Bill Gates bezit meer landbouwgrond in de V.S. dan enige andere particuliere boer, met een totaal van 242.000 acres. Maakt de aankoop van dit land deel uit van zijn plan om u te dwingen synthetisch vlees te eten dat in een laboratorium is gekweekt?

De Bill & Melinda Gates Foundation, de grootste liefdadigheidsstichting ter wereld, heeft een landbouwagenda die landbouwchemicaliën, gepatenteerde zaden, nepvlees en bedrijfscontrole ondersteunt – belangen die regeneratieve, duurzame, kleinschalige landbouw ondermijnen, meldt The Expose. Een van de hoofdrolspelers in deze agenda is de wijdverbreide invoering van synthetisch vlees.

Het bedrijf Impossible Foods, dat imitatievlees produceert, werd medegefinancierd door Google, Jeff Bezos en Bill Gates, en Gates heeft duidelijk gemaakt dat hij gelooft dat het overschakelen op synthetisch rundvlees de oplossing is voor het terugdringen van de methaanuitstoot die afkomstig is van dieren die worden gefokt op geconcentreerde veevoederbedrijven.

De krachtige aanbeveling om rundvlees te vervangen door nepvlees wordt gedaan in Gates’ boek “How to Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need,” dat in februari 2021 uitkwam. In een interview met MIT Technology Review gaat hij zelfs zover dat hij zegt dat het gedrag van mensen moet worden veranderd om nepvlees lekker te leren vinden, en als dat niet werkt, zou regelgeving de truc kunnen zijn.

Gates investeert overigens in nepvleesbedrijven en koopt in een razend tempo landbouwgrond op in de VS. Uiteindelijk zal het Gates imperium “alles bezitten.”

Gates investeert in nep-vleesbedrijven

Volgens Gates zal, om de uitstoot van broeikasgassen te elimineren, nepvlees “nodig zijn”. Hij vertelde MIT Technology Review:

“In termen van vee, is het heel moeilijk. Er zijn allemaal dingen waarbij ze hen ander voedsel geven, zoals er dit ene mengsel is dat je een 20% reductie geeft [in methaanuitstoot]. Maar helaas, die bacteriën [in hun spijsverteringsstelsel die methaan produceren] zijn een noodzakelijk onderdeel van het afbreken van het gras.

En dus weet ik niet of er daar een natuurlijke benadering zal zijn. Ik ben bang dat synthetische [eiwitalternatieven zoals hamburgers op plantaardige basis] nodig zullen zijn voor ten minste het rundvlees.”

Hij noemt vervolgens Memphis Meats, dat synthetisch vlees produceert in een lab via massakweek van stamcellen van dieren, vaak in een oplossing met runderserum, hormonen, groeifactoren en andere voedingsadditieven. PR-campagnes zijn zo ver gegaan dat ze in het laboratorium gekweekt vlees “schoon vlees” hebben genoemd, maar onderzoek dat is gepubliceerd in Environmental Science and Technology suggereerde dat het eigenlijk intensiever energiegebruik zou kunnen vereisen vergeleken met conventioneel vlees.

Gates zegt dat hij denkt dat Memphis Meats te duur zal zijn om wijdverspreid te worden. “Maar Impossible en Beyond hebben een stappenplan, een kwaliteitsstappenplan en een kostenstappenplan, dat hen volledig concurrerend maakt.” Hij doelt op Impossible Foods, een leider in de nep-vleesindustrie die plantaardig “vlees” produceert.

Impossible Foods heeft 14 patenten en heeft er nog minstens 100 in behandeling. Beyond Meat is een andere toonaangevende producent van namaak “rundvlees”, “varkensvlees” en “kip” producten, die in 2020 aankondigde dat het zou beginnen met de productie van een aantal van haar producten in China.

Wat velen echter niet weten, is dat Gates ofwel persoonlijk investeert in, ofwel via Breakthrough Energy Ventures investeert in Beyond Meats, Impossible Foods, Memphis Meats en andere bedrijven die hij actief promoot. Gates vertelde aan MIT:

“Wat de huidige schaal betreft, vertegenwoordigen zij [Impossible Foods en Beyond Meat] nog geen 1% van het vlees in de wereld, maar ze zijn goed op weg. En Breakthrough Energy heeft vier verschillende investeringen in deze sector om de ingrediënten zeer efficiënt te maken …

Nu heb ik gezegd dat ik eigenlijk een pad kan zien. Maar je hebt gelijk dat tegen mensen zeggen, ‘Je mag geen koeien meer eten’ – over een politiek impopulaire benadering van dingen gesproken.”

