De Europese Commissie zal niet in staat zijn om Polen te dwingen zich te houden aan het nieuwe plan van de EU om het gasverbruik te verminderen, noch zal Polen zijn gasreserves delen met andere leden van het blok, heeft de minister van klimaat en milieu van het land, Anna Moskwa, de nieuws outlet Sieci verteld, aldus RT.

“Energiezekerheid is de exclusieve bevoegdheid van elke staat, en we zullen nooit akkoord gaan met het afstaan ervan aan de Europese Unie. Niemand kan ons dwingen gas te reguleren of andere beperkende maatregelen in te voeren. Bovendien willen wij geen beslissingen nemen over beperkingen in andere staten”, zo werd de minister geciteerd.

Haar opmerkingen hebben betrekking op het plan van de EU om het gasverbruik in het hele blok met 15% te verminderen, wat de lidstaten hopelijk zal helpen hun voorraden op te vullen nu zij zich zorgen maken over een mogelijke stopzetting van de Russische gasleveringen. In het interview merkte Moskwa op dat het plan niet verplicht is gesteld en dus eerder als leidraad dan als wet moet worden gezien.

“Het zal vrijwillig zijn, en de beslissing in dit opzicht is soeverein voor elk land,” benadrukte zij.


Commentaar van Sott: Momenteel zijn zij inderdaad vrijwillig, maar de EU heeft ook bepaald dat, mocht een “noodsituatie” worden afgekondigd, zij bij wet verplicht zullen zijn.


Zie ook:

Giftige vrucht van Agenda 2030: EU wil 15% minder gasverbruik

Ondanks het feit dat het plan niet lijkt in te houden dat de gasreserves onder de EU-leden worden verdeeld, was de minister onvermurwbaar dat Polen onder alle omstandigheden zijn gas voor zichzelf zou houden.

“Niemand zal ons gas afnemen. Ik benadruk – de EC kan ons tot niets dwingen. Er is geen solidariteit zonder vrijheid, en het eindigt waar dwang begint,” zei ze, eraan toevoegend dat “de infrastructuur, de gaspijpleidingen en het aangekochte gas eigendom zijn van onze staat, en alleen wij kunnen beslissen hoe we het gebruiken, voor wiens behoeften.”

“Natuurlijk, als er landen in de EU zijn die over de juiste capaciteiten en infrastructuur beschikken, kunnen zij altijd, op basis van een bilaterale overeenkomst, hun buren steunen,” verklaarde Moskwa, maar merkte op dat het onwaarschijnlijk is dat “Brussel ons de verplichting zou opleggen om te helpen.”

Woordvoerder Duitse regering: “Nord Stream 2 zal niet worden goedgekeurd”

Tijdens de federale persconferentie op maandag sloot regeringswoordvoerder Steffen Hebestreit uit dat de voltooide Nord Stream 2 pijpleiding in de Noordzee in gebruik zou worden genomen, meldt RT.de.

Regeringswoordvoerder Steffen Hebestreit heeft maandag op de persconferentie in Berlijn de huidige geschillen met Rusland over de ontbrekende gasleveringen aan de orde gesteld. Hij zei dat de federale regering achter Oekraïne en achter de door de EU aangenomen sancties staat. Zelfs in het geval van een gastekort in de herfst of de winter zou er geen sprake van zijn om Nord Stream 2 in bedrijf te nemen:

“Het is ook duidelijk dat Nord Stream 2 niet is goedgekeurd als pijpleiding en op dit moment ook niet zal worden goedgekeurd.”

Duitsland had de goedkeuringsprocedure voor de ingebruikneming van de reeds voltooide tweede pijpleiding na haar aantreden opgeschort en uiteindelijk kort na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne stopgezet.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


EU-dictator Von der Leyen pleegt moordaanslag op Europese burgers en economie onder het mom van sancties tegen Rusland

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
5 maanden geleden

Tja, met vergif, oorlog en honger als wapens om de wereldbevolking terug te dringen tot maximaal 500 miljoen is het niet kunnen verwarmen van je huis een welkome aanvulling moet Ursela von der Lügen gedacht hebben.

Eddy
Eddy
5 maanden geleden

Geschokt was ik over de enorme domheid die onze leiders uitstralen. Maar nu nog meer geschokt als ik besef dat zij dit moedwillig doen om miljoenen mensen bewust kapot te maken. zij moeten werkelijk over een hele zieke geest en duister hart beschikken.