We worden klaargestoomd voor een oorlog van het Westen tegen China. Dat is zo mogelijk nog stompzinniger en gevaarlijker dan de oorlog tegen Rusland. De EU heeft al aangekondigd in dat geval sancties uit te vaardigen tegen China net als tegen Rusland. Als de sancties tegen Rusland een knieschot zijn voor de EU, dan zijn sancties tegen China een nekschot en betekent dat het einde van de EU. Niet dat ik daar iets op tegen heb, maar wel tegen de ellende die het met zich meebrengt.

De anti-Chinese propaganda zal de komende tijd ongetwijfeld opgevoerd worden tot epische proporties. Daarom vind ik het van belang de komende tijd zo af en toe een tegengeluid te laten horen. De afgelopen jaren hebben we al moeten horen dat Corona uit een Chinees lab kwam, eerst werd je er nog voor van twitter gegooid (Zero Hedge) als je dat zei, maar de laatste tijd wordt het verhaal meer en meer gepusht. Terwijl er van alles voor te zeggen valt dat het uit een Amerikaans lab kwam, of helemaal niet bestaat (mijn mening). Lockdowns zouden een Chinese uitvinding zijn net als het sociaal kredietsysteem. Never mind dat Nederland al decennia het meest afgeluisterde land ter wereld is en dat er in de VS 3 maal meer camera’s per hoofd van de bevolking hangen dan in China, terwijl Westerse bedrijven als Google en Amazon meer data van Westerse burgers opslaan dan de Chinese overheid doet.

Ik ben niet pro-Rusland of pro-China. Ik moet er niet aan denken in China te wonen tussen mensen die in niks op mij lijken. Ik wil echter ook geen oorlog voeren tegen deze landen. In plaats van in vijandschap te leven, zouden we beter van elkaar leren, in vrede. Het zijn al honderd jaar de VS die niet willen dat we in vrede leven op de Euraziatische landmassa en handel drijven met elkaar. Het is tijd om het Amerikaanse juk, de EU, dat ons is opgelegd na WW2, van ons te werpen. De Verenigde Staten zijn ons probleem, niet Rusland of China. – Dissident

Caitlin Johnstone:

China is beter dan de VS: notities van de rand van de narratieve matrix

Het Amerikaanse imperium gebruikt “vrijheid en democratie” als voorwendsel om te veroveren en te doden.

Geldige zorgen “Russische propaganda” noemen is propaganda.

Biden zet het beleid van de regering Trump voort met China, Rusland, Iran, Oekraïne, Jemen, Venezuela, Cuba, Syrië, Noord-Korea, enz. De oorlogsmachine beweegt altijd hetzelfde, ongeacht verkiezingen. Hoe lang voordat buitenlandse leiders gaan vragen om met de echte regering van Amerika te spreken?

“Ik ben zeker blij dat ik niet in China woon! Ik zou nooit ergens kunnen wonen waar mensen niet vrij mogen denken of als individuen mogen leven,” zei iedereen in de westerse wereld tegelijk terwijl ze naar de schermen staarden die hen getraind hebben om dat te denken.

China is beter dan de Verenigde Staten van Amerika. Niet omdat China perfect is, maar omdat de VS kwantificeerbaar de meest destructieve en moorddadige regering op deze planeet is, met een extreem grote marge:

Een normaal mens: Het lijkt een slecht idee om de spanningen tussen machtige nucleair bewapende regeringen op te voeren…

Gek persoon: Dus wat je zegt is dat je van dictators houdt en wilt dat ze baby’s doden en genocide plegen.

Een multipolaire wereld is verre van ideaal, het is gewoon dat de aanvaarding ervan een verkieslijk alternatief zou zijn voor de steeds roekelozere brutaliteit die het VS-imperium moet uitoefenen tegen China, Rusland en Iran in zijn verwoede pogingen om de unipolaire overheersing veilig te stellen.

China is ongelooflijk slecht in internationale propaganda. Absoluut waardeloos. Ze zijn er veel slechter in dan Rusland, die er ook heel slecht in is. Kijken hoe hun internationale propagandamachine het probeert op te nemen tegen die van Washington is als kijken naar een kleuter die vecht met een ijsbeer.

Hoe fanatieker het VS-imperium wordt om China militair te omsingelen, hoe meer het westerse publiek zal worden voorgehouden over het belang van de vrijheid en democratie van Taiwan.

Het is niet oké om in 2022 volwassen te zijn en nog steeds te geloven dat de VS ook maar iets om Taiwanezen geeft.

Als ik Xi Jinping was, zou ik waarschijnlijk niet denken dat het toeval is dat de oorlogsmachine van de VS steeds meer militaire interesse toont in zoveel gebieden rond China:

Ik vertaal “de CCP” altijd mentaal naar “je kunt hier stoppen met lezen, ik ben gewoon blindelings rijkspropaganda aan het herkauwen”.

De partij van de Chinese regering heet de Communistische Partij van China, de correcte afkorting daarvoor is CPC. Maar het is niet nodig om dat te gebruiken als “de Chinese regering”, “Beijing”, of “China” net zo goed zou werken. De enige reden om “CCP” of “Chinese Communistische Partij” te zeggen in plaats van de normale woorden die mensen gebruiken voor andere regeringen, zou zijn als je de regering van China wilt de-legitimeren.

De propaganda van het imperium is er altijd op gericht de taal te veranderen om een regering die het doelwit is van het imperium, psychologisch te scheiden van zijn natie en zijn volk in de geest van zijn publiek. Daarom zegt men “regime” in plaats van “regering”; men wil het zien als een vreemde bezettingsmacht waarvan de mensen bevrijd moeten worden. Hetzelfde geldt voor “CCP”; voor oudere mensen roept het de CCCP op, wat de Russische afkorting was voor de USSR, en voor rechtse mensen herinnert het gebruik van “Chinese Communistische Partij” hen eraan dat zij het hebben over een ideologie die zij verachten.

