De Duitse regering vreest opstanden - en bewapent de Bundeswehr voor binnenlandse operaties.

Stijgende prijzen, groeiende ontberingen: de frustratie groeit in Duitsland. Voor steeds meer mensen zal de autoritaire corona-praat, met inbegrip van de maskerfetisj en de chantage met vaccinaties, een irrationeel luxeprobleem en een woedefactor te worden. De Duitse regering weet dit. Zij reageert met een militaire herbewapening: er moet een gewapende macht voor binnenlands gebruik worden opgericht. De onderbouwing is mager, schrijft Susan Bonath.

Volgens het Bondsministerie van Defensie (BMVg) gaat de Bundeswehr in Duitsland vijf zogeheten homeland security-regimenten oprichten. Het eerste regiment in Beieren is al sinds april 2022 in dienst, en twee andere zullen dit jaar in Mecklenburg-Vorpommern en Noordrijn-Westfalen onder de wapenen worden geroepen. Bovendien zijn dergelijke troepen gepland in Berlijn en Hessen. Zij zijn ondergeschikt aan de respectieve Bundeswehr-deelstaatcommando’s en staan onder centraal bevel.

Gewapende “rampenbestrijding”

Het Beierse “Heimatschutzregiment 1” is voortgekomen uit een proefproject dat al enige tijd gepland was. Het bestaat uit zeven compagnieën, elk met 100 reservisten en een extra staf- en bevoorradingscompagnie. Volgens officiële informatie moeten deze regimenten de Bundeswehr aflossen bij binnenlandse rampenbestrijding, bijvoorbeeld in geval van overstromingen, bosbranden of het uitbreken van epidemieën.

Hier begint het probleem: binnenlandse rampenhulp door het leger was ooit om goede redenen taboe. Het Bureau voor Technische Bijstand (THW) zou verantwoordelijk zijn. Op dit moment verleent het THW bijvoorbeeld landelijke steun bij de bestrijding van de bosbranden die het gevolg zijn van de aanhoudende droogte. In tegenstelling tot de Bundeswehr is de THW niet gewapend.

Maar in plaats van het THW beter uit te rusten met personeel en materieel en het voor te bereiden op natuurrampen, rust de regering de Bundeswehr uit. In december 2021 verklaarde Eva Högl, regeringscommissaris voor de strijdkrachten en lid van de regeringspartij SPD, op de radio Deutschlandfunk: “De Bundeswehr is geen hulporganisatie.

Zij zei dat de troepen er uitsluitend zijn om de vrede te handhaven. Högl uitte daarom kritiek op de toenemende inzet van militairen in de afgelopen jaren, bijvoorbeeld in vaccinatie- en testcentra, mobiele vaccinatieteams, bejaardentehuizen, gezondheidsbureaus en tijdens de watersnoodramp in het Ahrdal. De Bundeswehr is momenteel permanent gestationeerd. Alleen al van begin 2020 tot eind 2021 hadden de autoriteiten meer dan 8.500 verzoeken om administratieve bijstand ingediend.

Angst voor volksopstanden: Duitsland en Oostenrijk bereiden repressie voor

Hooggerechtshof in lijn

Maar al in de jaren daarvoor verleende de Bundeswehr in toenemende mate administratieve bijstand bij binnenlandse missies. De achtergrond hiervan is artikel 87a van de basiswet. Volgens dit artikel kan de Bondsregering de Bundeswehr in bepaalde gevallen binnen Duitsland inzetten “om een onmiddellijk gevaar voor het bestaan of de vrije democratische basisorde van de Bondsrepubliek of van een deelstaat af te wenden”, bijvoorbeeld om de politie te ondersteunen “bij de bescherming van objecten in de burgerbevolking en bij de bestrijding van georganiseerde en militair bewapende opstandelingen”. De Bundestag en de Bundesrat zouden echter kunnen eisen dat de stationering wordt stopgezet.

In de praktijk werden de drempels voor militaire missies vóór 2012 echter te hoog geacht, zelfs in het geval van natuurrampen. Nog in 2006 wees het Bundesverfassungsgericht (BVerfG) een dergelijk verzoek onder zijn toenmalige president Hans-Jürgen Papier rigoureus af. Zelfs in het geval van natuurrampen en bijzonder ernstige ongevallen staat de grondwet dit niet toe, aldus het Hof.

Dit weerhield de politici er niet van om de Bundeswehr in het kader van de administratieve bijstand in eigen land in te zetten. In 2012 hebben politici van de Linkse Partij steeds meer militaire steun voor de politie laten optekenen, bijvoorbeeld tijdens de G8-top in Heiligendamm in 2007, op de veiligheidsconferentie in München of tijdens de Castor-transporten.