Gates stopt echter niet bij nep-vlees. Hij heeft onlangs ook een biotechnologisch startend bedrijf gesteund, Biomilq, dat in het lab gekweekte moedermelk ontwikkelt.

Wetenschappers hebben ernstige veiligheidszorgen over Bill Gates verontrustende in het lab gekweekte vlees

Gates: Alle rijke landen moeten 100% nep rundvlees eten

Of het nu wel of niet “impopulair” is, doet er blijkbaar niet toe, want Gates zei dat hij vindt dat rijke landen allemaal nepvlees zouden moeten eten. Op de vraag of hij denkt dat plantaardig en laboratoriumgekweekt vlees “de volledige oplossing kan zijn voor het eiwitprobleem in de wereld”, zegt hij dat dit in midden- en hoge-inkomenslanden inderdaad het geval is, en dat de mensen eraan kunnen “wennen”:

“Ik vind wel dat alle rijke landen moeten overstappen op 100% synthetisch rundvlees. Je kunt wennen aan het smaakverschil, en de claim is dat ze het na verloop van tijd nog lekkerder gaan maken. Uiteindelijk is die groene premie bescheiden genoeg om het [gedrag van] mensen te veranderen of via regelgeving de vraag volledig te doen verschuiven.

Dus voor vlees in de midden-inkomenslanden en de hogere inkomens denk ik dat het mogelijk is. Maar het is een van die gevallen waarin je het elk jaar moet volgen en zien, en de politiek [is een uitdaging]. Er zijn al deze wetsvoorstellen die zeggen dat het in principe lab-afval moet heten om verkocht te worden. Ze willen niet dat we het rundvleeslabel gebruiken.”

De ironie van Bill Gates – die in een herenhuis van 66.000 vierkante meter woont en in een privéjet reist die elk uur 486 gallons brandstof verbruikt – die praat over hoe hij het milieu kan redden, gaat niet aan iedereen voorbij.

The Nation bekritiseerde de tegenstrijdigheden van Gates, waaronder het feit dat hij door het kopen van enorme hoeveelheden landbouwgrond een grote bijdrage levert aan de uitstoot van koolstof. Zijn jet-setting levensstijl maakt hem ook een koolstof “super uitstoter”:

“Volgens een academisch onderzoek uit 2019 naar de extreme koolstofemissies van de jet-setting elite, maakt Bill Gates’ uitgebreide reizen per privéjet hem waarschijnlijk tot een van ‘s werelds grootste bijdragers aan koolstof – een echte superuitstoter. In de lijst van 10 onderzochte beroemdheden – waaronder Jennifer Lopez, Paris Hilton, en Oprah Winfrey – was Gates de bron van de meeste uitstoot.”

Gates is de grootste eigenaar van landbouwgrond in de VS

Bill Gates bezit meer landbouwgrond in de VS dan welke andere particuliere landbouwer ook. Hij heeft de afgelopen jaren in totaal 242.000 acres aangekocht, waarvan een groot deel tot de rijkste grond in de VS wordt gerekend. Conventionele landbouw is een van de grootste bronnen van vervuiling op de planeet.

Alleen al de studie over jet-travel wees Gates aan als een van de meest problematische uitstoters van koolstof, zonder rekening te houden met landbouwemissies. The Nation merkte op:

“De studie keek alleen naar Gates’ vliegreizen, maar had ook Gates’ uitstoot van zijn landbouwgrond in overweging kunnen nemen, waaronder grote stukken maïs en sojabonen, die gewoonlijk worden gebruikt om dieren te voeden (vaak op fabrieksboerderijen) – een bijzonder koolstof-intensief landbouwmodel.”

Christine Nobiss, de oprichtster van de Great Plains Action Society, die wordt geleid door inheemse volken, beschuldigde Gates van kolonisatie: “Bill Gates is slim genoeg om te begrijpen – hij is slim, hij kan rekenen – dat geen enkele persoon die hoeveelheid land nodig heeft. Hij doet in feite mee aan de nooit eindigende cyclus van kolonisatie.”

