Terwijl de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de regeringen wereldwijd plannen maken voor een bijgewerkt of nieuw pandemieverdrag, werken andere organisaties aan technologieën en partnerschappen voor het vaccinpaspoort.

In juli kondigde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), die bestaat uit veel van de geïndustrialiseerde landen in de wereld, aan dat zij de eenmaking van de verschillende systemen van vaccinpaspoorten die momenteel in de wereld worden gebruikt, zou bevorderen.

The Defender meldt: Zesendertig landen en internationale organisaties namen deel aan een bijeenkomst in juli met als doel “het creëren van een multilateraal kader voor het opzetten van een wereldwijd vaccinpaspoortregime”, aldus Nick Corbishley van Naked Capitalism.

De ontwikkeling is een voortzetting van de inspanningen van de WHO om de wereldwijde vaccinpaspoortregimes te harmoniseren.

In februari heeft de WHO het Duitse T-Systems geselecteerd als “industriële partner voor de ontwikkeling van de vaccinatievalidatiedienst”, waarmee “vaccinatiebewijzen over de nationale grenzen heen kunnen worden gecontroleerd”.

T-Systems, een onderdeel van Deutsche Telekom, speelde eerder een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de interoperabiliteit van vaccinpaspoortsystemen in Europa.

WHO gunt opdracht aan Duits bedrijf: wereldwijde uniforme digitale vaccinatiebewijzen in aantocht

In juli hebben 21 Afrikaanse regeringen “in stilte” een systeem voor een vaccinpaspoort omarmd, dat op zijn beurt ook zou worden gekoppeld aan andere dergelijke systemen wereldwijd.

Op 8 juli, tevens de Dag van de Afrikaanse Integratie, lanceerden de Afrikaanse Unie en de Afrikaanse centra voor ziektebestrijding een digitaal vaccinpaspoort dat in de hele Afrikaanse Unie geldig is, waarbij zij het omschrijven als “de ruggengraat van e-gezondheid” van Afrika’s “nieuwe gezondheidsorde”.

Dit volgt op de ontwikkeling in 2021 van het Trusted Travel-platform, dat nu door verscheidene Afrikaanse landen, waaronder Ethiopië, Kenia, Togo en Zimbabwe, en luchtvaartmaatschappijen zoals EgyptAir, Ethiopian Airlines en Kenya Airways, wordt geëist voor zowel inkomende als uitgaande reizen.

Buiten Afrika is Indonesië, dat momenteel het roulerende voorzitterschap van de G20 bekleedt, bezig met “proefprojecten” die moeten leiden tot de interoperabiliteit van de verschillende digitale vaccinpaspoortsystemen die momenteel wereldwijd in gebruik zijn. Het project zal naar verwachting in november worden afgerond, op tijd voor de top van de leiders van de G20.

Naked Capitalism belichtte de rol van het Zuid-Afrikaanse bedrijf Cassava Fintech bij de inspanningen om een interoperabel vaccinpaspoort voor heel Afrika te ontwikkelen.

Cassava, een dochteronderneming van het Afrikaanse telecommunicatiebedrijf Econet, ontwikkelde aanvankelijk de “Sasail”-app, die het bedrijf omschreef als Afrika’s eerste “wereldwijde superapp” die “sociale betalingen” combineert met de mogelijkheid om geld te verzenden en te ontvangen en rekeningen te betalen, met anderen te chatten en spelletjes te spelen.

Cassava en Econet zijn een strategisch partnerschap aangegaan met Mastercard, “om digitale inclusie in heel Afrika te bevorderen en samen te werken aan een reeks initiatieven, waaronder de uitbreiding van de Africa CDC TravelPass.”

Zoals eerder gemeld door The Defender, ondersteunt Mastercard het Good Health Pass vaccinpaspoort initiatief dat ook wordt gesteund door de ID2020 alliantie en onderschreven door de in opspraak geraakte voormalige premier van het Verenigd Koninkrijk Tony Blair.

Mastercard heeft ook technologie gepromoot die kan worden ingebed in de DO Card, een creditcard/debetkaart die iemands “persoonlijke koolstofuitstoot” bijhoudt.

Nieuwe kredietkaart registreert uw koolstofuitstoot en kan worden geblokkeerd als u te veel gebruikt

ID2020, opgericht in 2016, beweert “ethische, privacybeschermende benaderingen van digitale ID” te ondersteunen. Tot de stichtende partners behoren Microsoft, de Rockefeller Foundation, Accenture, GAVI-The Vaccine Alliance (zelf een kernpartner van de WHO), UNICEF, de Bill & Melinda Gates Foundation en de Wereldbank.