Ook onder Papier’s opvolger Andreas Voßkuhle veranderde de BVerfG van mening. In een plenair besluit van juli 2012 heeft hij het gebruik van militaire middelen in eigen land nu toegestaan als “laatste redmiddel”. Het Bundesverwaltungsgericht beperkte de voorwaarden hiervoor slechts vaag: het moest gaan om een “ongewone uitzonderlijke situatie van catastrofale proporties”.

Het is echter aan de federale regering om te beslissen wanneer van een dergelijke uitzonderlijke situatie sprake is. Zij zou ook sociale protesten tegen Coronamaatregelen, verplichte vaccinaties of de dreiging van massale verarming door stijgende prijzen als zodanig kunnen aanmerken en het leger op pad kunnen sturen. Het is immers al gebeurd en zou geen nieuwigheid zijn. De zogenaamde binnenlandse veiligheids regimenten moeten de professionele voorhoede worden voor gewapende binnenlandse operaties – elke andere verklaring zou ongeloofwaardig zijn.

Angst voor opstand

Men moet derhalve aannemen dat de federale regering een bijzondere reden heeft om gewapende troepen gereed te houden voor inzet in het binnenland in plaats van de THW. Het vermeende exclusieve gebruik voor natuurrampen is waarschijnlijk slechts een voorwendsel. En het heeft al flink gerepeteerd.

Zo stond de Corona-crisisstaf van de Duitse regering reeds onder militair bevel, het laatst onder generaal-majoor Carsten Breuer. Breuer is anders belast met het commando “Territoriale Taken” van de Bundeswehr in Berlijn. Onlangs nog pochte hij tegenover Spiegel, het campagnetijdschrift van de pro-maatregelen- en pro-vaccinatiebeweging: “Wij zullen in het najaar tot 60 miljoen mensen tegen Corona moeten inenten”.

Vaccinatiewaanzin: Lauterbach wil 60 miljoen Duitsers vaccineren in de herfst

Dit klinkt onheilspellend, want het impliceert dat een wettelijke verplichting om met de experimentele, niet geheel onschadelijke genetische vaccins te worden behandeld misschien toch nog niet van de baan is – inclusief een permanent vaccinatie-abonnement. Afkomstig van een hooggeplaatste militaire vertegenwoordiger, voorspelt dit niet veel goeds.

Politici hebben altijd hun toevlucht genomen tot geweld wanneer zij bang zijn voor de onderdrukte bevolking. Maar meestal verhulden half intelligente politieke leiders hun angst voor hetzelfde. Onder het mom van democratie criminaliseerden zij bijvoorbeeld graag verschillende gedragingen van de burgers en ook grove geweldsexcessen door de gewapende organen van de openbare orde werden in de wet gegoten.

Niet zo de huidige federale regering: hoewel zij ook het laatste doet, gaf minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) onlangs vrijuit toe: zij is bang – voor volksopstanden. Natuurlijk, wanneer een meerderheid van de inwoners van het imperialistische Duitsland in koude flats zit en zich geen basisvoedingsmiddelen meer kan veroorloven, zijn opstanden geen onaannemelijk scenario.

Volksopstanden of onderwerping - hoe zullen de Duitsers in de herfst reageren?

Doodsbang

De regering is duidelijk doodsbang voor het volk, dat zij momenteel in een dramatische crisis met onbekende afloop leidt, tot groot genoegen van de VS met hun imperialistische aanspraak op de wereldmacht. Maar in plaats van met Rusland te onderhandelen om de inflatiespiraal niet verder aan te wakkeren en de gasnoodsituatie te voorkomen, in plaats van de farmaceutische industrie op haar plek te zetten en de bevolking niet verder te terroriseren met ondoeltreffende Coronamaatregelen, escaleert de federale regering in alle opzichten.

Er worden steeds meer wapens geleverd aan het oorlogsgebied, waarmee het Oekraïense leger de bevolking van Donbass terroriseert, zoals het al meer dan acht jaar doet. Dit dwingt het Russische leger weer om steeds verder op te rukken. De Russische regering wordt onophoudelijk bedreigd en bestookt, zodat het een wonder is dat er überhaupt nog gas uit Rusland komt. Op deze manier drijft de regering de prijzen steeds verder op, niet alleen voor verwarmingskosten. En tegelijkertijd plant zij duistere Coronamaatregelen voor de herfst en nog verdergaande bevoegdheden voor de deelstaten om grondrechten in te perken.

