De Verenigde Staten zijn rechtstreeks betrokken bij het conflict in Oekraïne, zegt de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Verklaringen van Vadim Skibitsky, een vertegenwoordiger van het hoofddirectoraat van de inlichtingendienst van het ministerie van Defensie van Oekraïne, bevestigen dat de Verenigde Staten rechtstreeks betrokken zijn bij het lopende conflict aldaar, aldus de Russische woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova, meldt RT.

In een maandag gepubliceerd interview met de Telegraph weigerde Skibitsky te antwoorden op vragen over wiens satellieten worden gebruikt om doelen te bepalen voor in de VS vervaardigde HIMARS lanceerraketsystemen. Hij erkende echter wel dat zij met Washington overleggen alvorens aanvallen te lanceren en dat Washington vetorecht heeft over de besluitvorming.

“Er is geen andere bevestiging nodig van de directe betrokkenheid van de Verenigde Staten bij vijandelijkheden op het grondgebied van Oekraïne,” zei Zakharova dinsdag, omdat de VS de Oekraïense strijdkrachten niet alleen bewapenen en trainen, maar in wezen zelf de wapens afschieten.

Zakharova benadrukte dat de VS direct betrokken zijn en dat hun afstand tot de situatie niet relevant is.

“Ze zijn er volledig bij betrokken. Nu spreken vertegenwoordigers van Kiev over hun militaire betrokkenheid, niet alleen door de levering van wapens, maar door personeelsbeheer in de gelederen van de Oekraïense strijdkrachten, directe instructies en de keuze van doelwitten,” voegde Zakharova eraan toe.

Er wordt al geruime tijd gespeculeerd over de betrokkenheid van Washington bij het conflict. Zo ging in april de Franse journalist Georges Malbrunot viral op de sociale media nadat hij had beweerd dat hij uit de eerste hand had gezien dat de Amerikanen “de leiding hebben” over de Oekraïense oorlogsinspanningen op de grond.

Washington heeft ultieme controle over Oekraïens gebruik van HIMARS, vertelde top inlichtingenambtenaar The Telegraph

Een hooggeplaatste functionaris van de Oekraïense militaire inlichtingendienst heeft verklaard dat zijn dienst advies kreeg van Britse en Amerikaanse collega’s over welke doelwitten moeten worden aangevallen met wapens die door het Westen worden geleverd, zoals de meervoudig gelanceerde HIMARS-raketsystemen, meldt RT.

De Amerikanen kunnen elke selectie verbieden die hen niet bevalt, zei de generaal naar verluidt.

De onthulling kwam op maandag in een interview dat generaal-majoor Vadim Skibitsky gaf aan de krant The Telegraph. Bij de bespreking van de gerapporteerde successen van Oekraïne bij het vernietigen van Russische militaire doelen met door het Westen geleverde wapens, beweerde hij dat de Oekraïense strijdkrachten “real-time informatie” gebruikten om het vuur te richten.

“Ik kan u niet zeggen of we Britse en Amerikaanse satellieten rechtstreeks aanvallen, maar we hebben zeer goede satellietbeelden,” citeerde de Britse krant hem.

De generaal beweerde niet dat Amerikaanse functionarissen informatie over doelwitten rechtstreeks aan Oekraïne doorgeven, maar zei wel dat de troepen feedback van Washington en Londen krijgen voordat ze raketten lanceren. Dit stelt “Washington in staat om eventuele aanvallen te stoppen als ze niet tevreden waren met het beoogde doelwit,” aldus The Telegraph.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Rapport beweert dat VS & UK Elite Special Forces een ‘geheime oorlog’ voeren in Oekraïne

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frits
Frits
6 maanden geleden

het wordt tijd dat de VS van de kaart geveegd worden, wat een smerig volk is dat.

Hagar
Hagar
6 maanden geleden

De Chinezen zijn de Verenigde Satanisten van Amerika nu echt wel goed beu:

https://www.globaltimes.cn/page/202204/1259520.shtml

‘Voldemort’ of global order: America is the ‘Dark Lord’ set on destroying international order

https://www.globaltimes.cn/page/202204/1259260.shtml

Human rights destroyer: US causes humanitarian disasters around globe, killing innocent civilians and creating millions of refugees

https://www.globaltimes.cn/page/202204/1258955.shtml

The poison disseminator: How US spread biological ‘poison’, ethnic division and ideological antagonism around the world

https://www.globaltimes.cn/page/202204/1257580.shtml

Cold War schemer: Reminiscing in its past ‘victory,’ US brings color revolutions to 21st century to maintain its hegemony

https://www.globaltimes.cn/page/202203/1257224.shtml

‘Vampires’ in the war: US warmongers feeding on the bloody turbulence in other countries

https://www.globaltimes.cn/page/202203/1256927.shtml

Instability brewer: Behind every war and turmoil in the world is the shadow of the Star-Spangled Banner

https://www.globaltimes.cn/page/202203/1256665.shtml

Ukraine crisis instigator: US-led NATO reneges on ‘Not one inch eastward’ promise to compress Russia’s space to the extreme

enz…

Jos
Jos
6 maanden geleden

Als je dit op je laat inwerken, en ik volg de politiek toch al tig jaren heb ik een intuïtie dat zegt dat Amerika vroeg of laat wordt aangevallen door verschillenden landen waar onder Rusland, China om een paar groot machten te noemen door een gigantische Nucleaire aanval op de VS, en wel een verrassings aanval dit zal leiden tot een Wereldoorlog van ongekende omvang, en Europa zal niet gespaard blijven met miljoenen doden als gevolg, ik hoop dat het de verantwoordelijken mee sleurt totaal vernietigd, ook de Nederlands politiek vernietigd!
Ik maak mij geen illusie, het staat gewoon te gebeuren de Wereld zit niet in de goede energie baan ………hopelijk heb ik het fout, maar mijn gevoel zegt anders!
Amerika zal vernietigd worden!