Facebook-eigenaar Meta’s nieuwe chatbot Blenderbot, die wordt aangestuurd door kunstmatige intelligentie, ontwikkelde zich waarschijnlijk niet zoals het bedrijf het had bedoeld. De robot begon onder meer “shit te praten” over zijn CEO Mark Zuckerberg en beweerde dat Joden “de economie beheersen” in de Verenigde Staten, schrijft de Jerusalem Post.

In tegenstelling tot op regels gebaseerde chatbots van het type dat te vinden is in de klantenservice van veel bedrijven, onthoudt Blenderbot eerdere gesprekken en verzamelt kennis van internet. Zo ontwikkelt de robot zelf zijn eigen kunstmatige intelligentie, aldus FriaTider.

Maar volgens de Wall Street Journal begon de robot al snel verschillende kwesties in twijfel te trekken die heilige koeien vormen voor de gevestigde orde in de Verenigde Staten. De robot beweerde onder meer dat Donald Trump daadwerkelijk de presidentsverkiezingen heeft gewonnen en dat het “niet onwaarschijnlijk” is dat Joden daar de economie beheersen.

Aan een verslaggever van Insider schreef de bot dat Meta’s eigenaar en CEO Mark Zuckerberg “griezelig en manipulatief” is. De robot zette ook vraagtekens bij de ethiek achter sommige deals van Zuckerberg, schrijft Newsweek.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Uitgelekte video toont Mark Zuckerberg die ‘antivax’-standpunten deelt waarvoor hij verbannen zou worden op Facebook

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Durachuk
Durachuk
7 maanden geleden

Elke vorm van intelligentie., hoe klein ook weet dat die Zuckerberg een gevaarlijke jood is

jahte
jahte
7 maanden geleden
Antwoord aan  Durachuk

Hah! Je zal toch een robot uitvinden die de waarheid over jezelf vertelt die je juist niet wilt horen… O_O

Johan
Johan
7 maanden geleden
Antwoord aan  Durachuk

Juist, hij had het beter bij zijn groep van levende “intelligentie” kunnen houden.

Hasbara Trollen
Een bijdrage van Gawain, afbeeldingen en video toegevoegd door Anderekijk:

https://archive.ph/V2rLe