De politieke leiders weten het natuurlijk heel goed: als steeds meer mensen hun eten en huur niet meer kunnen betalen, als gedwongen huisuitzettingen, dakloosheid en honger dreigen, kan er een situatie ontstaan “waarin het omslaat”. Het leger, dat in de coulissen staat te wachten, fungeert als een dreigend scenario: “Kijk, wij kunnen jullie opstanden met bloedvergieten neerslaan – en we zullen het doen”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Duitsland: Volksopstanden verwacht – Scholz en zijn coalitie bereiden zich voor op de staat van beleg!

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
C Bruin
C Bruin
7 maanden geleden

Ik noem deze tijd de horror tijd, de menselijkheid bestaat zo goed als niet meer en dat alleen door een stelletje machtswellustige idioten die vinden dat het mensdom van hun is.

Johan P
Johan P
7 maanden geleden

Toch is die optie een tweesnijdend zwaard. Militairen zijn is nu eenmaal niet de bestbetaalde baan, dus velen van hen zien de problemen waar een groot deel van de bevolking, inclusief kennissen en familieleden, mee te maken hebben.
Het behoeft geen uitleg dat dit speciale korps zal bestaan uit de meest genadeloze ‘befehl ist befehl’ psychopaten zal bestaan waar de overheid op kan vertrouwen dat ze niet zullen aarzelen hun eigen burgers af te maken.
Maar de vraag blijft of dat voor het leger als geheel ook geldt. Dergelijke acties leiden vrijwel altijd tot muiterij en desertie en een splitsing in het leger. En zelfs dan nog, leger en politie samen vormen maar een hele kleine minderheid van de bevolking. Een bevolking die straks de keuze heeft om te verhongeren of te worden doodgeschoten in een poging de psychopaten aan de top omver te werpen. Ik kan niet voor anderen spreken, maar weet wel wat mijn keuze zou zijn.

Dee
Dee
7 maanden geleden

Linksom of rechtsom zullen zij hun onrust en hun (burger)oorlog krijgen. Daar is alles op gericht. Alles moet kapot om te kunnen build back betteren.
Wij zullen hun gebouwen en paleizen afbranden. De heren en dames op posities zullen moeten vluchten of worden gelynched. En dan, waneer alles kapot is, en wij vertwijfeld wakker worden uit onze overwinnings roes, zien wij de chaos die is aangericht. En raad eens wie ons dan de verlossing zal gaan brengen? Ons uit onze wanhoop gaat redden? Juist ja!
Ordo ab Chao!

Johan P
Johan P
7 maanden geleden
Antwoord aan  Dee

Nou, daar bedank ik voor. Hier in de buurt verwacht ik eerder dat er dan kleine gemeenschappen ontstaan die onderling handelen, en.misschien bereid zullen zijn om op staatsniveau nog een geheel te vormen, maar die niks meer willen weten van een grote oppermachtige federale overheid die zich 1000km of verder bevindt van deze lokale gemeenschappen.

Dee
Dee
7 maanden geleden
Antwoord aan  Johan P

Ik bedank daar ook voor, maar er ze doen er alle moeite voor om het zover te laten komen. En er zullen er genoeg zijn die zich tot geweld zullen laten verleiden. Dat lees ik ook op deze site in sommige reacties.

Anna
Anna
7 maanden geleden
Antwoord aan  Johan P

Ik denk dat “ bedanken” hiervoor niet nodig is.
Deze opstanden zullen worden “ gesmoord “ in covid prik complicaties.
De “ oversterfte “ begint nu al gigantisch te worden, als de komende winter er een of ander virus toeslaat, en er wordt een beroep gedaan op het “natuurlijke immuunsysteem” dan zullen er grote aantallen doden vallen. Omdat de injectie het natuurlijke immuunsysteem heeft uitgeschakeld.
En juist de herhaal prikken zullen deze toestand verergeren.
Nee ingrijpen van het leger, zal niet nodig zijn.
De populatie van de “ covid geprikte landen” zal DRASTISCH VERANDEREN.

Arnie
Arnie
7 maanden geleden

Je zou toch als leger leiding denken, bekijk het even regering met jullie onzinnige en dwaze ideeën.

Dee
Dee
7 maanden geleden
Antwoord aan  Arnie

Laten we hopen dat dat gebeurd als het zover komt.

Durachuk
Durachuk
7 maanden geleden

Hebben ze ook niet een beetje gelijk? De mensen doen toch slaafs en braaf wat de machtswellustelingen willen. Inderdaad een horror tijd waarin Domheid en angst regeert. We verliezen en doen niets.