De Oekraïense president Vladimir Zelensky zei dinsdag dat de gevechten in Donbass “een hel” waren, hij beweerde dat het leger van Kiev zwaar in de minderheid was ten opzichte van Rusland en hij deed een beroep op de VS en zijn bondgenoten voor nog meer wapens, zoals de HIMARS-raketsystemen.

In een vijf minuten durende toespraak tot de Oekraïners bedankte Zelensky de Amerikaanse president Joe Biden en de NAVO voor het sturen van het raketgeschut, noemde hij het “zeer effectief” en zwoer hij “meer pijnlijke verliezen” toe te brengen aan de Russen, die hij omschreef als een “horde” indringers, aldus RT.

“Het woord ‘HIMARS’ is bijna synoniem geworden met het woord ‘gerechtigheid’ voor ons land,” zei Zelensky.

Rusland vernietigt vier van de twaalf Amerikaanse HIMARS raketsystemen in twee weken

De VS hebben tot nu toe 16 van deze High Mobility Artillery Rocket Systems naar Oekraïne gestuurd. Rusland zei dat het er vier van had vernietigd, hoewel Oekraïne en het Pentagon dit hebben ontkend. Zelensky voegde eraan toe dat hij nog meer wapens van het Westen verwachtte en bedankte de Oekraïense diplomaten die probeerden extra zendingen te regelen.

“Toch zijn we niet in staat om de voorsprong van het Russische leger in artillerie en manschappen te doorbreken, en dit is zeer goed voelbaar in de gevechten, vooral in Donbass. Peski, Avdeevka, andere richtingen … Het is gewoon een hel daar. Het is niet eens in woorden te beschrijven,” voegde de Oekraïense president eraan toe.

In de twee steden bij Donetsk, die sinds 2015 zwaar verdedigd zijn, is de afgelopen week hevig gevochten. Dinsdag plaatste de Oekraïense journalist Yuriy Butusov, die bij het leger in Donbass werkt, een met scheldwoorden gevuld verslag van Peski waarin hij het een “vleesmolen” noemde. Butusov filmde zichzelf vorig jaar op beruchte wijze terwijl hij een kanon afvuurde op de “separatisten” van de Donbass.

Oekraïne is verkocht aan de westerse agro-industrie en energiesector

“Er is geen tegenvuur, helemaal geen,” schreef hij dinsdag. Russische troepen vuurden “6.500 granaten per f****g dorp in minder dan 24 uur. Het gaat nu al zes dagen zo, en het is moeilijk te bevatten hoe een aantal van onze infanteristen onder dit spervuur in leven kunnen blijven.”

De Oekraïense troepen hielden de linie, beweerde Butusov, maar “zonder tegenvuur verandert het in een zinloze vleesmolen, waar grote aantallen van onze infanterie in één dag worden opgevreten.” Volgens Butusov werd een reservepeloton dat probeerde op te rukken in enkele minuten uit elkaar gereten, waarbij slechts één van de 15 man ongedeerd bleef.

“Alle reserves zijn opgebruikt, het militaire materieel gaat in vlammen op en de vijand nadert en neemt onze posities zonder problemen in na weer een spervuur van artillerie,” schreef hij. “Op dit moment zijn we Péski aan het verliezen, al onze menselijke en materiële mogelijkheden zijn bijna uitgeput.”

Hoewel Zelensky er niet zo gedetailleerd op inging, zei hij wel dat van de 167 soldaten die hij deze week decoreerde, 32 hun onderscheiding postuum zouden krijgen.


Dit verslag van een Oeki frontsoldaat op Moon of Alabama geeft meer inzicht hoe het die arme Oekis vergaat.

Arme Oekis ja, ik vind het vreselijk dat die jonge jongens door de globalistische gehaktmolen gehaald worden en sterven.

De verliezen aan mensenlevens zijn enorm. Onze politieke leiders lijken (!!!) er niks om te geven, en roepen alleen maar op tot meer moord en doodslag.

Waar is de anti-oorlogsstem, de vroegere PSP, Groen Links, de SP?

Er valt niets te winnen met deze zinloze slachtpartij. Het Amerikaanse tijdperk is over!

Deal with it!

Stop the War!


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Bondgenootschap met Rusland: garantie voor welvaart, veiligheid en vrede in Europa

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ad west
Ad west
5 maanden geleden

Helder én triest. Westerse leiders blind voor de enorme vleesmolen

Marco
Marco
5 maanden geleden
Antwoord aan  Ad west

Zijn er niet blind voor hoor, ze vinden het alleen prima, zolang ze maar gebruikt kunnen worden om het Rusland moeilijk te maken. Het is gewetenloos tuig, wordt alleen (nog) niet gezien.

Qvic
Qvic
5 maanden geleden

De westerse landen hebben geen keus, zij worden immers bestuurd door de grote aandeelhouders van Wallstreet. Zoals Du-pount, Montanto/Bayer, Blackrock o.a. die grote belangen op het spel hebben staan in Oekraïne. Zowel in de Dombas, als in het zuiden. Zolang deze aandeel houders hun miljoenen investeringen niet bij voorbaat afschrijven en als verloren beschouwen. Gaat de strijd door in Oekraïne kosten wat het kost tot de laatste Oekraïner of huurling. Want alle kosten worden toch altijd standaard op de westerse burgers afgewenteld. Terwijl de winsten altijd voor hun zelf zijn. En als Rusland langzaam en zeker steeds een stukje meer land van Oekraïne afsnoept, blijven hun logistieke aanvoer lijnen kort en kunnen ze hun grote artillerie vuurkracht constant behouden.

Hugo
Hugo
5 maanden geleden

Zelensky de grote komiek van Oekraiene wil die wapens toch maar enkel om door te verkopen aan de hoogste bieder, want ze hebben het leger nog geen fuck opgeleverd.

pipo
pipo
5 maanden geleden

ze mogen van geluk spreken dat Rusland geen oorlog voert naar het Amerikaans voorbeeld , anders lag Oekraine in 14 dagen plat.
de westerse landen geven wapens maar dat resulteert enkel voor meer slachtoffers , niet verbazend het zijn leden van het WEF.
hoe meer doden hoe liever voor hun.