Amerikaanse troepen in Syrië

Het Syrische ministerie van Olie heeft op 9 augustus een verklaring vrijgegeven waarin het de Amerikaanse troepen die Syrië bezetten ervan beschuldigt verantwoordelijk te zijn voor de diefstal van het grootste deel van de olie van het land, meldt The Cradle.

“De hoeveelheid olieproductie tijdens de eerste helft van 2022 bedroeg ongeveer 14,5 miljoen vaten, met een gemiddelde dagelijkse productie van 80,3 duizend vaten, waarvan 14,2 duizend dagelijks worden geleverd aan raffinaderijen,” aldus de verklaring van het olieministerie.

In de verklaring staat verder dat “de Amerikaanse bezettingstroepen en hun huurlingen,” verwijzend naar de door de VS gesteunde Syrische afdeling van de Koerdische communistische PKK, de SDF, “elke dag tot 66.000 vaten stelen van de velden die in de oostelijke regio zijn bezet,” wat neerkomt op ongeveer 83 procent van de dagelijkse olieproductie van Syrië.

Volgens de gegevens van het ministerie heeft de Syrische oliesector sinds het begin van de oorlog tot het midden van dit jaar verliezen geleden van “ongeveer 105 miljard dollar” als gevolg van de Amerikaanse oliediefstalcampagne.

De verklaring voegde daaraan toe dat naast de financiële verliezen die de oliesector heeft geleden er ook “verliezen aan mensenlevens waren, waaronder 235 martelaren, 46 gewonden en 112 ontvoerden”.

Op 10 augustus werden door een Russische gevechtshelikopter gefilmde beelden vrijgegeven op sociale media, waarop een konvooi van door het Amerikaanse leger bestuurde vrachtwagens te zien was, die gestolen olie, bestemd voor Irak, uit Raqqah smokkelden. Het Amerikaanse leger, dat momenteel Syrië bezet, heeft consequent de olie van het land geplunderd en via de illegale grensovergang Al-Waleed naar hun bases in Irak gesmokkeld.

Plaatselijke bronnen in het Syrische gouvernement Hasakah meldden op 6 augustus dat het Amerikaanse leger tientallen olietankers heeft geplunderd en het land uitgesmokkeld, waarmee het de tweede gestolen olietransport door de VS die week was.

Alleen al in juli werden bijna 200 tankwagens met geroofde olie door Amerikaanse troepen Syrië uitgesmokkeld, nu Washington zijn praktijk van het stelen van Syrische grondstoffen om in het buitenland te verkopen, heeft geïntensiveerd.

Op 19 juli riep de Russische president Vladimir Poetin de regering van de VS op een einde te maken aan haar consequente plundering van de natuurlijke rijkdommen van Syrië. Het Amerikaanse leger is ook verantwoordelijk voor het plunderen van het graan van het land, waardoor de acute voedselcrisis die Syrië en de rest van West-Azië teistert, nog verergert.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Verenigde Staten roven Syrië leeg en veroorzaken hongersnood

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pebje
Pebje
5 maanden geleden

Verbaasd mij niets van de amerikanen. In ieder land waar ze zitten hebben ze goederen gestolen. Ze willen niet voor niets overal een ” bemiddeling” cq vinger in de pap hebben. Ze worden er zelf economisch beter van.

Ohje
Ohje
5 maanden geleden

Je verwacht het niet ,kuch

Maurice
Maurice
5 maanden geleden

de arrogantie en hebzucht zullen zich wreken , geen enkele grootmacht blijft bestaan