Iedereen groeit op met verhalen over China, maar pas toen de anti-Chinapropaganda in 2019 een hoge vlucht nam, begon iedereen de hele tijd “CCP” en “Chinese Communistische Partij” te horen gebruiken. Hierdoor lijkt het alsof er een vreemd, buitenaards ding bovenop het China ligt dat we allemaal kennen en liefhebben, terwijl het eigenlijk gewoon de regering van China is.

Veel westerlingen hebben waarschijnlijk die “je bent niet immuun voor propaganda” meme gedeeld zonder er ooit bij stil te staan dat die van toepassing zou kunnen zijn op hun overtuigingen over China.

De nieuwe formule is om opzettelijk agressieve provocaties uit te voeren tegen ongehoorzame regeringen en als die dan reageren op die provocaties, laten de imperiale spinmeisters met bambi-oogjes onschuldig voor zich uit staren en zeggen: “We hebben niets verkeerd gedaan! Niemand dwingt hen dit te doen!”

Voorbeeld:

Taiwan. Alsof het feit dat Moskou en Peking niet letterlijk, fysiek gedwongen werden te reageren, het rijk vrijpleit voor zijn provocaties. Alsof we het over Newtoniaanse fysica hebben en niet over menselijk gedrag.

Veel mensen hebben twee jaar lang tegen me geschreeuwd omdat ik me concentreerde op de relatie tussen de VS en Rusland en China, en zeiden dat ik me in plaats daarvan op Covid moest richten. Ik verwacht geen verontschuldiging, maar ik hoop dat degenen onder jullie die dit deden nu kunnen erkennen dat ik iets heel gevaarlijks aan de horizon zag dat jullie gemist hadden.

Westerlingen denken dat ze vrij zijn omdat ze hun president of premier mogen bekritiseren, terwijl een beetje onderzoek al snel uitwijst dat die functionarissen niet degenen zijn die de lakens uitdelen in welke belangrijke kwestie dan ook. Westerlingen mogen niet eens weten wie hun echte regering is.

Wanneer zullen buitenlandse leiders beginnen te vragen om met de ECHTE regering van Amerika te spreken?

Mensen die hun hele leven doorbrengen met werken, winkelen, consumeren, lezen, kijken, stemmen, zich gedragen, spreken en denken precies zoals de machthebbers dat willen, uiten soms hun bezorgdheid dat hun samenleving op een dag dreigt af te glijden naar een totalitaire dystopie.

Als u zich veel zorgen maakt dat we afglijden naar een dystopie, dan komt dat omdat u niet goed genoeg naar onze huidige situatie hebt gekeken. Als je denkt dat we er nog niet in zitten, vertel me dan eens wat de machtigen willen, maar nog niet hebben? Een hele beschaving gewijd aan het profiteren van hen en het dienen van hun belangen? Bezit van alle politieke partijen? Collectieve gedachtencontrole? Ze hebben al die dingen.

De ongemakkelijke realiteit is dat onze hele beschaving is opgezet om ten goede te komen aan een paar machtige mensen, en wij denken dat het normaal is omdat zij ons geconditioneerd hebben om dat te denken. We zijn getrainde apen die de dans van hun baasje dansen terwijl ze elkaar sprookjes vertellen over vrijheid.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Waarom ik HOU van China en de CPC – Mijn 50-jarige Odyssee naar Waarheid en Verlichting

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaan W.
5 maanden geleden

Net zoals de site Natural Health News het steevast heeft over het ‘Wuhan Corona Virus’ een kniebuiging naar het Deep State/CIA establishment, een mega load van desinformatie wordt op ons losgelaten, als men dan een beetje handig de alternatieve media weet te vinden dan wordt men in veel gevallen weer aan et twijfelen gebracht.

China is beter dan de VS, maar ik zou in geen van deze landen willen leven, wonen of werken, ook Nederland onderdeel en wingewest van de EU heeft zijn bekoring verloren, en zijn we aan de Goden overgeleverd.

Johan P
Johan P
5 maanden geleden

Nou ja, ik zou het toch anders willen stellen; de systemen zijn verre van ideaal, beide hebben hun goede en slechte punten. Toch zou ik niet graag in China willen wonen. Ik ben er een aantal keren geweest en niet voor vakantie. De oosterse mentaliteit is op veel vlakken heel anders.
Ik bedoel maar, in NL zie je boeren protesteren omdat ze grootschalig onteigend dreigen te worden, dat hoef je daar niet te verwachten. In steden ja, maar op het platteland heeft de bevolking echt niet veel te zeggen. Als een hele streek onteigend moetworden omdat er een nieuwe stuwdam gebouwd gaat worden gaat dat een stuk sneller dan destijds in NL met de Betuwelijn.
De waarde van het individu is er veel beperkter dan hier.
Als ik nu nog zou kunnen, zou ik eerlijk gezegd de voorkeur geven aan Rusland. Een harder leven dan in het westen, maar cultureel gezien dichterbij dan China. En ook geen woke onzin. Taalkundig zou ik ook makkelijker Russisch kunnen leren. Chinees is een toontaal en daar kan ik niks mee. Ik ben niet volledig toondoof, maar er slecht genoeg mee om geen Chinees te kunnen spreken.
Het Amerikaanse systeem is niet zo slecht qua opzet, maar is volledig gecorrumpeerd