In het begin van de oorlog in Oekraïne namen Russische troepen de controle over de kerncentrale in Zaporizhye over. Lange tijd werden er geen Oekraïense pogingen ondernomen om deze kerncentrale weer in te nemen. Dit met militaire middelen te realiseren is ook vrijwel onmogelijk voor de sterk gedecimeerde Oekraïense strijdkrachten, die aan de verliezende hand zijn, meldt Wolfgang Hübner.

Er is echter nog een duivelse mogelijkheid voor het Selenski-regime: de kerncentrale bombarderen met lange-afstandsgeschut en, als het doel getroffen wordt, een nucleaire besmetting teweegbrengen van grote delen van Oekraïne, Rusland, Wit-Rusland, de Baltische staten, Roemenië, Bulgarije en Noord-Turkije – een catastrofe van apocalyptische proporties.

Sinds een paar dagen is deze catastrofe in de sfeer van het mogelijke, zelfs waarschijnlijk gekomen: Oekraïense eenheden beschieten de kerncentrale van Zaporizhia, kennelijk met pas geleverde westerse wapens. Tot dusver is het nog niet tot ernstige incidenten gekomen, maar één voltreffer is genoeg om grote delen van het oosten onbewoonbaar te maken. Op een bijna misdadig leugenachtige manier zeggen de westerse media dat het onduidelijk is of de beschietingen van Oekraïne of van de Russen kwamen. Van Russische zijde wordt alles in het werk gesteld om aan de wereld te bewijzen wie verantwoordelijk is voor deze naderende apocalyps, namelijk Kiev. Daarom zijn de internationale autoriteiten gealarmeerd, is de VN verzocht zich een beeld te vormen van de situatie ter plaatse en worden overtuigende bewijzen aangevoerd voor de oorsprong van de beschietingen.

Intussen heeft ook de Duitse regering een standpunt ingenomen over de gebeurtenissen, maar zij doet nog steeds alsof het niet duidelijk is wie verantwoordelijk is voor de beschietingen. Het is echter zo klaar als een klontje: welk belang hebben de Russen erbij om de kerncentrale te beschieten op het grondgebied dat zij bezetten en zo de hele Donbas, die zij tegen hoge kosten hebben veroverd, en grote delen van Zuid-Rusland onbewoonbaar te maken?

Wat is de drijfveer van de Duitse regering om de verantwoordelijken niet bij naam te noemen voor een gevaar dat ook Duitsland in onbekende mate zou kunnen treffen? Waarom grijpen de Amerikaanse financiers en wapenleveranciers van Kiev niet in?

De Russen moeten zich echter ook de vraag laten stellen waarom zij – terecht – deze oorlogsmisdaad internationaal aan de kaak stellen, maar blijkbaar hun verantwoordelijkheid voor de veroverde kerncentrale niet nemen en consequent iedereen die deze catastrofe opzettelijk riskeert, tot de hel bombarderen. Dit verandert echter niets aan het vuile, uiterst gevaarlijke spel dat wordt gespeeld door de NAVO, de EU en de westerse regeringen, die in het geval van Zaporizja gewoon hun mond houden, ook al weten zij precies wie de kerncentrale bombardeert.

Dit voedt de ongehoorde verdenking dat de nucleaire meltdown op het spel wordt gezet om juist die gebieden van Oekraïne die al lang onder Russische controle staan, onbewoonbaar te maken. Maar als dat gebeurt, zal het daar niet alleen een inferno zijn. Wie zal deze waanzin stoppen?”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Oekraïne en zijn westerse handlangers moeten verantwoordelijk worden gehouden voor de “suïcidale” aanval op Europa’s grootste kerncentrale

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaan W.
1 maand geleden

“Het Zelensky-regime voert nucleaire chantage uit – en niemand in het Westen veroordeelt dit of probeert het zelfs maar te stoppen”

Precies een van de vileine Amerikaans Deep Staat/CIA beleid dat wordt omgezet tot destabilisering van Europa, Kosovo/Servië was ook zo’n proxy oorlog tegen het laffe en slapende megalomane EU project. Het bombarderen van Belgrado was ook zo’n uitgelezen CIA tactiek, overal regime change met verstrekkende gevolgen voor de betrokken landen.

Durachuk
Durachuk
1 maand geleden
Antwoord aan  Adriaan W.

niets aan toe te voegen. De vis begint te rotte vanaf de kop.