Veertig criminelen uit Afghanistan zijn afgelopen augustus aan boord gegaan van evacuatievliegtuigen van Kabul naar Duitsland. Dit meldde het nieuwsmagazine “Focus” onder verwijzing naar interne rapporten voor de onderzoekscommissie van de Bondsdag die de chaotische terugtrekking van soldaten, diplomaten en lokale Afghaanse strijdkrachten uit het Centraal-Aziatische land onderzoekt, aldus Unser Mittel Europa.

De criminele Afghanen werden pas geïdentificeerd na hun landing in Duitsland, aldus “Focus”. Tegen zes mannen liepen Duitse arrestatiebevelen en zij werden onmiddellijk in hechtenis genomen. Ze worden beschuldigd van verkrachting, drugshandel en steun aan terroristische groeperingen. Het merendeel van de Afghanen met een strafblad was reeds jaren geleden uit Duitsland gedeporteerd, meldt “Focus” verder.

Zij dienden nieuwe asielaanvragen in zodra zij geland waren. Volgens de verslagen van de interne commissie hebben de mannen geweld gebruikt om toegang te krijgen tot de evacuatievliegtuigen op de luchthaven van Kaboel. De Duitse regering zou de Taliban een hoog beschermingsgeld hebben betaald voor de redding van ongeveer 100 Duitsers die zich afgelopen augustus buiten het luchthaventerrein bevonden, zo meldt “Focus”, onder verwijzing naar veiligheidskringen in Berlijn.

Met de hulp van de VS is een standstill-overeenkomst bereikt met de islamitische milities om de helikopteroperaties van de elite-eenheid Kommando Spezialkräfte (KSK) van de Bundeswehr niet in gevaar te brengen.

Een woordvoerder van het Ministerie van Defensie wilde de betaling van geld bevestigen noch ontkennen toen “Focus” daarom vroeg. “Om redenen van operationele veiligheid” werden geen verklaringen afgelegd over militaire actie, zeiden zij.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Minister van Buitenlandse Zaken zegt dat Duitsland 70.000 Afghaanse vluchtelingen zal opnemen

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Yvonne
Yvonne
5 maanden geleden

Een regering die integer is moet je zoeken als naar een naald in een hooiberg!