De politie heeft op 22 april 2021 onvoorstelbaar bruut opgetreden tegen een bejaarde vrouw tijdens een demonstratie tegen de Coronamaatregelen in Berlijn. Nu is bekend geworden dat de bejaarde vrouw overleden is na de politieactie, meldt Jouwatch.

Video-opnamen documenteerden talloze situaties waarin politieagenten massaal geweld gebruikten tegen burgers die hun grondrecht uitoefenden bij demonstraties die kritisch waren over Corona.

Een van deze is een opname van 22 april 2021. Het toont een oude vrouw die tegen de grond wordt geworsteld door politieagenten. Een politieagent greep haar met beide handen bij haar linkerarm en sleepte de zichtbaar geschokte vrouw enkele meters aan haar uitgestrekte arm over de grond uit de weg. Verschillende politieagenten zetten haar toen ruw op haar voeten. De twee agenten leiden de oudere burger weg in een politiegreep. Ze houden haar armen daarbij zo hoog vast dat het zichtbaar pijnlijk is voor de vrouw. Met een van pijn vertrokken gezicht, roept zij verscheidene malen “Auw” en klaagt dat zij niet zo snel kan bewegen. Maar de politieagenten sleuren de oude vrouw genadeloos mee. Zo snel dat de oude vrouw verschillende keren struikelt en alleen overeind blijft doordat de politieagenten haar vasthouden.

Hier is de schrijnende video opname:

Door onderzoek van de jurist Dr Ingve Björn Stjerna uit Düsseldorf, is het nu bekend geworden: De oude vrouw stierf na de politieactie. De advocaat schrijft hierover op zijn website:

“Ik heb daarom een strafklacht ingediend tegen de politieagenten die betrokken waren bij het incident op 4 mei 2021, in het bijzonder wegens lichamelijk letsel in functie, en heb gevraagd op de hoogte te worden gebracht van de uitkomst van het onderzoek.”

Maandenlang en ondanks twee verzoeken om informatie heeft hij deze informatie niet ontvangen. 14 maanden na het incident kreeg hij bericht dat het onderzoek was stopgezet. En zie, er was niet langer sprake van een onderzoek naar lichamelijk letsel, maar naar onvrijwillige doodslag. Dit is alleen te verklaren door het feit dat de vrouw vlak na het tijdstip van het incident moet zijn overleden.

Op zijn internet blog, informeert de advocaat verder: Hij is er zeker van:

“De bejaarde dame is blijkbaar daadwerkelijk overleden in verband met de politieacties tegen haar!” “Men moet zich in de eerste plaats afvragen of er mogelijk een verklaring is voor de dood van de dame die geen verband houdt met het optreden van de politie. De oorspronkelijke beschuldiging van lichamelijk letsel in functie zou echter nauwelijks zijn uitgebreid tot onvrijwillige doodslag door nalatigheid en de dood van de dame zou niet zijn besproken in de verklaring van het Berlijnse openbaar ministerie als er geen verband was met politieoptreden.”

Volgens Stjerna blijkt uit de documenten van het Openbaar Ministerie dat er een post-mortem onderzoek is geweest. Er staat:

“Naar aanleiding van de forensische lijkschouwing hebben de van hieruit ingeschakelde deskundigen, prof. dr. med. [geredigeerd door de auteur] en mevrouw [geredigeerd door de auteur], kunnen vaststellen dat de overledene, die later is overleden, is overleden ten gevolge van meervoudig orgaanfalen met ernstige eerdere beschadigingen.”

De verantwoordelijkheid van de beschuldigde politieambtenaar kon niet worden vastgesteld. In de brief staat:

“In de eerste plaats moet worden vastgesteld dat niet met de nodige zekerheid kon worden vastgesteld dat het optreden van de beschuldigde zelfs maar een oorzakelijk verband had met dit overlijden.”

Het feit dat de bejaarde dame op het moment van haar overlijden een subdurale bloeding had, d.w.z. een bloeding tussen het harde hersenvlies en de hersenen, wordt door het openbaar ministerie slechts terloops vermeld, verklaart Stjerna. Kort samengevat, zegt de aanklager:

“Met name uit forensisch-geneeskundig oogpunt kon niet met zekerheid worden vastgesteld of de opgetreden subdurale bloeding een gevolg was van het politieoptreden dan wel of zij in enig verband stond met het intreden van de dood.”

“Het resultaat van het onderzoek van het openbaar ministerie is eveneens opmerkelijk, aangezien het de causaliteit van het politieoptreden voor het letsel en de dood van de bejaarde dame niet uitsluit, maar enkel stelt dat de dood niet “met de nodige zekerheid” kan worden toegeschreven aan het gedrag van de beschuldigde politieagent.”