Zij is een van degenen die hebben voorgesteld dat Gates zijn landbouwgrond weggeeft als een daad van genoegdoening en als een manier om ervoor te zorgen dat het wordt gebruikt voor duurzame voedselproductie, maar zoals The Nation opmerkte, zal dat niet gebeuren:

“Niet dat Gates zijn uitgestrekte landbouwgrond gaat opgeven. Ook gaat hij geen van zijn huizen verkopen – inclusief zijn 66.000 vierkante meter grote landhuis buiten Seattle. Hij gaat zich ook niet ontdoen van zijn privéjet – een Bombardier BD-700 Global Express die elk uur 486 gallons brandstof verbruikt. Maar, schrijft Bill Gates, hij gaat wel ‘duurzame vliegtuigbrandstof’ kopen.”

Bill Gates denkt dat we 100% synthetisch vlees moeten gaan eten

Geen privé-eigendom voor Amerikanen, behalve Gates

Dus wat is Gates van plan te doen met al die landbouwgrond? Dat valt nog te bezien, maar het is de moeite waard op te merken dat wanneer je land bezit, je ook het water bezit dat eronder zit, en met zijn enorme hoeveelheden land kan hij alle genetisch gemanipuleerde soja verbouwen die nodig is om het nepvlees te maken waar hij zo op aandringt.

Voor wie grondstoffen als voedsel en water controleert, is de macht grenzeloos, en controle over de voedselvoorziening maakt deel uit van “building back better”. Oprichter en uitvoerend voorzitter van het Wereld Economisch Forum (WEF) Klaus Schwab begon als eerste het idee van The Great Reset te verspreiden, waarvan “building back better” een integraal onderdeel is.

Het WEF is een partnerschap aangegaan met het EAT Forum, dat de politieke agenda voor de wereldwijde voedselproductie zal bepalen. Het EAT Forum is mede opgericht door de Wellcome Trust, dat op zijn beurt is opgericht met financiële hulp van GlaxoSmithKline.

EAT werkt samen met bijna 40 stadsbesturen in Afrika, Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Australië, en onderhoudt nauwe banden met bedrijven die imitatievlees produceren, zoals Impossible Foods. Gates is ook een voorstander van The Great Reset, wat merkwaardig is omdat zijn enorme accumulatie van rijkdom en land het tegenovergestelde is van wat The Great Reset promoot.

In werkelijkheid zullen rijke technocraten hun eigen rijkdom niet herverdelen tijdens de reset, maar hun financiële imperiums alleen maar verder laten groeien naarmate de rest van de wereld toestemt in het opgeven van hun privacy en eigendom van alle eigendommen.

In feite heeft EAT een Planetair Gezondheids Dieet ontwikkeld dat is ontworpen om te worden toegepast op de wereldbevolking en dat inhoudt dat de inname van vlees en zuivel met 90% wordt verminderd en grotendeels wordt vervangen door voedsel dat in laboratoria is gemaakt, samen met granen en olie. Zoals Summit News rapporteerde:

“Terwijl miljardair filantropen en technocraten in een steeds hoger tempo land verwerven, lijken zij het grote publiek te vertellen dat in de toekomst privébezit vrijwel niet meer zal bestaan. In zijn boeken maakt de oprichter van het World Economic Forum en globalist Klaus Schwab duidelijk dat de “Vierde Industriële Revolutie” of “De Grote Reset” zal leiden tot de afschaffing van privébezit.

Die boodschap klinkt door op de officiële website van het WEF, waar staat: “Welkom in het jaar 2030. Welkom in mijn stad – of moet ik zeggen, ‘onze stad’. Ik bezit niets. Ik bezit geen auto. Ik bezit geen huis. Ik bezit geen apparaten of kleren.

Blijkbaar mag je geen privé-eigendom bezitten en is je enige toekomst een leven in permanente afhankelijkheid van een klein aantal rijke elitairen die alles bezitten. Dat heette vroeger feodalisme, wat een vorm van slavernij is.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Waarschuwing: Bill Gates heeft controle genomen over wereldwijde zaadproductie en opslag

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Durachuk
Durachuk
5 maanden geleden

Zo een idiote geesteszieke gek denk toch zeker niet dat hij bepaald wat ik eet. Ik koop al jaren geenvlees in de winkel, waterige troep. En van Gates wil ik niets, geen windows, Geen Vaccin, Geen vreten en eerlijk gezegd wil ik die mislukte aidskop van hem ook niet zien. Echt een man zonder geur of smaak, Een zielig hoopje mens. Bill, doe jezelf en ons een plezier, pleeg zelfmoord.

Johan
Johan
5 maanden geleden
Antwoord aan  Durachuk

Ik heb een draad hierover op het forum, ik weet niet in welke regio u zich bevind (met erg veel verwijzingen naar boerenwinkels en alternatieven voor die supermarkt rotzooi).

