In een recent interview met Bloomberg beweerde de uitvoerende vice-president van UPS dat “regionalisering” van de bevoorradingsketen van cruciaal belang is voor de economische stabiliteit naarmate de geopolitieke conflicten zich uitbreiden. Het woord “regionalisatie” is in feite een codewoord om decentralisatie aan te duiden, een concept waar de UPS vertegenwoordiger duidelijk niet direct op in wilde gaan. Bijna elke handelsexpert en industrie-insider geeft toe dat de problemen met de bevoorradingsketen in de nabije toekomst zullen aanhouden, en sommigen beginnen ook toe te geven (via een omweg) dat gelokaliseerde productie- en handelsmodellen de sleutel zijn tot overleven, schrijft Brandon Smith.

Dit is iets waar ik en vele andere alternatieve economen het al een decennium of langer over hebben. De globalistische dynamiek van onderlinge afhankelijkheid is een ramp die staat te gebeuren, en nu gebeurt het. Zonder gedecentraliseerde ontginning van grondstoffen, lokale productie, lokaal geproduceerde goederen, lokale voedselproductie en lokaal geïntegreerde handelsnetwerken kan er geen sprake zijn van echte stabiliteit. Het enige wat nodig is om het systeem te laten imploderen is één of twee crisisgebeurtenissen en het vermogen van de economie om aan de vraag van het publiek te voldoen stagneert. Het systeem valt niet helemaal stil, maar het verschrompelt en degradeert langzaam.

De oorlog in Oekraïne is de afgelopen maanden de zondebok geweest voor de verstoringen in de toeleveringsketen, maar deze problemen zijn al veel eerder begonnen. Jarenlange stimulering door de centrale banken en de creatie van fiatgeld hebben de onvermijdelijke aardverschuiving van inflatie/stagflatie teweeggebracht waarvoor alternatieve economen hebben gewaarschuwd.

Prijsinflatie draagt rechtstreeks bij tot productiedalingen en verstoringen van de toeleveringsketen, omdat de kosten voor fabrikanten voortdurend stijgen. Ook kunnen de lonen van arbeiders de stijgende prijzen niet bijhouden, wat veel werknemers ertoe aanzet ontslag te nemen en elders werk te zoeken, of te proberen van een uitkering van de overheid te leven. Dit alles leidt tot minder aanbod, of een tragere productie en dus nog hogere prijzen.

Wij hadden gelijk, de mainstream media hadden ongelijk (of ze logen).

Paul Krugman, medewerker van de New York Times, beweerde dat “niemand dit zag aankomen” toen hij onlangs moest toegeven dat hij ongelijk had over de inflatie. Dit is hetzelfde wat MSM-economen zeiden na de kredietcrash van 2008. Het was toen een leugen en het is nu een leugen. Veel mensen zagen het aankomen; we herhalen onze waarschuwingen al jaren, maar ze wilden niet luisteren of ze wilden niet dat we gehoord werden.

Krugman is misschien wel de slechtste en meest arrogante econoom/propagandist in de VS, en hoewel hij laattijdig de dreiging van inflatie en de aanbodketen erkende nadat hij de afgelopen twee jaar had betoogd dat die “van voorbijgaande aard” was, beweert hij nu dat de traditioneel aanvaarde indicatoren voor een recessie “er niet meer toe doen” en dat er geen recessie is. Hoe vaak kan deze man zijn onwetendheid bewijzen en toch zijn baan behouden?

Het is dit soort desinformatie dat het publiek in het ongewisse houdt over wat er staat te gebeuren. Misschien komt het door domheid en ego, of misschien is het een opzettelijke poging om de bevolking volgzaam te houden (ik zeg dat het opzettelijk is), maar in beide gevallen wordt het Amerikaanse volk in groot gevaar gebracht als het gaat om het valse verhaal over inflatie en de toeleveringsketen. Hoe langer ze worden wijsgemaakt dat de ramp vanzelf overgaat, hoe minder tijd ze hebben om zich voor te bereiden.

Waar het op neerkomt is dit: Het zal vanaf nu alleen maar erger worden. Misschien langzaam, of misschien snel, afhankelijk van een handvol factoren.

Het grootste deel van de wereld is op dit moment gefocust op Taiwan en China’s aanhoudende dreigementen om binnen te vallen. Het wijd en zijd bekendgemaakte plan van Nancy Pelosi om het eiland te bezoeken is een bizarre daad die duidelijk bedoeld is om de spanningen tussen de VS en China op te voeren. Waarom zou Pelosi dit nu doen? Wel, ze doet het niet alleen en het is zeker niet het idee van de aan dementie verslaafde Joe Biden. Er zijn duidelijk andere handen en andere belangen bij betrokken.

