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Bezet Polen Lviv? NAVO oefening in Oost-Europa is begonnen

4 4 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan
Johan
5 maanden geleden

Als dat grondgebied dan maar gebruikt word voor autochtone Duitsers en niet om nog meer volksvreemde parasieten te huisvesten.

Pjotr
Pjotr
5 maanden geleden

De hoofdstad van Oost-Pruisen, Köningsbergen, heet tegenwoordig Kaliningrad.
Ik zie Duitsland nog eerder de Nordstream 2 pijplijn heropstarten dan aan zo’n dol avontuur als het heroveren van door Hitler verloren gebied te beginnen.
Omdat 70% van de Duitse economie afhangt van Russisch gas, en zonder die economie en dus zonder Russisch gas Duitsland zich niet aan de verplichtingen kan houden opgelegd als voorwaarde om de hereniging toe te laten. De Euro is de prijs die Duitsland moet betalen voor de hereniging van BRD en DDR.
Neen dit is een Poolse kwakkel van een politicus die graag Brest en Lvov zou terugkrijgen.

Andre
Andre
5 maanden geleden

Ik wens shithol Berlijn veel succes met Koningsberg en mn oude buurman in Doorn (ik heb mn zooi verkocht in NL) Wilhem 2 ligt er nog steeds te wachten tot Duitsland weer een keizerrijk wordt, dan pas wil hij herbegraven worden. De Duitsers zijn een heel gaaf volk maar het is gekaapt door links.

Dee
Dee
5 maanden geleden

Het zal in ieder geval prachtig zijn als Eurazie van Scheveningen tot Vladivotstok de handen ineen zullen slaan en eindelijk die schijt bezettingsmacht de USA van ons grondgebied gaan trappen.
Ik kan niet wachten!

Durachuk
Durachuk
5 maanden geleden
Antwoord aan  Dee

helemaal mee eens

Durachuk
Durachuk
5 maanden geleden

Polen?! het afvoerputje van Europa, Altijd een grote bek met steun in de rug van een ander. In september 39 hadden ze niet zo een grote smoel meer.

Hagar
Hagar
5 maanden geleden

Dit is weeral totale onzin en oorlogstokende en haatzaaiende leugens, en natuurlijk afkomstig uit het land dat WO2 veroorzaakte, en dat gevestigd is op grondgebied dat gestolen is van Duitsland: Polen.

Duitsland wordt geregeerd door een anti-Duits, Satanistisch en globalistisch marionettenregime. Het allerlaatste wat die willen is het terug samenstellen van het Duitse Rijk.

Hun doel en hun opdracht vanwege de internationale samenzweerders is het Duitse volk volledig uitroeien, door het te perverteren met homo- en trans- ideologie, met feministische ideologie, en door het Duitse Volk fysiek te vermengen met primitieve volkeren, geïmporteerd uit Afrika.

Alles wat slecht en lelijk en destructief is wordt door hen gepromoot, dit is de typische handelswijze van de duivelaanbidders.

Alhoewel de Tweede Wereldoorlog reeds 80 jaar geleden is, vormt het begrijpen van hoe de vork echt aan de steel zat, de sleutel om het heden te begrijpen.

http://www.wearswar.com/

Durachuk
Durachuk
5 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

Hagar ik geef je een staande ovatie, ik kon het niet beter zeggen. Bedankt, je maakt mijn dag. Tenminste nog iemand met verstand !!

Dee
Dee
5 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

Ja, Polen zijn aardig volk, maar achterbaks als natie. Dat hebben zij al meerdere malen in de geschiedenis bewezen. En Duitsland is bezet gebied, evenals de rest van west Europa. Het nazisme is ook nooit verdwenen, maar heeft een andere jas aangetrokken en laat nu haar ware gezicht weer zien.
Maar, misschien, als Rusland haar doelen weet te bereiken in de Ukraine, het schaakbord er anders uit gaat zien en de boel dan gaat schuiven. En alles wijst daarop.
Het is en blijft natuurlijk speculeren, maar feit is dat de heerschappij van de VS op zijn einde loopt. En dan staan er vele kandidaten aan de zijlijn te wachten die allen zo hun eigen plannen hebben. Neem bijvoorbeeld Turkije, die al hoderd jaar geduldig wachten op het moment dat zij hun verloren Ottomaanse rijk kunnen herstellen. Het zou dus goed kunnen dat ook Duitsland een stil verlangen heeft om haar verloren rijk weer terug te brengen. Het zijn altijd plannen achter plannen achter plannen.

Dee
Dee
5 maanden geleden
Antwoord aan  Dee

Tja, eens of niet, ik vond dit wel een gedachtenoefening want ik denk echt dat zaken gaan schuiven en vergeet niet: History is what’s happening. En nog niet zo heel erg lang geleden is Duitsland tot op het bot vernederd en op ongekende wijze opgekrabbeld en heeft de wereld doen beven. Ik zou echt niet verbaasd staan als dit weer zou gebeuren. Het geheugen en het geduld van mensen mag dan kort zijn, maar het geheugen en het geduld van een natie is dat niet.
Maar linksom of rechtsom, wij gaan grote veranderingen zien op het geopolitike schaakbord.
Zou fijn zijn om de -1 toe te lichten. Dat houd de discussie namelijk levend en daar word ik misschien wijzer van. (Ik ben sowieso geen voorstander van likes en dislikes omdat het competitief kan worden en discussies afkapt).

Ravian
Ravian
5 maanden geleden

Iets met een pot en een ketel…

Qvic
Qvic
5 maanden geleden

Duitsland heeft al zijn voorwaarden om oost Duitsland terug te krijgen van Rusland overtreden. Dus is Rusland officieel gerechtigd om dat deel weer op te eisen. Maar Duitsland in zijn geheel bestaat allang helemaal niet meer, alleen in de fictie net als Nederland. Want beide landen zijn sinds 18-05-1945 bezet Amerikaans grondgebied tot op heden. In alle Duitse paspoorten staat Duitse en geen Duitsland. Daar Duitsland officieel niet eens bestaat, het mag enkel Bündes Republiek Duitsland genoemd worden, wat eigenlijk alleen het westelijke deel inhoud. Maar Duitsland heeft ruimte tekort om zoveel import te kunnen bergen. Daar de huizenbouw hopeloos achter loopt is de keus makkelijk te maken, om oude grondgebieden op te eisen. Dat riekt naar een oorlog tussen Polen en Duitsland.