De kans op “wijdverspreide burgerlijke onrust” in het Verenigd Koninkrijk als gevolg van het feit dat mensen het zich niet kunnen veroorloven hun rekeningen te betalen als gevolg van de kosten van levensonderhoud crisis is “onvermijdelijk”, volgens een campagnevoerder.

Nu de energieprijzen in oktober nog verder zullen stijgen als gevolg van de sancties tegen Rusland, hebben veel Britten besloten te weigeren hun rekeningen te betalen als onderdeel van een groeiend verzet dat sommigen vergelijken met de rellen rond de poll tax, meldt Summit News.

Londen werd in 1990 getroffen door gewelddadige rellen als reactie op de pogingen van de regering om de poll tax in te voeren, en de nieuwe heffing werd uiteindelijk geschrapt nadat een coalitie van belangengroepen onder zowel de arbeidersklasse als de middenklasse de handen ineen had geslagen om de heffing te verijdelen.

Een soortgelijke beweging onder de paraplu van de Don’t Pay-organisatie dringt er nu bij de mensen op aan hun automatische incasso’s in oktober te annuleren als de energieprijzen blijven stijgen.

Verwacht wordt dat de gemiddelde energiefactuur in het VK voor twee brandstoffen tegen januari 2023 zal stijgen tot £3.615, een stijging met 283 procent ten opzichte van maart.

“Miljoenen van ons zullen deze winter niet in staat zijn om voedsel en rekeningen te betalen,” beweert het Don’t Pay manifest. “We kunnen het ons niet veroorloven om dat te laten gebeuren. We eisen een verlaging van de rekeningen tot een betaalbaar niveau. We zullen onze automatische incasso’s vanaf 1 oktober stopzetten als we genegeerd worden.”

De inflatie zal volgend jaar naar verwachting ook 15 procent bereiken als de wervelwind van economisch verwoestende lockdowns en Europa’s steun voor de verlenging van de oorlog in Oekraïne – de mensen hard treft.

Ondertussen kondigen energiegiganten enorme winsten aan.

Terwijl Europeanen in de kou en het donker zitten en de energieprijzen exploderen, maken Shell, Exxon en Chevron megawinsten

Campaigner Tom Scott zei dat hij niet oproept tot rellen, maar dat die er bijna zeker zullen komen als de dingen niet veranderen.

“Er was een grote rel in Londen [in 1990],” vertelde Scott aan de Telegraph. “Dat is niet iets wat ik graag zou zien, maar ik denk dat het bijna onvermijdelijk is dat, tenzij de regering veel effectievere maatregelen neemt om mensen te helpen, er wijdverbreide burgerlijke onrust zal zijn.”

Uit een nieuwe opiniepeiling blijkt ook dat een kleine meerderheid van de Britten – 51 procent – denkt dat er later dit jaar rellen zullen uitbreken over de kosten van levensonderhoud.

Ondertussen blijft de Britse regering de rode loper, gratis onderdak, voedsel en geld uitdelen aan een recordaantal illegale migranten met iPhones die op boten uit Frankrijk aankomen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Angst voor volksopstanden: Duitsland en Oostenrijk bereiden repressie voor

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
HenryN
HenryN
6 maanden geleden

De regering moet effectievere maatregelen nemen om de mensen te helpen!!!.Naar mijn bescheiden mening is de beste effectieve maatregel te stoppen met sancties, stoppen met wapenleveranties en geld donaties aan de Oekraine. Dat zou gezond verstand zijn maar dat is helaas niet de bedoeling van de regering en het WEF.