Uit een nieuwe studie is gebleken dat een nucleaire oorlog tussen de Verenigde Staten en Rusland binnen twee jaar tweederde van de planeet zou doen verhongeren, meldt Summit News.

De rampzalige prognose werd toegelicht in een model van de Rutgers-universiteit, die tot de bevinding kwam dat 5 miljard mensen zouden omkomen, voornamelijk als gevolg van nucleaire ontploffingen die enorme inferno’s veroorzaken die roet in de atmosfeer spuiten, waardoor de zon wordt geblokkeerd en de oogsten worden vernietigd.

“Zelfs een kleinere nucleaire schermutseling – zoals tussen India en Pakistan – zou waarschijnlijk leiden tot 2,5 miljard doden binnen 24 maanden,” meldt the Telegraph.

Russische generaal dreigt Rotterdamse haven te vernietigen

Uit het onderzoek bleek dat bij een grootschalige nucleaire confrontatie tussen de VS en Rusland de voedselproductie op basis van de totale calorie-inhoud binnen drie tot vier jaar na het conflict met 90 procent zou afnemen.

Het team kwam tot de bevinding dat het resultaat nog erger zou kunnen zijn, aangezien de opwarming van de stratosfeer, die de ozonlaag zou vernietigen en ultraviolette straling de oppervlakte van de planeet zou kunnen beschadigen, niet eens was meegerekend.

“De gegevens vertellen ons één ding – we moeten voorkomen dat er ooit een nucleaire oorlog uitbreekt,” zei Alan Robock, vooraanstaand hoogleraar klimaatwetenschappen in het departement milieuwetenschappen aan Rutgers.

“De wereld is al verschillende keren dicht bij een kernoorlog gekomen. Het verbieden van kernwapens is de enige oplossing op lange termijn,” voegde hij eraan toe.

Poetin: Als kernwapens richting Rusland gaan, gaan wij naar het paradijs, maar zij zullen geen tijd hebben om zich te bekeren

Zoals we vorige maand al meldden, heeft het Emergency Management Department van New York City een PSA uitgebracht met instructies voor de inwoners over wat te doen in geval van een nucleaire aanval, de eerste in zijn soort sinds de jaren 1960.

Uit een opiniepeiling die na de invasie van Oekraïne werd gehouden, bleek dat acht van de tien Amerikanen bezorgd waren dat de reactie van Biden tot een kernoorlog zou kunnen leiden.

Rond dezelfde tijd waarschuwde VN-chef Antonio Guterres dat de escalatie van de oorlog in Oekraïne “per ongeluk of met opzet” het bestaan van het leven op aarde bedreigt, waarbij hij opmerkte dat “het vooruitzicht van een nucleair conflict, dat ooit ondenkbaar was, nu weer binnen de mogelijkheden ligt.”

De voorspeller van beleggingstrends BCA Research waarschuwde ook dat er een kans van 10% was dat een “wereldwijde nucleaire oorlog die een einde maakt aan de beschaving” in de komende 12 maanden zou uitbreken, een voorspelling die nog 7 maanden te gaan heeft.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Als er een nucleaire oorlog komt tussen de VS en Rusland, zullen de meeste Amerikanen sterven van de honger

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Theo
Theo
5 maanden geleden

Het treurt, verwelkt – dat land; hij verkommert, verwelkt – de bewoonde wereld; zij verkommeren – de voornaamsten van de bevolking van het land. Want het land is ontheiligd door zijn inwoners: zij overtreden de wetten, zij veranderen elke verordening, zij verbreken het eeuwige verbond. Daarom verteert de vervloeking het land en moeten zijn inwoners boeten. Daarom zullen de inwoners van het land verbrand worden, zodat er weinig stervelingen zullen overblijven.
Jesaja 24:4‭-‬6 HSV
https://bible.com/bible/1990/isa.24.4-6.HSV

Johan P
Johan P
5 maanden geleden

Al die scenario’s zijn nog steeds speculatie. Gebaseerd op computermodellen die nou niet bepaald een geschiedenis van betrouwbaarheid hebben. Kijk naar de modellen over klimaatverandering de laatste 60 jaar of zo. Of de modellen die werden gebruikt voor de gevolgen van de varkenspest een aantal jaar twrug. Of covid de afgelopen 2 jaar.

Dat wil niet zeggen dat ik uitkijk naar een nucleaire oorlog, niemand met enig gezond verstand doet dat.
Maar het idee van verbieden van die wapens gaat nooit werken, domweg omdat het nooit daadwerkelijk gecontroleerd, noch afgedwongen kan worden.
Dan blijft de minst onplezierige optie over; het idee van wederzijdse destructie als dreiging om de balans te houden. Jammer, maar het is niet anders.