Programma’s in landen over de hele wereld zijn begonnen met het schadeloos stellen van mensen die schade hebben geleden of zijn overleden als gevolg van de COVID-19-vaccins, meldt The Epoch Times.

Mensen zijn biologisch verschillend, zowel wat betreft hun genetische opmaak als hun vroegere blootstelling aan het milieu. Daarom, zo legt neuroloog dr. Robert Lowry uit, kunnen mensen heel verschillend reageren op eenzelfde geneesmiddel of vaccin. Telkens wanneer een nieuw geneesmiddel of biologisch geneesmiddel op de markt komt, reageren sommige mensen slecht, en bij anderen kunnen zich zelfs ernstige bijwerkingen voordoen.

Zelfs onder de beste testomstandigheden worden zeldzame reacties over het hoofd gezien. Dit geldt met name voor elk product dat versneld wordt goedgekeurd voor gebruik in noodsituaties voordat alle fasen van de vereiste tests zijn voltooid.

COVID-19 vaccins zijn geen uitzondering. Hoewel ons voortdurend en consequent wordt verzekerd dat COVID-19-vaccins veilig zijn en dat ernstige bijwerkingen “zeer zeldzaam” zijn, weten de FDA en de CDC met hun Adviescomité voor immunisatiepraktijken, evenals de wetenschappers en leidinggevenden van de betrokken geneesmiddelenfabrikanten, dat sommige mensen blijvend invalide worden of zelfs overlijden als gevolg van vaccinatie.

In 2011 heeft het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten inderdaad bevestigd (pdf) dat vaccins, net als andere farmaceutische producten, “onvermijdelijk onveilig” zijn.

In veel landen in de wereld worden consumenten die schade ondervinden van vaccins vergoed door schadevergoedingsprogramma’s van de overheid. In de Verenigde Staten zijn er twee door de overheid gefinancierde programma’s die bedoeld zijn om de consument schadeloos te stellen en tegelijkertijd de vaccinproducenten te vrijwaren van aansprakelijkheid voor ernstige schade die door hun producten is veroorzaakt: Het National Vaccine Injury Compensation Program (VICP) en het Countermeasures Injury Compensation Program (CICP).

Geen enkele claim vergoed in de Verenigde Staten

Op 1 juli 2022 is nog geen enkel verzoek via het CICP gehonoreerd. 31 aanvragen om schadevergoeding voor COVID-19 compensatiemaatregelen zijn echter afgewezen “omdat niet aan de bewijsstandaard voor oorzakelijk verband was voldaan en/of er geen sprake was van gedekt letsel”, aldus de CICP-website. “Eén aanvraag voor een COVID-19-compensatiemaatregel, een aanvraag voor een COVID-19-vaccin wegens een anafylactische reactie, werd vergoedbaar bevonden en moet nog op ontvankelijkheid worden onderzocht.

Tegelijkertijd zijn landen in stilte bezig met het schadeloos stellen van families wier dierbaren schade hebben opgelopen of zijn overleden als gevolg van COVID-19-vaccins.

Japan compenseert nabestaanden van 91-jarige vrouw

De Japan Times meldde deze week dat een 91-jarige vrouw die overleed na een allergische reactie en een plotselinge hartaanval de eerste persoon in Japan is die schadeloos wordt gesteld voor een COVID-vaccinletsel.

Een commissie van het Ministerie van Volksgezondheid oordeelde dat een oorzakelijk verband in haar geval “niet kon worden ontkend”. Haar familie zal een eenmalige som van ongeveer 325.000 dollar ontvangen.

De jury heeft nog 11 andere gevallen, variërend in leeftijd van 20 tot 90 jaar, opnieuw bekeken, maar is niet tot een andere uitspraak gekomen.

Volgens het artikel hebben in Japan tot nu toe 3.680 mensen een verzoek om schadevergoeding ingediend, waarvan er 820 zijn toegewezen en 62 afgewezen, terwijl in nog eens 16 gevallen de beslissing is “uitgesteld”.

Taiwan compenseert 10 aanvragers

Op 24 juni 2022 heeft het National Vaccine Injury Compensation Program in Taiwan een vergadering gehouden om 65 gevallen te beoordelen, zoals de Taipei Times heeft gemeld. In het kader van het Taiwanese programma werd aan 10 aanvragers een schadevergoeding toegekend. Daaronder was een forfaitair bedrag van 116.877 dollar voor de familie van een patiënt die was overleden nadat hem het AstraZeneca-vaccin was toegediend.

De patiënt werd 10 dagen na toediening van het vaccin in het ziekenhuis opgenomen wegens hoofdpijn en braken. Bij onderzoek werd vastgesteld dat hij trombocytopenie had, een soms fatale bloedziekte die wordt gekenmerkt door een laag aantal bloedplaatjes.

De patiënt werd echter de volgende dag ontslagen, maar keerde ‘s avonds terug nadat hij het bewustzijn had verloren. De patiënt stierf aan een intracerebrale bloeding, een veel voorkomende oorzaak van een beroerte.

Toen het vaccinatieprogramma in december 2020 in de Verenigde Staten werd ingevoerd, overleed ook een overigens gezonde gynaecoloog en verloskundige, Dr Gregory Michael, 56 jaar, uit Miami Beach, Florida, aan trombocytopenie.

