Verstoringen van de gastoevoer door de anti-Russische sancties hebben de rekeningen voor Duitse huishoudens tot recordhoogten opgedreven. Begin augustus zijn de kosten bijna verdrievoudigd ten opzichte van een jaar geleden, aldus prijzenportaal Verivox op woensdag.

“Er is geen einde in zicht van de prijsexplosie”, aldus het bedrijf, dat de openbaar beschikbare tarieven van zo’n 700 lokale nutsbedrijven analyseerde, meldt Reuters.

Een huishouden dat 20.000 kilowattuur (kWh) per jaar verbruikt, betaalde in augustus gemiddeld 3.568 euro (3.634,36 dollar), wat neerkomt op een ongekende 18 cent/kWh en 184% meer dan 1.258 euro in augustus 2021, zei het.

“De groothandelsprijzen voor gas liggen momenteel zelfs aanzienlijk boven dit niveau, wat betekent dat de (consumenten)prijs nog veel hoger zal oplopen,” zei Verivox-energiedeskundige Thorsten Storck.

De helft van de 41,5 miljoen huishoudens in Duitsland gebruikt gas voor verwarming.

De regering is van plan de wet op de energiezekerheid te wijzigen om de stijgende kosten door te berekenen aan alle consumenten, ook die met vaste-prijscontracten, onder verwijzing naar een feitelijke gasschaarstesituatie.

Geplande heffingen vanaf oktober zouden hogere kosten tussen 357 en 1.190 euro per huishouden kunnen meebrengen, waardoor de jaarlijkse prijzen vier keer hoger zouden komen te liggen dan in augustus vorig jaar, zo schatte Verivox.

Duitsland heeft Moskou ervan beschuldigd de gasleveringen onder valse voorwendselen af te remmen als vergelding voor sancties na de Russische invasie in Oekraïne.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het begint: Duitse woningbouwcoöperatie sluit warm water en verwarming af om energie te besparen

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hugo
Hugo
5 maanden geleden

En de Duitsers zeggen dank u Ursula von der Leyen. Geef Putin zijn Dollarekening terug of betaal met goud of Roebels en anders geen gas, logisch toch?