Jacinda Ardern is al lang de popster van de links-liberale ZeroCovid media. Maar de stemming onder de bevolking is omgeslagen. Haar opiniepeilingen liggen in de kelder, schrijft Thomas Oysmüller.

Voor velen wordt de minister-president van Nieuw-Zeeland beschouwd als een politiek “rolmodel” van autoritair links-liberalisme. De “Young Global Leader” van het WEF onderscheidde zich als een vooraanstaand radicaal in de “strijd tegen covid”. Maar haar ster lijkt te zinken: ze wordt geconfronteerd met enorm slechte opiniepeilingen. De mensen verwachten dat ze weggestemd wordt.

Nieuw-Zeelandse Minister van Volksgezondheid: We zullen je opjagen en we zullen je vinden

Protest tegen Ardern

Momenteel vinden in het land protesten plaats vanwege de inflatiegolf. Ardern werd in de loop van het Covid-beleid ook geconfronteerd met demonstraties tegen haar beleid. Het feit dat het lockdown-beleid aan de basis ligt van de inflatiegolf wordt vaak verdoezeld. In feite zijn er echter enkele indicatoren die op dit verband wijzen.

De verkiezingen zijn in 2023, en Arderns Labourpartij is nu slechts een outsider. Bovendien is haar partij ook op weg naar een interne chaos, zoals “Rebel News” op maandag meldde. Een afvallige MP uit scherpe kritiek op het parlementaire werk van Labour. Daar zou Labour zich bezighouden met “pesten en gaslighting”.

In een Facebook-bericht beschuldigde Gaurav Sharma Labour er ook van het geld van de belastingbetaler te verduisteren. Deze week zou het uitvoerend comité van de parlementaire fractie een speciale vergadering over de beschuldigingen hebben belegd.

Ondertussen blijft de populariteit van Ardern dalen. Voor minder dan 30 procent van de Nieuw-Zeelanders is Ardern nog steeds de favoriete regeringsleider. Het is het slechtste goedkeuringscijfer sinds haar aantreden in 2017.

Covid als een ommekeer

Voor “Rebel News” was Arderns NoCovid-strategie het keerpunt. Na twee jaar van “onderdrukkend lockdownbeleid” was de bevolking moe. In het Westen werd de strategie van Nieuw-Zeeland lange tijd als voorbeeldig gepresenteerd. Het feit dat de economie enorm had geleden en de sociale crisis was verergerd, werd echter niet vermeld. Intussen zijn ook in Nieuw-Zeeland de covid-gevallen geëxplodeerd (als gevolg van vaccinatie?).

Totale ramp door ZeroCovid en massavaccinatie in Australië en Nieuw-Zeeland

Eerder dit jaar hadden activisten een protestkamp opgezet op het parlementaire terrein van Wellington. Ze eisten dat er een einde kwam aan de covid-beperkingen. De activisten brachten een golf van protesten op gang, en duizenden inheemse Kiwi’s liepen in steden in het hele land mee om tegen de regering te protesteren.

Net als sommige regeringen in Europa zal de regeringsleider van Nieuw-Zeeland waarschijnlijk niet hersteld zijn van deze protesten.

De Britse Daily Mal meldt:

“David Farrar, een vooraanstaand opiniepeiler die als adviseur voor de Nationale Partij werkt, acht het ‘zeer waarschijnlijk’ dat Ardern bij de volgende verkiezingen zal worden weggestemd. De Nationale Partij heeft de afgelopen maanden de meeste peilingen geleid. Het zal erg close worden, maar ik zou zeggen dat het waarschijnlijker is dan niet dat er een regeringswisseling komt,’ zei hij. Ze is een uitstekende communicator. Honderdduizenden keken naar haar dagelijkse persconferenties. Mensen waren nerveus, maar ze vonden het geweldig dat ze de controle had.

Kritiek op haar leveren was bijna “onveilig”, zegt Farrar. Maar de stemming is waarschijnlijk ook in Nieuw Zeeland omgeslagen. “Er is nog hoop,” schrijft Avi Yemini, Anchor van “Rebel News” op zijn Telegram kanaal.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Premier Nieuw-Zeeland: “Er komt geen einde aan het vaccinatieprogramma”

5 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan
Johan
5 maanden geleden

Misschien is dat “griepvirus” toch nog ergens goed voor geweest, blijkt wel dat daardoor bij steeds meer mensen de oogjes opengaan. Nu er nog naar handelen, ook op Nationalistisch vlak.

Bas
Bas
5 maanden geleden

Och, de ene WEF puppet wordt moeiteloos vervangen door de volgende WEF puppet. Zie Sri Lanka, zie Engeland met Liz (un)Truss(thworthy).

Druif
Druif
5 maanden geleden

Die paardensmoel moet maar gauw een bit in haar muil en op stal worden gezet!

Dee
Dee
5 maanden geleden
Antwoord aan  Druif

Beter naar Italie sturen. Daar eten ze veel paardenvlees. Ik weet zeker dat zij het verschil niet zullen opmerken.

Louis
Louis
5 maanden geleden

Dat gaat zometeen net als in de USA en Frankrijk. UItslagen gemanipuleerd, en alles blijft bij het oude,

Jeroen
5 maanden geleden

Als er dan nu een einde aan haar macht gaat komen, wie volgt haar dan op?

Dee
Dee
5 maanden geleden
Antwoord aan  Jeroen

WEF WEF!!!