De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag tijdens een toespraak de extreem-linkse woke-ideologie, die volgens hem de oorzaak is van maatschappelijke misstanden in de hele westerse wereld, scherp bekritiseerd en gezegd dat die niet anders is dan wat er in Rusland tijdens de revolutie van 1917 is gebeurd, meldt The Daily Wire.

Poetin maakte de opmerkingen tijdens een plenaire zitting van de 18e jaarlijkse bijeenkomst van de Valdai International Discussion Club in Sochi met als onderwerp “Global Shake-up in the 21st Century.” De opmerkingen van Poetin werden vertaald door een tolk en die video werd geüpload naar de website van de Russische regering.

“We zien met verbijstering de verlamming die zich ontvouwt in landen die er aan gewend zijn geraakt zichzelf te zien als de vlaggenschepen van de vooruitgang,” zei Poetin tijdens een evenement waar hij een paar uur sprak. “Natuurlijk, het gaat ons niet aan wat er gebeurt, de sociale en culturele schokken die zich in sommige landen in de Westerse landen voordoen, sommigen geloven dat het agressief uitvlakken van hele bladzijden van je eigen geschiedenis, de positieve actie in het belang van minderheden, en de eis om afstand te doen van de traditionele interpretatie van zulke basiswaarden als moeder, vader, familie, en het onderscheid tussen de seksen een mijlpaal zijn … een vernieuwing van de samenleving.”

Poetin zei dat de westerse naties het recht hadden te doen wat zij wilden, maar dat “de overgrote meerderheid van de Russische samenleving” deze nieuwe denkwijzen afwees.

“De bereidheid van de zogenaamde sociale vooruitgang gelooft dat het brengen van een nieuw geweten, een nieuw bewustzijn aan de mensheid, iets is dat juist is,” zei Poetin. “Maar er is één ding dat ik zou willen zeggen: De recepten die ze bedenken zijn niets nieuws. Hoe paradoxaal het ook mag lijken, maar dit is iets wat we in Rusland hebben gezien. Het gebeurde in ons land al eerder na de revolutie van 1917, de bolsjewieken volgden de dogma’s van Marx en Engels. En ze verklaarden ook dat ze de traditionele levensstijl zouden gaan veranderen, de politieke, de economische levensstijl, evenals het begrip zelf van moraliteit, de grondbeginselen voor een gezonde samenleving. Ze probeerden eeuwenoude waarden te vernietigen, de relatie tussen de mensen te herzien, ze moedigden aan tot het informeren van de eigen geliefden, en families. Het werd geprezen als de mars van de vooruitgang. En het was erg populair over de hele wereld en het werd gesteund door velen, zoals we nu zien dat gebeurt.”

“Overigens, de bolsjewieken waren absoluut onverdraagzaam tegenover andere meningen, anders dan die van henzelf,” vervolgde Poetin. “Ik denk dat dit je moet herinneren aan iets dat aan het gebeuren is. En we zien wat er in de westerse landen gebeurt, het is met verbijstering dat we de praktijken zien die Rusland vroeger had en die we ver achter ons hebben gelaten, de strijd voor gelijkheid en tegen discriminatie verandert in een agressief dogmatisme op de rand van absurditeit, wanneer grote schrijvers uit het verleden zoals Shakespeare niet meer worden onderwezen op scholen en universiteiten omdat ze worden neergezet als achterlijke klassiekers die het belang van geslacht of ras niet begrepen.”

“In Hollywood zijn er folders die je eraan herinneren wat je moet doen in de bioscoop, in de films, hoeveel persoonlijkheden en acteurs je hebt, wat voor kleur, welk geslacht, en soms is het zelfs nog strakker en strenger dan wat het Departement van Propaganda van het Centraal Comité van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie deed,” zei hij. “En de strijd tegen racisme, wat een verheven doel is, verandert in een nieuwe cultuur, een cancelcultuur, en in omgekeerde discriminatie, omgekeerd racisme. En het drijft mensen uit elkaar, terwijl de ware strijders voor burgerrechten juist probeerden die verschillen op te heffen. Ik vroeg mijn collega’s dit citaat van Martin Luther King te vinden, en hij zei: “Ik heb een droom, dat mijn vier kleine kinderen op een dag zullen leven in een natie waar zij niet zullen worden beoordeeld naar de kleur van hun huid, maar naar de inhoud van hun karakter. Dat is een echte waarde.”

