Meer dan 80 buitenlandse huurlingen van het door Vladimir Selensky opgerichte “Internationale Legioen” en 470 Oekraïense soldaten zijn gedood bij een luchtaanval door de Russische luchtmacht, zo heeft Moskou zaterdag bekendgemaakt.

Tientallen buitenlandse strijders van het Oekraïense “Internationale Legioen” zijn gedood bij een luchtaanval in het zuidoosten van Oekraïne, heeft de woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie, Igor Konasjenkov, zaterdag bekendgemaakt, meldt RT.de.

Konashenkov, die zijn dagelijkse situatieverslag gaf over de voortgang van de militaire operatie, zei dat de Russische luchtmacht een “aanval met zeer precieze wapens” had uitgevoerd op een basis van het Internationale Legioen in de buurt van de plaats Vyvodovo in de regio Dnepropetrovsk. Daarbij werden “meer dan 80 buitenlandse huurlingen en elf eenheden met speciale uitrusting vernietigd”, voegde de militaire woordvoerder eraan toe.

De internationale militaire eenheid van Kiev werd eind februari opgericht op verzoek van de Oekraïense president Vladimir Selenski en heet officieel het Internationale Legioen voor de Territoriale Verdediging van Oekraïne. Hoewel de leden van het Legioen zichzelf beschouwen als soldaten van de Oekraïense strijdkrachten, verklaarde Konashenkov eerder dat “het beste wat deze buitenlandse huurlingen kunnen verwachten een lange gevangenisstraf is”. Hij verklaarde ook dat honderden buitenlandse huurlingen in Oekraïne “kort na hun aankomst” zijn gedood door Russische lange-afstandsprecisiewapens, maar dat de meeste buitenlandse strijders zijn uitgeschakeld “wegens een laag opleidingsniveau en een gebrek aan echte gevechtservaring”.

Afschuwelijk: Gelekte documenten onthullen dat Zelenski honderdduizenden Oekraïense levens opgeofferd heeft voor zijn globalistische meesters

In april schatte het Russische leger het aantal buitenlandse strijders op ongeveer 7.000, maar recentere informatie wijst erop dat er nog minder dan 3.000 in Oekraïne zijn. Naast de leden van het Internationale Legioen, verklaarde Konashenkov dat de Russische strijdkrachten vrijdag meer dan 400 nationalistische strijders van de 46e Mobiele Luchtbrigade nabij het dorp Belogorka in de regio Kherson hebben geëlimineerd. Bovendien werden meer dan 70 strijders gedood en ongeveer 150 gewond in drie andere dorpen in de regio Kherson, zei hij.

Moskou heeft de cijfers over het aantal eigen slachtoffers sinds maart niet meer geactualiseerd; toen bedroeg het aantal gesneuvelde militairen 1.351 en raakten er 3.825 gewond. Selensky zelf heeft toegegeven dat de strijdkrachten van zijn land zware verliezen lijden.

In juli kondigde hij aan dat Kiev ongeveer 30 soldaten per dag verloor in de strijd, wat aanzienlijk minder was dan in mei en juni, toen het aantal slachtoffers ongeveer 100 tot 200 soldaten per dag bedroeg.

Nog maar een paar dagen geleden gaf Selensky in een videoboodschap commentaar op het verloop van de gevechten. “In feite kunnen we de voorsprong van het Russische leger in termen van artillerie en manschappen nog steeds niet volledig doorbreken,” zei hij. Dit, zei hij, was duidelijk voelbaar in de gevechten rond Peski, Avdeyevka en andere plaatsen in de Donbass. “Het is gewoon de hel.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De “vleesmolen” van Peski: hoe de Oekraïense leiding haar soldaten opoffert

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lord of Hosts
Lord of Hosts
5 maanden geleden

Vanuit alle werelddelen worden huurlingen gerecruteerd.
Het aantal Nederlandse huurlingen is 42+14+16+12-2.
Polen levert het hoogste aantal huurlingen. 1837+643+493+701-243.
Wat blijven de overheden toch muisstil over dit verraad.
Net zoals de 47.000 gerekruteerde Nederlandse manschappen die getraind werden door de SS en richting oostfront gestuurd werden. Tot op de dag van vandaag Staatsgeheim!
https://colonelcassad-livejournal-com.translate.goog/7789561.html?_x_tr_sl=ru&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl%3Fsl%3Dauto