De VS betrekken ongeveer 20% van hun detailhandelsgoederen uit China, evenals een groot deel van hun medische voorraden. Nog verontrustender is echter het bijna-monopolie van China op zeldzame aardmetalen die een integrerend bestanddeel vormen van talrijke elektronische componenten. Bovendien is er een grote dreiging, namelijk dat China triljoenen dollars en schatkistcertificaten van de VS dumpt en zo een einde maakt aan de status van wereldreservemunt van de dollar. Dit wil niet zeggen dat China financieel in een geweldige positie verkeert – zij staan ook op de rand van een schuldencrisis.

{…}

De crisis in de bevoorradingsketen zal in de winter versnellen omdat de stagflatie aanhoudt. De prijsinflatie zal hoog blijven. De VS bevindt zich vandaag inderdaad officieel in een recessie. Twee opeenvolgende negatieve bbp-prints IS een recessie, dit is een feit dat niemand kan veranderen, ook Joe Biden, Paul Krugman of Wikipedia niet. De realiteit beantwoordt niet aan deze mensen. Het systeem is aan het breken, en bepaalde mensen profiteren daar enorm van.

Een regionaal conflict met China bovenop de oorlog in Oekraïne zou het perfecte rookgordijn kunnen zijn voor een financiële ineenstorting en een ineenstorting van de toeleveringsketen die hoe dan ook zou plaatsvinden. Maar wanneer de reguliere media praten over de triggers en boosdoeners, zullen ze nooit centrale banken en politieke corruptie noemen, ze zullen alleen praten over Rusland en China.

Zoals ik in het verleden heb opgemerkt, vereist de “Great Reset”-agenda van het WEF, IMF, de BIS en andere globalistische organisaties een uitgebreide destabilisatie van de bestaande orde. Met andere woorden, ze hebben een gecontroleerde afbraak nodig van bepaalde pijlers van de economie. Om het publiek bang te maken voor het accepteren van nieuwe collectivistische en autoritaire modellen zoals de “Gedeelde Economie” (waar je niets zult bezitten en het leuk vindt), hebben ze een grote en semi-chaotische ramp nodig. Mensen zouden moeten worden bedreigd met het verlies van leveringszekerheid en ze zouden elke dag onzeker moeten zijn over waar ze de benodigdheden kunnen krijgen die ze nodig hebben wanneer ze die nodig hebben.

Dit niveau van onzekerheid drijft de roep om oplossingen aan, en de globalisten zullen er zijn om hun vooraf geplande doelstellingen aan te bieden en “de boel te redden”.

Over het algemeen leiden inflatie en tekorten tot prijscontroles, rantsoenering door de overheid, “hulp” van de overheid waaraan voorwaarden verbonden zijn (Universeel Basisinkomen), en uiteindelijk nationalisatie van alle productie, alsmede de poging tot confiscatie van voorraden van mensen die zich van tevoren hebben voorbereid. Herverdeling zal de naam van het spel zijn. Misschien niet dit jaar, misschien niet volgend jaar, maar snel genoeg.

De beperkte roep van bedrijven om “regionalisatie” komt te laat, net zoals de renteverhogingen van de Federal Reserve te laat komen. Ze weten het allemaal, en het kan ze niet schelen. Deze acties zijn alleen bedoeld om het te doen lijken alsof ze het systeem probeerden te redden, zodat ze hun betrokkenheid bij de crisis kunnen ontkennen.

Stagflatie en tekorten in de toeleveringsketen zullen de allesomvattende problemen van ons tijdperk worden. Het zullen termen zijn waarover dagelijks gesproken wordt aan elke eettafel in Amerika en waarschijnlijk in het grootste deel van de wereld. Dit zijn gevaren die ruim van tevoren uitvoerig zijn voorspeld door de vrije media. Ze zijn GEEN verrassing. En er zijn genoeg instellingen, bedrijven en regeringen, die er iets aan hadden kunnen doen, maar ervoor kozen dat niet te doen. Het is belangrijk dat de mensen aanvaarden dat deze crisis niet het resultaat is van domheid; het is het resultaat van kwaadwillige motieven en opzet.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Michael Hudson: Het einde van de westerse beschaving

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties