Dus, het lijkt erop dat Pelosi in Taiwan is geland. Dit is een GROTE overwinning voor de onoverwinnelijke VS en China met al zijn holle dreigementen heeft nu zijn gezicht verloren. Zo zijn die gemene communisten nu eenmaal – ze verstaan alleen de taal van geweld, en wanneer ze geconfronteerd worden met de verenigde krachten van de democratie geven ze toe, schrijft The Saker.

Toch?

Toch?

Wel……

Ja, als je expertise in internationale betrekkingen, militaire zaken en China (of Rusland) komt van het lezen van Tom Clancy’s boeken, dan ja.

Maar er is een andere manier om dit te bekijken:

Ten eerste is dit bezoek, objectief gezien, een pure provocatie zonder enig praktisch effect. Pelosi is net zo’n oude teleprompterlezeres als president Brandon. Wat de VS en Taiwan ook te bespreken hadden, ze zouden dat wel op afstand hebben gedaan of door een ontmoeting te regelen tussen mensen die kunnen nadenken.

Ten tweede, net als Rusland vele malen in het verleden, trokken de Chinezen een rode lijn en lieten de VS die overschrijden. De narcistische beschaving die het is, zag het Westen dit slechts als een teken van “zwakte”, “besluiteloosheid” of zelfs “naïviteit”. Waar deze mensen niet eens aan denken is dit: hoe denk je dat de meeste Chinezen zullen reageren op zowel het bezoek als op het uitblijven van de Chinese reactie (tot nu toe!)? Zij zullen kwaad worden en hun frustraties uiten. Bekijk het nu eens vanuit het standpunt van de Chinese regering: in plaats van miljarden uit te geven aan anti-VS propaganda, laten zij in plaats daarvan de VS China vernederen en zo de Chinese bevolking verharden voor de dag waarop de echte confrontatie zal plaatsvinden.

[Terzijde: er is een direct verband tussen de jarenlange nogal zwakke en vooral verbale protesten van het Kremlin en het “plotselinge” verschijnen van het Russische ultimatum aan het Westen, gevolgd door de Speciale Militaire Actie: het Kremlin heeft letterlijk zijn eigen publieke opinie “gekookt” tot het punt waarop het *eiste* dat er krachtige actie werd ondernomen. In plaats van de meeste Russen te vervreemden of bang te maken, kwam de SMA als een enorme opluchting voor hen: “we doen nu eindelijk eens normaal en ondernemen echte actie”. Dat zou vóór 2018 niet mogelijk zijn geweest. Degenen in het Westen die de “besluiteloosheid” van Poetin zagen, begrijpen de Russische mentaliteit net zo min als zij de Chinese begrijpen. Simpel gezegd: je kunt je niet op een oorlog voorbereiden zonder je eigen bevolking erop voor te bereiden! Dat is wat Tom Clancy doet met de hersenen van degenen die hem lezen].

Ten derde wil ik u een eenvoudige vraag stellen: wie besliste over het tijdstip van Pelosi’s bezoek aan Taiwan? Het antwoord ligt voor de hand, het waren de leiders van de VS. En u kunt er zeker van zijn dat zij alles zorgvuldig hadden voorbereid om dat bezoek onder de best mogelijke omstandigheden te laten plaatsvinden. Nu, een BASIS principe van oorlogsvoering is dat je je vijand NIET de tijd en plaats van de strijd laat kiezen. Ja, ja, ja, in de westerse cultuur vraagt elke “belediging” (echt of vermeend) om een onmiddellijke reactie. Maar de Chinezen zijn hier al vele millennia mee bezig, niet slechts 200 jaar, en zij weten beter en je kunt er zeker van zijn dat ZIJ, niet de VS, het tijdstip, de plaats en de wijze van vergelding zullen kiezen.

Kortom, de woke narcisten die de VS leiden kunnen vieren hoe zij “die Chinese commies” hebben laten weten wie de baas is. Net zoals ze met Rusland deden tussen 1991 en 2021. En toen de Russen besloten op te treden, werd Oom Shmuel totaal overrompeld en wist hij niet hoe hij met deze plotselinge en directe dreiging moest omgaan.

