Deze documenten zijn (opzettelijk?) gelekt door de Oekraïense strijdkrachten, en lijken echt te zijn. Een groot aantal Oekraïense kijkers heeft ze bekeken via Telegram-kanalen – maar niemand heeft de echtheid ervan serieus betwist, meldt Gonzalo Lira op twitter.

Wat ze onthullen is afschuwelijk.

Volgens deze documenten hebben de strijdkrachten van Oekraïne 191.000 man verloren, verdeeld tussen gesneuvelden en gewonden. Uitgaande van een verhouding van 3 op 1 betekent dit dat 50.000 mannen zijn gesneuveld en 140.000 ernstig genoeg gewond zijn om niet meer te kunnen vechten of werken.

Het zijn vreselijke aantallen doden. Het is wel vrij consistent met de dagelijkse briefings van de Russen, die over het algemeen droge cijfers geven zonder het te doorspekken met waanzinnige propaganda zoals het Westen doet. We hebben met enige regelmaat gelezen over tot wel 1000 doden per dag en we zijn 180 dagen bezig. Zet er maar 3 nulletjes achter en dan is 50.000 nog aan de lage kant.

Oekraïne verliest tot 1.000 soldaten per dag in Donbas, zegt topambtenaar

De vermisten in actie worden NIET verantwoord. Deze MIA kunnen gesneuveld zijn, krijgsgevangenen die door de Russen worden vastgehouden, of deserteurs. Er wordt geschat dat zij 50% van die 191.000 zijn. Dat zijn ongeveer 95.000 man die vermist zijn.

Bij het begin van de oorlog telde het Oekraïense leger 260.000 manschappen, en nog eens 340.000 onder de wapenen – grenspatrouille, politie, Territoriale Verdedigingsmacht (plaatselijke milities).

Als dit lek juist is, dan is ruwweg de helft van die manschappen – 300.000 – buiten gevecht gesteld.

De medische faciliteiten zijn op hun breekpunt. De zwaargewonden worden overgebracht naar ziekenhuizen in Europa, Polen en Duitsland blijkbaar.

De strijdkrachten van Oekraïne hebben een tekort aan alles wat wapens en uitrusting betreft. Er is een specifieke klacht over de M777 houwitsers, dat zij olie, hydraulische brandstofvloeistof en stikstof nodig hebben. Dit zou betekenen dat de uitrusting niet duurzaam genoeg is voor langdurige gevechten.

Kortom, uit deze uitgelekte documenten – die reeds verscheidene dagen circuleren en door voldoende Oekraïners van nabij zijn bestudeerd zodat wij nu zouden weten of zij vals waren – kan een belangeloze waarnemer concluderen dat de Oekraïense strijdkrachten op instorten staan.

Het dringt blijkbaar langzaam ook in het Westen door en vandaar dat Zelenski nu geofferd wordt.

Zelensky zit in grote problemen, Amerikaanse en Duitse mainstream media publiceren nu bewijzen van een enorme corruptie en zijn directe betrokkenheid

En de VS naadloos overstapt naar de volgende oorlog.

Dit is een catastrofe voor het Oekraïense volk en natie. Deze 300.000 mannen zijn de bloem van dit land – en hun levens zijn vergooid voor niets meer dan het ego, de hebzucht en de arrogantie van Zelensky, zijn kring van psychopaten, en hun meesters in Washington.

Draad:

De documenten die Gonzola Lira laat zien zijn onleesbaar en dat doet er eigenlijk niet toe. Het bevestigt alleen maar alle berichtgeving die we de afgelopen maanden gezien hebben.

Staande ovatie in volle Tweede Kamer voor de leider van de Oekraïense nazi-bataljons

Vergeet nooit dat alle Nederlandse Tweede Kamerleden van alle politieke partijen, behalve het FvD, voor deze genocide stonden te applaudisseren toen de oorlogsmisdadiger Zelenski de Kamer toesprak.