“Weet u, de bolsjewieken hadden het over het nationaliseren van niet alleen de bezittingen, maar ook de vrouwen,” vervolgde Poetin. “De voorstanders van de nieuwe aanpak gaan zo ver dat ze de hele notie van man en vrouw willen elimineren, en degenen die durven te zeggen dat mannen en vrouwen bestaan en dat dit een biologisch feit is, die worden allemaal maar uitgestoten. Ouder nummer één, ouder nummer twee, of de ouder die gebaard heeft, of in plaats van moedermelk, zeg je menselijke melk. En je zegt dat allemaal, zodat de mensen die niet zeker zijn van hun seksuele agenda niet ongelukkig zijn.”

“En ik zou willen zeggen dat dit niet iets nieuws is, en de jaren ’20, kwam de Sovjet-couture Tagore met de zogenaamde ‘Newspeak’, en ze dachten dat ze daarmee een nieuw bewustzijn aan het opbouwen waren en met nieuwe waarden kwamen, en ze gingen zo ver dat we de gevolgen tot op de dag van vandaag voelen,” concludeerde hij over de kwestie. “Er zijn een aantal monsterlijke dingen wanneer je kinderen van jongs af aan leert dat een jongen gemakkelijk een meisje kan worden en je hen deze selectie, deze keuze oplegt. Je duwt de ouders opzij en laat het kind deze beslissingen nemen die hun leven kunnen verwoesten. En als we het beestje bij de naam noemen, dan is dit bijna een misdaad tegen de menselijkheid en dat alles onder de vlag van de vooruitgang, terwijl sommige mensen dat gewoon willen doen.”

Kijk:


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Rusland, dat nu veel christelijker is dan Amerika, heeft zojuist een nieuwe wet ingevoerd die “LGBT-propaganda” strafbaar stelt

5 4 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dee
Dee
5 maanden geleden

Wat waren een tijd geleden zijn woorden ook al weer?
“Waarom zou ik jullie willen aanvallen? Jullie vernietigen jullie zelf al”.
Putin weet dat het gewoon een kwestie van de lange adem is.

Hagar
Hagar
5 maanden geleden

Bravo Putin!

(behalve dan dat hij blijkbaar niet weet dat Martin Luther King een communistische perverse bedrieger, plagiarist, leeghoofd en blankenhater was, maarja, Putin kan niet alles weten)

https://nationalvanguard.org/2022/01/no-king-over-us-2022-you-will-open-eyes-and-embolden-spirits/

https://nationalvanguard.org/2018/01/no-king-over-us-2018/

Eddy
Eddy
5 maanden geleden

Als hij klaar is in Oekraine mag hij van mij hier ook orde op zaken komen stellen.

Yvonne
Yvonne
5 maanden geleden

Hij heeft 100% gelijk!We leven in een totaal verrotte maatschappij,op alle fronten.En laten het nog toe ook!

Rudolf
Rudolf
5 maanden geleden

Prachtig hoor ! Goede speech ! Ik vertrouw ook deze man pas als hij kiest voor échte wetenschap en zich tegen de hele covid-hoax en vaccinatiewaanzin verklaart ! Misschien nog eens goed met Loekasjenko praten ?? Als je de woke-nonsens en dito aberraties van het oude communisme verwerpt zouden we daarvoor in de plaats de Inquisitie maar weer terug moeten halen en de bekrompenheden van geloofsdogma’s en de allesverstikkende ‘moraal’censuur ? De idealen van het kleinburgerlijk burgertruttendom, altijd misbruikt en uitgebuit door een élite die zich nergens iets van aantrok en alles dacht te mogen ?? Geef mij de Verlichting en de echte eerlijke ratio, échte wetensc hap en Spinoza e.a. maar ! Geen nieuwe onzin verwerpen om de oude waanzin en leugens en fanta, de ‘opium voor het volk’ weer terug te halen ! Dank je feestelijk !

Rudolf
Rudolf
5 maanden geleden
Antwoord aan  Rudolf

Iedereen die zo dom en kortzichtig en oneerlijk denkend is dat hij/zij achter de hele corona-covid-nónsens staat, in alle peudo-wetenschappelijke kwakzalverij en volksoplichting van Big-Farma trapt, het idiote ‘vaccinatiegeloof’ aanhangt of er zelf niets van gelovend dit alles wel wil misbruiken ten eigen bate is natuurlijk ook nooit te vertrouwen ! Het is precies wat Thierry Baudet de hele tweedekamer toeriep : “jullie zijn echt allemaal gek, helemaal knéttergek !” Wat ze verder op deelgebiedjes dan ook nog misschien wél goed doen maakt na en door deze alesverpestende mondiale onzin dan nauwelijks nog iets uit !