Volgens een mediabericht financieren de erfgenamen van drie Amerikaanse oliedynastieën klimaatactivisten en niet-gouvernementele organisaties die klimaatprotestacties promoten. Nazaten van oliebaronnen Getty en Rockefeller voelen zich naar verluidt verantwoordelijk voor het voorkomen van “uitroeiing” op aarde. Maar dat is misschien niet de echte reden, meldt Free West Media.

Nazaten van de oliemiljardairs hebben honderden groene activisten elk 25.000 dollar per jaar betaald voor hun protesten over de hele wereld, meldde de Britse Daily Mail op 10 augustus. Aileen Getty, Rebecca Rockefeller Lambert en Peter Gil Case financieren deze salarissen via hun niet-gouvernementele organisaties (NGO’s).

Aileen Getty, kleindochter van de oprichter van Getty Oil, heeft inmiddels meer dan 1 miljoen dollar via haar Climate Emergency Fund uitgekeerd aan activisten. De rijke erfgenamen van de Rockefeller familie, Rebecca Rockefeller Lambert en Peter Gil Case, wier voorouders in 1870 Standard Oil oprichtten, hebben meer dan dertig miljoen dollar uitgegeven aan de Equation Campaign.

Uitgelekt memo onthult dat Rockefeller voedseltekorten al jaren geleden plande

Zij betalen allen de activisten, die volgens de Daily Mail met hun acties over de hele wereld onrust hebben gezaaid, vooral de laatste maanden, en financieren de betrokken NGO’s. Lambert en Case, bijvoorbeeld, zetten eco-activisten van groepen als Just Stop Oil op de loonlijst voor 25.000 dollar per stuk en financieren ook zelf de organisatie. De nazaten van oliebaron John D. Rockefeller hebben ook een fonds opgericht om protesten tegen fossiele brandstoffen te ondersteunen.

In de afgelopen maanden zijn duizenden activisten over de hele wereld de straat opgegaan om te protesteren. De milieuactivisten hebben ook rellen veroorzaakt en vernielingen aangericht, onder meer in de VS, Europa, het VK en Australië. Banden van SUV’s werden lek gestoken in de VS, het VK en Australië, en beroemde olieverfschilderijen werden in EU-landen vernield door dezelfde activisten die op de loonlijst staan van non-profitorganisaties van olie-erfgenamen.

De Daily Mail plaatste vraagtekens bij dit soort financiering: “Drie Amerikaanse olieschurken financieren bendes eco-zeloten die de wereld hebben geterroriseerd door banden door te snijden, het verkeer te blokkeren en bedrijven aan te vallen. Aileen Getty, Rebecca Rockefeller Lambert en Peter Gill Case, erfgenamen van de enorme fortuinen van hun families, betalen de salarissen voor de schurken via hun non-profits in een kennelijke poging om de erfenissen van hun familieleden te compenseren.”

Een typische erfgenaam

In 2019 doneerde Aileen Getty 500.000 dollar aan de klimaatactivisten van Extinction Rebellion. Zelf is ze ervan overtuigd dat “een algehele ontwrichting van het dagelijks leven” nodig is voor acties. Getty voldoet aan het stereotype van luie, rijke erfgenamen: Ze liep HIV op door een buitenechtelijke affaire en overleefde talloze overdoses drugs.

Ze vertelde de New York Times dat ze de effectiviteit van de activisten die ze sponsorde wilde ondersteunen en heeft tot nu toe 1 miljoen dollar uit haar eigen vermogen gedoneerd aan het Climate Emergency Fund. Volgens haar is de burgerlijke ongehoorzaamheid van dergelijke grassroots organisaties slechts een waarschuwingssignaal en is de vernieling minimaal vergeleken met wat er op het spel staat.

Ze zei tegen de krant: “Laten we niet vergeten dat we het over uitsterven hebben. Hebben we niet de verantwoordelijkheid om alles te doen wat we kunnen om het leven op aarde te beschermen?”

De Daily Mail wees er ook op dat de paniekzaaierij door verschillende wetenschappers ook wordt gefinancierd door de olie-erfgenamen. In de VS heeft het Climate Emergency Fund van de NGO Scientist Rebellion 100.000 dollar beschikbaar gesteld voor de salarissen van adviseurs en reiskosten. Eco-warriors hebben geld nodig omdat ze hun leven besteden aan protesteren. Zonder financiering zouden we daarom mensen als Greta Thunberg geen ophef zien maken.

NASA-klimaatonderzoeker Peter Kalmus, die ook tot deze organisatie behoort, bracht ongeveer 1000 wetenschappers in 25 verschillende landen bijeen die het verkeer blokkeerden en zich vastketenden aan monumentale gebouwen.

Terwijl Europeanen in de kou en het donker zitten en de energieprijzen exploderen, maken Shell, Exxon en Chevron megawinsten

Het leven van gewone mensen verwoesten om olieprijzen hoog te houden

Volgens de Daily Mail rechtvaardigde Kalmus zijn betrokkenheid bij het concept van Scientist Rebellion om het dagelijks leven van burgers te verstoren als volgt: “Hij bracht 16 jaar door met het zoeken naar manieren om de planeet te redden en kwam tot de conclusie dat de beste manier om dit te doen is door het leven van gewone mensen te verwoesten.”

Vorig jaar juni meldde de Wall Street Journal dat klimaatactivisten de prijs van olie opdrijven: “Sommige investeerders wedden dat de voorkeur van Wall Street voor groene energie de uitgaven voor oliewinning zal drukken, en zo de weg vrijmaakt voor tekorten in het aanbod en hogere brandstofprijzen. De weddenschappen komen nu geldmanagers triljoenen dollars uittrekken voor wind-, zonne- en andere hernieuwbare programma’s en de uitgaven voor olieprojecten kelderen. De daling van de uitgaven voor fossiele brandstoffen wordt zo ernstig dat energiebedrijven het moeilijk zouden kunnen krijgen om ‘s werelds dorst naar olie te lessen, zeggen sommige analisten.”

Meer recentelijk hebben de Amerikaanse sancties tegen Rusland ook geholpen om de olieprijzen hoog te houden.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Westerse overheden creëren met opzet de energie- en voedselcrisis

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Arnie
Arnie
5 maanden geleden

Zo ging het ook met de anti kernenergie groeperingen, werden ook opgericht door het zelfde clubje…….