Onze hele politieke kaste is volkomen stompzinnig (op zijn best), en moorddadig op zijn slechtst.

Dat deze club van idioten (de meerderheid), achterlijken (dat is hetzelfde), ongeïnformeerde meelopers, en daadwerkelijk kwaadaardigen (een kleine minderheid hoop ik), ons hoogste instituut bevolkt geeft aan dat ‘democratie’ voor eens en altijd een ongeschikte staatsvorm is.

Dát zeggen in Nederland maakt mij al ‘fout’, want jaar op jaar maakt de NCTV in zijn verslagen gewag van anti-democratische tendensen als iets heel verkeerds. Geef mij een goede reden waarom een bestuurssysteem niet bespreekbaar zou zijn, tenzij dat bestuurssysteem dictatoriaal is?

We leven in een democratische dictatuur, en die juicht genocide, in Oekraïne
toe. Ik ben tegen genocide en tegen democratie. Dat is mijn goed recht! Fuk you, NCTV.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Oekraïne is verkocht aan de westerse agro-industrie en energiesector

5 4 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
pipo
pipo
5 maanden geleden

stel eens de vraag , waarom gaan ze in de politiek 99,9% voor een dik betaalde baan.
niet voor het welzijn van het volk zoals ze beloven.
en daarboven komt nog de bonus van pharma die dat dik betaalde loon nog vervoudigt , hoe kan je in die mensen nog vertrouwen hebben.

Jeroen
5 maanden geleden
Antwoord aan  pipo

Ik denk dat er inderdaad veel te winnen valt als in de politiek gaan niet meer een echte “carrière” race is. Je zit in de politiek uit belang van je volk en niet uit je eigen belang en dat lijken politci inderdada vergeten te zijn.

Feitelijk zijn *wij* de baas en werken zij voor *ons* omdat wij het gewoon niet allemaal zelf kunnen doen. Dus wij zijn de werkgever. Het wordt tijd dat ze beseffen dat wanneer ik directeur was van een bedrijf en ze deze staat van dienst bij mij leten zien dat ik ze stuk voor stuk OP STAANDE VOET zou ontslaan. Ik denk eigenlijk iedere baas die om zijn bedrijf geeft.

Digital Overlord
Digital Overlord
5 maanden geleden
Antwoord aan  pipo

We leven in een digitaal tijdperk. Het is technisch haalbaar om een real-time referendum te houden, ongeacht het onderwerp. Ervan uitgaande dat de stemmers het onderwerp wel goed begrijpen, maar dat is een ander probleem.

Bij zo’n real-time referendum kun je dus stemmen of iemand mag blijven, weg moet gaan of dat er een belangrijke beslissing moet worden genomen.

Politici zouden minimaal betaald moeten worden, gedurende hun termijn. Als ze naar behoren functioneren, kun je daarover stemmen en dan na hun termijn krijgen ze een riante compensatie voor hun geleverde bijdrage aan de maatschappij. Desnoods voor het leven. Willen ze een tweede termijn en hebben ze de eerste goed afgerond? Dan kan hun compensatie geschort worden als de tweede termijn een ramp blijkt te zijn door hun eigen inbreng.

De intrinsieke motivatie moet dus zijn om het goed te doen en het goed te blijven doen. Nu worden ze riant betaald voor “aanwezig” zijn. Niet voor hun inbreng.

Een referendum zou kunnen beoordelen of hun inbreng waardevol genoeg is geweest voor voldoende mensen.

