De minister van Buitenlandse Zaken van Rusland zegt dat de pogingen van de VS om de wereld te domineren geen succes hebben gehad. Volgens hem is Washington een weg ingeslagen die inhoudt dat de onafhankelijkheid van andere staten wordt onderdrukt. Moskou is van mening dat de toekomst aan soevereine staten toebehoort, meldt RT.de.

De oriëntatie van het beleid van de VS om alle delen van de wereld te domineren en de autonomie van andere landen te onderdrukken heeft geen toekomst. Dit verklaarde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov tijdens een ontmoeting met zijn Chinese ambtgenoot Wang Yi tijdens de ministeriële bijeenkomst van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Staten (ASEAN).

De minister van Buitenlandse Zaken bekritiseerde de VS omdat zij trachten “hun dominantie te doen gelden” in de wereld en zich “eigenmachtig” tonen. Lavrov zei:

“Wie dit volgt, begrijpt telkens weer hoe zinloos een beleid is waarbij je een situatie, een door de VS veroorzaakte crisis, door de vingers ziet en verwacht dat alles min of meer in orde zal komen. Nee, de VS heeft de koers gekozen om elke onafhankelijkheid te onderdrukken.”

Ultra-Tsjaad Lavrov vertelt de Westerse mietjes-politici even de harde Waarheid

Hij wees erop dat zowel het optreden van de VS in Oekraïne, waar Washington een “racistisch beleid” negeerde en zich beriep op een “bedreiging” van Moskou, als het bezoek van de voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, aan Taiwan, ondanks Chinese protesten, voorbeelden waren van deze aanpak en de schending van de eigen beginselen.

Eerder had de Russische president Vladimir Poetin verklaard dat in de wereld een nieuwe periode van geschiedenis was aangebroken, nu het unipolaire systeem dat “westerse en zogenoemde supranationale elites” in stand willen houden, wordt ontmanteld. In deze nieuwe periode zal de ontwikkeling echter worden gewaarborgd door “echt soevereine staten”, aldus het staatshoofd.

Vorig jaar had de Amerikaanse president Joe Biden meegedeeld dat Rusland en China “inzetten op autocratie” en dat de democratie daarom moest opstaan en laten zien uit welk hout zij gesneden is. Hij wees er ook op dat de Verenigde Staten in de voorhoede van de vrije wereld moeten staan omdat niemand anders in de wereld die rol kan spelen. De Amerikaanse leider voegde daar nog aan toe dat de Amerikaanse troepen “vechten” voor de democratie “op slagvelden overal ter wereld” omdat de democratie “in gevaar is” en de strijd tegen het autoritarisme in volle gang is.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


“Het tijdperk van een unipolaire wereld is voorbij” – Poetin op het Internationaal Economisch Forum in St. Petersburg

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
6 maanden geleden

Hopelijk heeft Lavrov gelijk en is de toekomst aan de soevereine onafhankelijke staten, die zelf hun eigen beleid kunnen bepalen, in plaats van te moeten leven als slaven van de internationale duivelaanbidders.

Rusland en China begrijpen dit al, nu is het aan de bevolking van de USA en Europa om hun satanistische regimes en bijbehorende massamedia, financiële sector, en culturele en academische klasse af te werpen en ze te sturen naar hun plaats van herkomst: naar de hel ermee!