Troostmeisjes in Japanse dwangbordelen tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben het Koninklijk Huis en de Nederlandse staat flink wat geld opgeleverd. Naar schatting gaat het om – geïndexeerd – zo’n 156,5 miljoen euro.

Dat schrijft onderzoeksplatform Follow The Money. Zo’n 70.000 jonge vrouwen, troostmeisjes genoemd, werden tijdens de Japanse bezetting van Nederlands-Indië tussen 1942 en 1945 als seksslavin aan het werk gezet in leger- en marinebordelen.

RTL >>


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Maxima bespreekt hoe ze ons in geldloze digitale slaven kan veranderen

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan Boshart
Jan Boshart
7 maanden geleden

Met zo’n wazig bericht met een grote kop en geen feitelijke inhoud moet je niet aankomen als je serieus genomen wilt worden als alternatieve nieuwsbron.
Ik zeg niet dat het niet waar is, maar enkel met een linkje erbij rechtvaardig je niet een dermate grote beschuldiging naar een publiek persoon.
Je bent toch de Telegraaf niet!

Judshi
Judshi
7 maanden geleden
Antwoord aan  Jan Boshart

De link naar het artikel van RTL staat eronder. Dit heeft dezelfde tekst. Ondertussen in alle MSM aan de orde gekomen.

Rudolf
Rudolf
7 maanden geleden

Als dat artikel dezelfde idiote tekst heeft hoef ik daar dus niet te gaan kijken ! Idiote tekst omdat op geen enkele manier aangegeven wordt hóe in godsnaam de Néderlandse staat en koninklijk huis verdiend zouden moeten hebben aan troostmeisjes in Japánse dwangbordelen !! Zonder verdere uitleg lijkt dit bij voorbaat gewoon klinkklare onmogelijke nónsens te zijn ! Wordt hier verondersteld dat ín oorlogstijd Japan Nederland voor die ‘service’ betááld zou hebben op enige manier ? Kom op zeg, wat een kwatsch ! Dissident zou zulke overduidelijk pure nonsens niet moeten plaatsen ! Anders laat de berichtgevers eerst maar eens komen met bewijzen dat bijvoorbeeld prins Bernhard ín oorlogstijd grote sommen van Japan gekregen heeft om die vrouwen te ‘regelen’ of zoiets… Nou, dat konden die Jappen zelf ook wel, hadden ze hem niet bij nodig (al zou hij er misschien niet te goed voor geweest zijn, haha !), hoogstens een paar tolken voor wat soepele communicatie ! Japan had Indonesië (toen Nederlands Indië) veroverd en bezet en deed gewoon wat het wilde met alle Nederlanders daar…Heeft ook mijn vader die daar beroepsmilitair was mét vele anderen krijgsgevangen gemaakt mét vele anderen en naar Birma gestuurd om daar aan de beruchte spoorweg te werken…Hij overleefde als één van de weinigen..Wil je me gaan wijsmaken dat Japan daarvoor toen soms ook iets aan Nederland betaald heeft ? Laat me niet lachen ! Dit soort nonsens niet meer plaatsen, tenzij met geloofwaardige uitleg !