Qvic
Qvic
5 maanden geleden

Iedereen die de politiek in gaat, of dat nu bij de gemeente, provincie of 1e en 2e kamer is maakt niet uit. Iedereen is onderheving aan de opgelegde regels van de kiesraad. Voldoe jij daar niet af of wijk je ervan af, lig je direct eruit. De FvD mag dan oppositie willen spelen, maar ook die moeten zich aan de opgelegde regels voldoen. Al die opgelegde regels staan haaks op het welzijn van de bevolking. Ze gaan allemaal ten koste van de gemeenschap, want je kunt niet 2 kapiteins dienen over het zelfde stukje land. Want je legt een eed af aan de koning en niet aan het volk. Dan ben jij verplicht om alles te doen voor het welzijn van de koning en niet het volk. Dus de gehele politieke stelsel ongeacht hoe de politieke vereniging zich zelf noemt, zij hebben alle trouw gezworen aan de koning en niet aan het volk. Dan kunnen die politieke verenigingen wel van alles roepen om het volk erop te antedateren, maar zij blijven hoe dan ook de koning beschermen tegen het volk en dus zijn zij niets anders dan de gecontroleerde oppositie.

Rudolf
Rudolf
5 maanden geleden

Iedereen met een beetje mensenkennis en levenservaring wéét dat democratie pure nonsens is en op z’n best een tijdelijk belangenevenwicht dat toevallig relatief zodanig goed uitpakt dat de meerdeheid het maar pruimt en niet in opstand komt.. Of uiteraard de loyaliteit opzegt door crimineel te gaan..Elk mogelijk beter systeem zal in ieder geval nooit moeten berusten op die idiote loyaliteit aan personen of geslachten of wat voor groepen ook, maar op wáárheid, ware bewijsbare feiten, échte wetenschap–in plaats van alle kwakzalverij en fake-wetenschap, neptheorieën en opgedrongen fanta van nu..–, te toetsen door écht onafhankelijke rechters en gerechtshoven die geen enkele belangenverstrengeling mogen hebben en zelf ook getoetst en desnoods aangeklaagd mogen worden…Niet de meeste stemmen, maar wat wáár en het beste is zal de doorslag moeten geven !
Welk succesvol bedrijf wordt democratisch gerund ? Laat me niet lachen ! Als er al zijn dan bestaat het uit vooraf gescreende en zorgvuldig geselecteerde mensen ! Op z’n minst dienen er strenge eisen en een soort toelatingsexamens te komen voor stemgerechtigdheid !!! Haha, is vloeken in de kerk, ik weet het…En doe het met overtuiging !!

JollyJoker
JollyJoker
5 maanden geleden

Stel u zelfs eens de vraag: Hoever moet het komen voor wij als burgers in actie komen. Hoeveel doden moeten er eerst in eigen land vallen? Hoever laten wij onze eigen globalistische regering ons in de hoek duwen? (Lees: de nek omdraaien?) Onze fijne heer E. Kuipers is al bezig voor aankomend najaar.

In de tijd van de Franse revolutie duurde het eerst nog 200 jaar, maar toen was het dan ook wel klaar! Met verstrekkende gevolgen in geheel Europa en daarbuiten!
Ik denk zelf dat we het punt van hoog noodzakelijke revolte al lang hebben overschreden maar niemand durft, niemand organiseert, ben je politiek ‘incorrect’ wordt je meteen afgeserveerd. We moeten vooral lief zijn en netjes binnen de, voor ons gereserveerde klaar gezette ruimte ‘demonstreren’
Ik heb een verrassing voor de demonstrant: U wordt keihard in uw gezicht uitgelachen! Realiseer u goed dat ook onze regering schijt aan u heeft en over lijken gaat! Interesseert ze niets als er duizenden doden zijn. Dus wanneer dat zo is, wat doen wij dan? Correct blijven en vooral luisteren?
Dat deden ze in oktober 1943 in het Veluws dorpje Putten ook. Netjes luisteren en doen wat er gezegd wordt.
U kent wellicht het vervolg.

Marco
Marco
5 maanden geleden

Dat ze voor die randdebiel in de kamer stonden te applaudisseren, zal ik idd niet licht vergeten nee.

Dick.
Dick.
5 maanden geleden

Het zijn mensen als u en ik.
Allen een (omkoop)nmr op hun voorhoofd.
Vanuit deze praat cq gelul economie is 0 verbetering te verwachten.
Aldus moet ‘het volk’ dat afdwingen.

12 jr geleden had dit nog gekund,,,