De enorme brutaliteit waarmee de politie optrad tegen de bejaarde burger was niet proportioneel, stelt de advocaat: “De manier waarop het parket van Berlijn deze beschuldiging afdoet, bevestigt helaas de uitspraak van de toenmalige speciale VN-rapporteur voor foltering, Nils Melzer, die in zijn vernietigende vonnis over de Coronaprotesten zei: er heerste in Berlijn een ‘cultuur van tolerantie voor politiegeweld.”

Stjerna: “Al even mager is de verklaring van het Berlijnse parket dat er ‘geen mildere en even geschikte middelen om identiteit vast te stellen’ voorhanden waren; de oudere dame moest eerst worden gegrepen, vastgehouden en naar het verwerkingscentrum worden gebracht, wat niet mogelijk was zonder het gebruik van direct geweld. Deze uitspraken zijn duidelijk naast de kwestie. Zelfs als al deze beweringen van het parket terecht zouden zijn en directe dwang nodig zou zijn om de identiteit van de oudere dame vast te stellen, dan liggen mildere middelen voor de hand die – zoals b.v. B. voorgeschreven door § 11 ASOG Bln – haar gezondheid zou hebben beschermd. ”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Politieagent kopschopt coronademonstrant in Berlijn: speciale VN-rapporteur vraagt om getuigen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
pipo
pipo
5 maanden geleden

het is schandalig het optreden van de politie waarbij ze vergeten dat deze dame en andere manifestanten via belastingen hun loon betalen

Eddy
Eddy
5 maanden geleden

Heb je geen eergevoel of ambitie kom dan bij de politie. Het zijn zulke schijtbakken, als ze moeten komen bij een inbraak of in een wijk waar mensen wonen die wel terugvechten durven ze niet te komen. Op ongewapende vreedzame demonstranten slaan ze maar al te graan in. Volgende keer eens zien of je ook nog zo een helden zijn als we zelf een ijzeren pijp bij hebben.

Dee
Dee
5 maanden geleden
Antwoord aan  Eddy

Ja, als je te laf bent om crimmineel te worden dan ga je bij de politie.

Dee
Dee
5 maanden geleden

“Wat zijn jullie voor mensen” vraagt die meneer met lange haren.
Daar hebben die agenten geen antwoord op, want zij zijn het zelf vergeten.
Daarom kunnen zij alleen maar reageren met nog meer agressie. Het antwoord niet weten maakt hen woest.

Hagar
Hagar
5 maanden geleden

Henk van Essen: “Ik sta volledig achter de Duitse politie. Die vrouw was niet homoseksueel, dus die moet keihard aangepakt worden. Want wij zijn er voor iedereen!”

Eddy
Eddy
5 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

MIsschien was ze nog in de ontkenningsfase? Ja lach er maar mee maar het blijft een triest feit dat politie vandaag de dag op gruwelijke wijze tegen burgers voorgaat. Ik wil wel eens zien wat ze presteren als ze tegenover een groep staan die ook bewapend is. dan zeiken en schijten ze hun broek vol. In Duitsland zijn complete stadsdelen waar ze niet durven te komen. De mensen (allochtonen) die daar wonen slaan namelijk wel terug en zijn bewapend. Ik wil niet zeggen dat dat goed is maar in ieder geval beter als geen verweer bieden. In ieder geval is mijn respect voor de overheid en hun handlangers tot 0 gedaald. Een echte vent wordt nooit agent

Rudolf
Rudolf
5 maanden geleden

Wat heeft homosexualiteit ermee te maken Hagar ? Ging betreffende demo toch niet over ? Zeker weer iets gemist ? In ieder geval ervanuitgaande dat de hele corona-covidhoax één grote nonsensvertoning, volksoplichting, pure kawkzalverij is, net als de hele onnodige medicijnenverslaving en het achterlijke vaccinatiebijgeloof dat al decennia is–aangejaagd en aangepraat door het hypocriet corrupt puur commercieel en winstgericht medisch-farmaceutisch kartel dat parasitair leeft en teert op kwakkelende afhankelijk gemaakte mensen–is het weer een verbijsterende opvoering van krankzinnige domme overheidsslaven, ‘gezagshandhavers’, die te stom en te laf zijn om er een eigen mening of moraal op na te houden en braaf die lastige burgers wel eens mores zullen leren !!!

Rudolf
Rudolf
5 maanden geleden
Antwoord aan  Rudolf

sorry voor de laalfout, kawkzalverij moet natuurlijk kwákzalverij zijn…