De grootste twee aandeelhouders van Mastercard zijn Vanguard en BlackRock, die aanzienlijke belangen hebben in tientallen bedrijven die de ontwikkeling van vaccinpaspoorten hebben gesteund of vaccinmandaten voor hun werknemers hebben ingevoerd. De twee beleggingsmaatschappijen hebben ook grote belangen in vaccinproducenten, waaronder Pfizer, Moderna en Johnson & Johnson.

Mastercard financiert het ID4D-programma (Identity for Development) van de Wereldbank, dat “zich richt op het bevorderen van digitale identificatiesystemen om ontwikkelingsresultaten te verbeteren met behoud van vertrouwen en privacy”.

The Center for Human Rights and Global Justice aan de New York School of Law beschreef onlangs het ID4D-programma, dat zich beroemt op zijn afstemming op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN, als een programma dat de weg zou kunnen vrijmaken voor een “digitale weg naar de hel”.

Volgens het centrum zou dit gebeuren door prioriteit te geven aan “economische identiteit” en het gebruik van een infrastructuur die “in verband is gebracht met ernstige en grootschalige schendingen van de mensenrechten” in verschillende landen.

Mastercard is ook actief in Afrika via zijn gezamenlijk initiatief met een ander fintech-bedrijf (financiële technologie), Paycode, om “de toegang tot financiële diensten en overheidsbijstand voor afgelegen gemeenschappen in heel Afrika te vergroten” via een biometrisch identiteitssysteem dat de gegevens van 30 miljoen personen bevat.

Wereldbank, WHO promoten “pandemische paraatheid” en vaccinpaspoorten

De Wereldbank kondigde eind juni de oprichting aan van een fonds dat “investeringen zal financieren in de versterking van de strijd tegen pandemieën” en “preventie, paraatheid en reactie zal ondersteunen … met een focus op lage- en middeninkomenslanden”.

Het fonds is ontwikkeld onder leiding van de VS, Italië en de huidige voorzitter van de G20, Indonesië, “met brede steun van de G20”, en zal later dit jaar actief worden.

Het zal meer dan 1 miljard dollar aan financiering verstrekken voor gebieden als “toezicht op ziekten” en “steun tegen de huidige en toekomstige pandemieën”.

De WHO is ook een “stakeholder” in het project en zal “technische expertise” leveren, aldus de directeur-generaal van de WHO.

De overeenkomst volgt op een strategisch partnerschap van 2019 tussen de VN en het World Economic Forum, om de uitvoering van de 2030-agenda voor duurzame ontwikkeling en de SDG’s van de VN te “versnellen”.

Hoewel de overeenkomst onlangs op de sociale media heeft gecirculeerd, werd zij aangekondigd in juni 2019, vóór de COVID-19-pandemie. Het omvat zes aandachtsgebieden, waaronder “gezondheid” en “digitale samenwerking”.

Wat gezondheid betreft, zal de overeenkomst naar verluidt “landen [sic] ondersteunen bij het bereiken van een goede gezondheid en welzijn voor iedereen, binnen de context van de 2030-agenda, waarbij de nadruk ligt op belangrijke opkomende mondiale bedreigingen voor de gezondheid die een sterker partnerschap en actie van multistakeholders vereisen”.

De “digitale samenwerking” die door de overeenkomst wordt bevorderd, zal naar verluidt “tegemoetkomen aan de behoeften van de vierde industriële revolutie en tegelijk streven naar wereldwijde analyse, dialoog en normen voor digitale governance en digitale inclusiviteit”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


EU akkoord over verlenging van het digitale EU Covid-certificaat met nog eens 12 maanden

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Durachuk
Durachuk
5 maanden geleden

de WHO is een misdaadkartel met aan het hoofd een massamoordenaar. Dat is tegenwoordig iets wat je op je C.V. moet hebben op hogerop te komen. Kijk naar Biden, ook een bewezen crimineel van het eerste uur, of Gates die al geen verstand van computers had en nu incompetent even aan medische zaken deelneemt waardoor en al vele kindertjes zijn verminkt en gestorven. Triest ook dat deze heren niet bestraft worden. Het lied: “the kids are allright” van the Who krijgt zo toch wel een bijsmaakje

johan
johan
5 maanden geleden

Gisteren niet vandaag niet never nooit niet laat hun toch lekker in die waanwereld van hun misschien kunnen ze elkaar vaccineren onder genot van een kop koffie en dikke timmermans misschien ook koekje