Taiwanese defensiefunctionarissen hebben Peking ervan beschuldigd de territoriale wateren en het luchtruim van het eiland te willen “binnendringen”, nadat China een reeks “gerichte militaire operaties” had aangekondigd in reactie op het bezoek van de Amerikaanse House Speaker Nancy Pelosi aan Taipei.

Militaire functionarissen beweerden op woensdag dat verschillende verboden zones rond het eiland, waar China later deze week schietoefeningen en andere militaire oefeningen wil houden, overlappen met “de territoriale ruimte van Taiwan”, meldt RT. Volgens de Guardian beschuldigde een militaire woordvoerder Beijing van het schenden van “VN-regels” met wat zou neerkomen op een de facto “blokkade van het lucht- en zeegebied van Taiwan.”

In een verklaring kondigde China’s Eastern Theater Command gezamenlijke militaire oefeningen aan voor de kust van Taiwan, live-schietoefeningen in de Straat van Taiwan en raketlanceringen in de zee ten oosten van Taiwan. Volgens een kaart die door de staatsmedia werd gedeeld, zullen de militaire oefeningen, die op donderdag, na het vertrek van Pelosi, zullen beginnen, plaatsvinden in zes grote zeegebieden en hun luchtruim rondom Taiwan.

Luchtvaartmaatschappijen worden verzocht Taiwan links te laten liggen

De Chinese luchtverkeersautoriteit heeft een bericht gestuurd naar luchtvaartmaatschappijen die in Azië actief zijn, waarin zij worden geïnformeerd over de komende militaire oefeningen rond Taiwan. De luchtvaartmaatschappijen wordt geadviseerd om uit zes zones rond het eiland te blijven, die bestemd zijn voor schietoefeningen, aldus RT.

De locaties voor de oefeningen, die van donderdag tot zondag zullen plaatsvinden, werden door Chinese media bekendgemaakt. Sommige leken ook de 12-zeemijlszone rond het eiland te omvatten, die gewoonlijk als Taiwanese territoriale wateren wordt beschouwd.

China beschouwt het eiland als een onlosmakelijk deel van zijn eigen grondgebied. Hoewel het leger van Taiwan beweerde dat de stap van Peking “VN-regels” schond en neerkwam op een blokkade.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Chinees leger sluit Taiwan af van de buitenwereld

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
6 maanden geleden

Het volk van Taiwan heeft hier een gigantische kans gemist om de relaties met de Volksrepubliek China te verbeteren.

Als ze het bezoek van Pelosi geweigerd hadden wegens “wij willen de relaties met China niet in gevaar brengen” had dit enorm positef gewerkt, en getoond dat China voor hen belangrijker is dan de VS.

Hiervoor waren ze zeker economisch en politiek enorm beloond geweest door China.

Helaas wordt Taiwan geregeerd door een anti-Chinese VS-marionetten regering, en hebben die Pelosi binnengelaten, en daarmee jarenlange diplomatieke inspanningen tussen Taiwan en China in de grond geboord.

Opdracht geslaagd, zal Pelosi denken.

Bas
Bas
6 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

Er valt niets te verbeteren met china. China is uit op wereldoverheersing, het stokje overnemen van de USA. De Hong Kong chinezen zijn ook zo ‘blij’ met de ‘verbeterde’ relaties met china.
Lees het boek ‘Het privé leven van Mao’ geschreven door zijn voormalige lijfarts Li Zhisui, en er gaat heel misschien een lichtje branden vwb de totale gestoordheid en slaafsheid van chinezen en hun overheid. Nog steeds actueel, gezien hun achterlijke puur communistische social credit system.

Bas
Bas
6 maanden geleden

Dit zijn ze dus van plan:

https://www.nationalreview.com/2022/08/top-chinese-diplomat-vows-reeducation-of-taiwan-after-reunification/

Hetzelfde staat ons in de EU(ssr) te wachten.