Frankrijk is een belangrijke factor in de energievoorziening van Europa. Maar nu sluit het land meer dan de helft van zijn kernreactoren, meldt Wochenblick. De reden: ze hebben zogenaamd onderhoud nodig. De energie-exporteur zou nu zelf energie uit het buitenland moeten betrekken. Maar in de Europese energiecrisis kan dit wel eens moeilijker blijken dan gepland. Is er een mega-blackout op komst?

30 van 56 reactoren stilgelegd

56 kernreactoren op 18 locaties voorzien Frankrijk normaal gesproken van elektriciteit. Maar nu al liggen 18 van deze reactoren stil. Er moeten onderhoudswerkzaamheden op lange termijn worden uitgevoerd. Dit was al enige tijd gepland, zeggen ze. Maar nu heeft Frankrijk vorige week ook nog eens 12 reactoren moeten sluiten.

Meer schade dan verwacht

Schade door corrosie zou de oorzaak zijn. Als gevolg daarvan lijkt de toevoer in het Europese elektriciteitsnet in de winter des te onzekerder. Het Europese elektriciteitsnet betekent dat veel plaatsen afhankelijk zijn van de energiezekerheid van buurlanden. Als in één land de stroom op grote schaal uitvalt, worden andere landen meegesleurd in de stroomuitval. In de afgelopen jaren is Frankrijk een belangrijke factor geweest in de Europese energievoorziening. Maar nu moet de Grande Nation zelf overschakelen op de invoer van energie.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Brutale kerncentrale leugen weerlegd: De Duitse overheid veroorzaakt opzettelijk een Mega-Blackout

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ohje
Ohje
5 maanden geleden

Macron doet ook maar wat hem opgedragen wordt.

Dee
Dee
5 maanden geleden
Antwoord aan  Ohje

Joh! Arme kerel die macron!
Je zal maar zo’n ondankbare kut baan hebben!

Anja
Anja
5 maanden geleden
Antwoord aan  Ohje

Ik zeg alleen maar dit: hij mag weigeren… En als hij dat niet doet, dan is dat een keuze. Er zijn hier geen slachtoffers!