Jumbo en Meat friends BV nemen onaanvaardbare risico’s uit winstbejag met betrekking tot dierenwelzijn en varkenssector!
Ook is er een Draad op Dissident die hierop betrekking heeft ; Volkstuinders als zware criminelen: 25.000 euro boete voor telen oude groente- en fruitrassen

https://dissident.one/2021/10/18/21371/

Ook interessant is ; Van boerderij tot tafel: hoe de EU en de Davos-kliek de landbouw willen controleren

https://dissident.one/2021/10/02/20285/

Marcel
Marcel
5 maanden geleden

Het maken van melk en vlees uit gras is een superpower van koeien.
Daar moeten we vooral zuinig op zijn, want het is een bron van de Nederlandse rijkdom.Een andere bron, het aardgas, heeft dit kabinet al kalt gesteld. Het aardgas is inmiddels 3x meer waard geworden niet te vergeten.

Namets
Namets
5 maanden geleden

Al die Stinkend rijke Pshyopaten spelen een spelletje met de Wereldbevolking.
Wij allen zijn hun Speeltjes experiment geworden van deze gestoorde mafketels die straks ook nog in staat zijn WO3 ontketenen mogen dan voor de rest van hun zielig leventje in Bunkers moeten doorbrengen omdat er op de Aarde niet meer te leven valt door de hoge Fall-out overal
als het zover komt dat WO 3 een feit wordt.
Misschien moeten we maar het risico nemen om eerst ons laffe corrupte WEF Kabinet af te zetten en daarna die Media schoften uit hun kantoren jassen!

Johan
Johan
5 maanden geleden

Voor die rotzooi geven ze ook in Nederland subsidie

Nederland steunt ontwikkeling van kweekvlees met 60 miljoen subsidie

Het kabinet trekt 60 miljoen euro uit om de ontwikkeling van kweekvlees en -zuivel te stimuleren. De investering gaat naar een consortium waarin ook kunstvlees-producent Mosa Meat en de Universiteit van Maastricht zitten. Het geld komt uit het Nationaal Groeifonds van 20 miljard euro.

https://iede.news/internationaal/nederland-steunt-ontwikkeling-van-kweekvlees-met-60-miljoen-subsidie/

Johan
Johan
5 maanden geleden

Ik zie net dat Farmers Defence Force niet meer op twitter is, weet iemand hier iets van?

Als je via de site van Farmers Defence Force naar hun twitter account gaat zijn ze niet aanwezig???

‘Het is zover. Het startsein is gegeven. De revolutie is in gang gezet’

Johan P
Johan P
5 maanden geleden

Voor mezelf maak ik me er niet druk om, ik heb mijn eigen vlees van eigen kippen en konijnen en veel echter wordt het niet. Af en toe naar een lokale slager en dan rund- en varkensvlees, vers van het mes. En alweer, veel echter wordt het niet.

Overigens een ideetje voor wat boeren en particulieren, indien iemand een contact heeft met boeren in zijn/haar omgeving, overgenomen van een aantal boeren in de VS (het is hier verboden om niet-gepasteuriseerde melk te verkopen vanwege ‘volksgezondheid uiteraard).
Dus een aantal boeren vormden met wat kleine klanten een soort prive-club, vergelijkbaar met het idee van een co-operatie. Mensen worden lid en kopen dan een aandeel (of meerdere aandelen) in een koe en worden daarmee eigenaar van een deel van de melk die die koe dagelijks levert. De melk wordt dus niet verkocht en wat mensen er dan zelf mee doen is hun zaak.
Een dergelijke opzet geeft mensen de mogelijkheid om verse melk te krijgen tegen veel lagere prijzen dan in de winkel en het geeft de boer een extra vorm van inkomen buiten de groothandel om, waarbij hij nog steeds meer per liter krijgt.
Geen idee hoe het met de wetgeving in Nederland zit op dat gebied, maar misschien toch iets om eens wat mensen naar te laten kijken. Iets dergelijks zou namelijk misschien ook kunnen voor slachtdieren waarbij de aandeelhouders een claim op een deel van het vlees hebben.

AEJ VERDUIJN
AEJ VERDUIJN
5 maanden geleden

Sinds ik ontdekt heb dat ik mij beter voel met glutenvrij eten, eet ik steeds minder bewerkt voedsel, daar het moeilijk in te schatten is wat er exact in zit. Nep vlees behoord voor mij ook tot de categorie bewerkt voedsel.