Hoewel zijn dood zich ongeveer twee weken na de toediening van Pfizer’s COVID-19 vaccin voordeed en aanleiding gaf tot een artikel in de New York Times waarin deze bijwerking aan de orde werd gesteld, concludeerde de lijkschouwer dat er geen medische zekerheid was dat de complicaties van de immuun trombocytopenie door het vaccin werden veroorzaakt.

Groot-Brittannië betaalt voor vaccinatieschade

Volgens een artikel in het British Medical Journal van 24 juni 2022 was Vicki Spit de eerste van een handvol mensen in het Verenigd Koninkrijk die een schadevergoeding kreeg voor verwondingen die waren veroorzaakt door COVID-vaccins.

Spit’s 48-jarige partner, Zion, werd ziek acht dagen nadat hij het AstraZeneca-vaccin toegediend had gekregen en overleed. De slachtoffers kregen het maximumbedrag toegekend: 150.000 dollar. Vanaf mei 2022 waren er 1.681 rechtszaken aangespannen wegens verwondingen door vaccins als gevolg van COVID-19-vaccinaties.

Sarah Moore, een woordvoerster van het advocatenkantoor dat de slachtoffers of hun families vertegenwoordigt, wees er in het BMJ op dat, hoewel de schadevergoedingen niet veel zullen doen om de door de verwondingen veroorzaakte financiële ontberingen te verlichten, zij “de duidelijkste verklaring van de regering tot op heden vertegenwoordigen dat COVID-19 vaccins in sommige zeldzame gevallen tot zeer ernstige verwondingen of de dood hebben geleid”.

Moore verwacht dat de meeste schadevergoedingen betrekking hadden op door vaccinatie veroorzaakte trombotische trombocytopenie (VITT) of cerebrale veneuze sinustrombose.

Tegelijkertijd heeft Yahoo News gemeld dat zich in het Verenigd Koninkrijk 444 gevallen van VITT hebben voorgedaan bij 49 miljoen doses vaccin, met 81 sterfgevallen.

Canada heeft meer dan 700 aanvragen ontvangen, 8 goedgekeurd

Volgens het Canadese Vaccine Injury Support Program (VISP) zijn tussen 1 juni 2021 en 1 juni 2022 774 aanvragen ontvangen. Acht van deze aanvragen zijn “goedgekeurd door de Medical Review Board”, hetgeen betekent dat deze aanvragen betrekking hebben op gevallen waarin de Medical Review Board heeft vastgesteld dat “er een waarschijnlijk verband is tussen het letsel en het vaccin en dat het letsel ernstig en blijvend is”.

Op de VISP-website staat: “In aanmerking komende personen kunnen inkomensvervangende uitkeringen, schadevergoedingen, overlijdensuitkeringen, dekking van begrafeniskosten en terugbetaling van in aanmerking komende kosten zoals niet-gedekte medische kosten ontvangen.”

Bloedstolsels na vaccinatie

Trombocytopenie kan leiden tot bloedstolsels en bloedingen. Trombose is een ander woord voor bloedstolsels. Aangezien het zeer ongebruikelijk is dat een overigens gezonde jongere bloedstolsels krijgt, is het verband tussen de vaccins en dit letsel moeilijk te weerleggen.

Scandinavische landen hebben meer aandacht besteed aan verwondingen door COVID-19-vaccins dan andere landen. Noorwegen heeft in juli jongstleden de eerste drie slachtoffers schadeloos gesteld: een vrouw van in de 40 die is overleden, en een man en een vrouw van in de 30 die allebei hun verwondingen door het vaccin hebben overleefd.

Alle drie waren gezondheidswerkers die het vaccin van AstraZeneca hadden gekregen, waarvan Noorwegen de toediening op 11 maart 2021 heeft stopgezet wegens meldingen van ernstige bloedstolsels, lage aantallen bloedplaatjes en abnormale bloedingen.

In feite waren Noorse artsen een van de eersten die wezen op het verband tussen het vaccin en deze verwondingen.

Denemarken heeft ook schadeclaims met betrekking tot vaccins snel en onopvallend afgehandeld. De Deense regering heeft in mei 2021 een schadevergoeding toegekend voor de eerste VITT-zaak.

Op dat moment hadden 158 mensen claims ingediend voor schade door het COVID-19 vaccin. Het hoofd van de Raad voor patiëntencompensatie, Karen Inger-Bast, zei: “In het algemeen zien we vaak schade als gevolg van vaccinaties. We zien het ook bij vaccinaties, bijvoorbeeld tegen griep en kinderziekten. Het zal hetzelfde zijn met COVID-19, wanneer tot 5 miljoen mensen zullen worden gevaccineerd”.

Geen financiële steun voor Amerikanen die schade hebben geleden door vaccins

Terwijl andere landen mensen compenseren die schade hebben geleden door COVID-19-vaccins, heeft Amerika nog geen enkele eiser financieel gesteund. Volgens de Health Resources and Service Administration heeft het CICP tot 1 juli 2022 nog niemand een vergoeding toegekend voor schade als gevolg van een COVID-19-vaccin.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Totale ramp door ZeroCovid en massavaccinatie in Australië en Nieuw-Zeeland

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties