De Franse Nationale Federatie van Landbouwvakbonden (FNSEA) heeft aangekondigd dat voor de komende herfst en winter een tekort aan melk in het land wordt verwacht, meldt Free West Media.

“Voor de melkproductie is veevoeder nodig, vooral alfalfa en maïs, die dit jaar niet zijn geoogst. Er bestaat dus een risico van melktekorten deze herfst en deze winter,” vertelde Yannick Fialip, voorzitter van de economische commissie van FNSEA, aan Franceinfo.

Op 5 augustus uitte Fialip zijn bezorgdheid. “We hebben dieren, die gewoonlijk rond deze tijd in de wei staan, die niets meer te eten hebben”. Bijgevolg zullen de fokkers de dieren het voeder uit de voorraden voeren, dat gewoonlijk voor de winter opzij wordt gelegd.

“We maken ons grote zorgen over het vermogen van veel fokkers om hun kuddes gedurende de winter van 2022-2023 te kunnen voederen”, legde hij uit, hopend op een “stijging” van de melkprijs om de uitgaven te compenseren en het voortbestaan van de sector te garanderen, maar hij voorspelde ook een mogelijk gebrek aan melk. “Ik denk dat we in de komende maanden een tekort aan melk zullen hebben in Frankrijk”.

“De melkprijs in Frankrijk ligt 20 procent lager dan de melkprijs die aan andere Europese producenten, met name in Duitsland en Nederland, wordt betaald”, benadrukte Fialip.

“De velden zijn volledig uitgedroogd”, vertelde Nicolas Declomesnils, een veehouder uit Calvados aan de publieke omroep TF1. Net als andere landbouwers moet hij zijn reserves aanspreken om zijn productie op peil te houden.

Wat het vooruitzicht van een tekort betreft, waren de Franse consumenten, geïnterviewd op de eerste zender op zaterdag 6 augustus, ongerust. “Voor mij is melk onmisbaar”, zei iemand. Anderzijds geven sommigen toe dat zij in geval van een prijsstijging hun consumptie waarschijnlijk zouden verminderen.

Om de prijzen niet te hoog op te drijven, willen de veehouders dat er overheidssteun wordt verleend. “Er bestaat een calamiteitenfonds dat fokkers helpt om toegang te krijgen tot steun waarmee ze voeder kunnen kopen (…) We moeten het in een groot aantal departementen kunnen activeren om het geld aan de fokkers te geven,” drong Fialip aan. Voor de landbouwers is het een kwestie van overleven.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Sorry Frankrijk, wij kunnen geen melk sturen, want onze koeien gaan naar de slacht als het aan Mark Rutte ligt:

Het Great Reset kabinet slacht de boeren en veroorzaakt een sociaal economische ramp

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bas
Bas
5 maanden geleden

De schaarste wordt/is gecreëerd, door de wef-klootzakken. Wanneer wordt dat geteisem eens opgepakt? Die klootzak van een Schwab, de gek Gates, de duivel Soros, samen met al hun loopjongens zoals Kutte en Kaag.

Dee
Dee
5 maanden geleden
Antwoord aan  Bas

Drie weken terug ben ik met een vriend naar de fontes termais (warm water bronnen) nabij Porto, Portugal geweest. Daar is een dam voor wateropslag, een waterbekken. En die is helemaal vol. Dit jaar heeft het heel weinig geregend en er heerst droogte. In Algarve is water nu op ratsoen. Maar vorig jaar regende het heel veel in de winter periode, er werd er verteld dat de bekkens zo vol zaten dat er genoeg water zou zijn voor de komende twee jaar. De bekkens zitten dus vol, maar zij geven ons geen water en geven de huidige droogte de schuld. Gossie, wat gek…

Dee
Dee
5 maanden geleden

Het enige waar geen gebrek aan is tegenwoordig is tekort en crisis.
En leugens. Daar hebben we ook teveel van.

Hagar
Hagar
5 maanden geleden

Het regenwater valt kristalhelder, zuiver en gratis uit de lucht.

Maar dat moet blijkbaar via de miljoenen beken en riolen en uitgebaggerde en rechtgetrokken rivieren zo snel mogelijk terug in de zee, voordat het de kans krijgt in de bodem te dringen.

En de bomen en de planten sterven van de uitgedroogde grond, en de boeren mogen niet sproeien, want dat water moet in de rivier blijven, en zo snel mogelijk terug in de zee.

Waterschaarste en droogte is een 100% opzettelijk gecreëerd probleem.

En dan staan de domkoppen maar te klagen dat er te weinig regen valt, terwijl ze een enorme infrastructuur hebben gebouwd om dat regenwater zo snel mogelijk terug weg te krijgen.

Dee
Dee
5 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

En ook zijn de meeste bossen gekapt. Er is niets meer dat het water vasthoud.
Ik ben geboren in de Achterhoek, en mijn opa vertelde mij dat hij vroeger van Winterswijk naar Doetinchem kon lopen, helemaal door het bos. Dat is allemaal verdwenen. Van het groene hart is ook bijna niets meer over. Het is allemaal asfalt en beton en boeren monocultuur wat de grond uitput.
Verder is de zon nu weinig actief en gaan wij een koudere periode tegenmoet. Als er een koude periode aankomt gaat daar droogte aan vooraf.
Ook revoluties en oorlogen starten vaak na een periode van droogte en daardoor schaarste en voedselproblemen. Een ideale combinatie om onrust te starten.
Ook kunstmatige weermanipulatie zoals cloudseeding, CERN en HAARP spelen tegenwoordig vermoedelijk een belangrijke rol in het gedrag van het ‘weer’. Niet van het klimaat, want daar gaan wij mensen niet over.

ohje
ohje
5 maanden geleden

Gelukkig hebben we weer zonnebloemolie dank zij het graanschip uit Oekraïne en is er geen honger meer.

Dee
Dee
5 maanden geleden
Antwoord aan  ohje

Kan ik weer goedkoop mijn dieseltje rijden en bijtanken op de parkeerplaats bij de Aldi.
Hele opluchting!