En last but not least. Dat soort imperiale arrogantie is iets wat niet alleen gevolgen heeft (voor de toch al behoorlijk boze Chinese bevolking), het maakt ook heel Zone B woedend, waardoor de voorwaarden worden geschapen voor meer nederlagen voor de VS in Azië, Afrika, het Indiase subcontinent, Centraal-Azië en Latijns-Amerika.

De meeste Amerikanen van de VS hebben er absoluut geen idee van hoe beledigend hun neerbuigende arrogantie, hun voortdurend vlaggezwaai, hun praatjes over hun messiaanse missie voor de mensheid en hun algemene narcisme is voor de rest van de planeet. Maar als je objectief kijkt naar de eindeloze lijst van mislukkingen van de VS zowat overal op de planeet, dan kun je zien dat er hier iets diepgaands aan de hand is. Om de een of andere reden lijkt het “Yankees go home”-ding erg besmettelijk te zijn.

Ik vind dat Nancy Pelosi onze grote dankbaarheid verdient. Ze zou op zijn minst twee medailles moeten krijgen:

  • Een van de CP van China, als dank voor haar eindeloze inspanningen om het volk van China achter hun regering te krijgen.
  • Eén van Rusland, voor haar eindeloze inspanningen om de Russisch-Chinese alliantie te verstevigen.

Om eerlijk te zijn, tussen Blinken en Pelosi zijn de nationale veiligheidsbelangen van China en Rusland in goede handen 🙂


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


VS vastberaden oorlog met China uit te lokken, EU helpt door zelfmoord te plegen

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
5 maanden geleden

De grote verliezer van deze komedie zal Taiwan zijn, want de relatie China-Taiwan is nu onder het vriespunt, en de Chinezen gaan de economische samenwerking met Taiwan terugschroeven.

Dat heeft Pelosi nu dus bereikt met haar symbolische reis

marta
marta
5 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

En ook de export van mineralen, microchips en medicijnen naar USA. Laat maar de Amerikanen zonder mecijnen. China heeft alles in zijn handen De Amerikanen imperium is al lang gevallen China is number 1

BoerkeUitBrabant
BoerkeUitBrabant
5 maanden geleden

Nu zullen we zien of China staat voor wereldregering of voor haar eigen soevereiniteit. Ik heb altijd al het gevoel gehad dat de echte reden van China’s zero-covid beleid met lockdowns in haar belangrijke industriele centra was om het Westen te verzwakken met tekorten aan producten. Met zero-covid als smoes om niet direct te hoeven zeggen dat de lockdowns eigenlijk tegen o.a. de VS bedoeld waren. Nu Pelosi haar bezoek voltooid heeft hoeft China feitelijk deze smoes niet meer te gebruiken en kan ze haar bevolking uit lockdown halen en tegelijkertijd een geloofwaardige reden opgeven waarom ze geen producten meer naar het Westen uitvoert. De grote vraag die binnenkort beantwoord gaat worden is: zal China het doen, of laat ze haar bevolking in lockdown zitten wat aan zal tonen dat China ook maar een marionetten regering van het WEF?

Ria
Ria
5 maanden geleden

De ene draak, vliegt naar de andere draak

Hagar
Hagar
5 maanden geleden

Naarmate de spanningen rond Taiwan zullen blijven bestaan en toenemen, gaan de Satanistische media ons meer en meer bedelven met anti-Chinese haat en leugens propaganda.

Vooral journalisten die absoluut niets begrijpen van China gaan er hun haat en leugens over spuien.

Uitzondering hierop is bijvoorbeeld Larry Romanoff:
(Larry Romanoff woont in Shanghai)

https://www.unz.com/lromanoff/some-things-you-should-maybe-know-about-china/

Ook in de podcast van Patrick Slattery wordt er regelmatig goede info gegeven over China:
(Patrick Slattery spreekt Chinees, en zijn co-host Kato is zelf Chinees)

https://www.republicbroadcastingarchives.org/category/patrick-slattery/