Het risico op bijwerkingen van vaccinatie is groter dan het Ministerie van Volksgezondheid beweert, aldus het Paul Ehrlich Instituut. Nu heeft Karl Lauterbach’s agentschap zichzelf gecorrigeerd, meldt de Berliner Zeitung.

Het Federale Ministerie van Gezondheid veroorzaakt opschudding met een tweet. In het Twitterbericht staat: “Eén op de 5000 mensen wordt getroffen door een ernstige bijwerking na COVID19-vaccinatie.” Het cijfer is vals. In het veiligheidsrapport van het Paul Ehrlich Institute (PEI) staat: “Het meldingspercentage was 1,7 meldingen per 1000 vaccindoses voor alle vaccins samen, en 0,2 meldingen per 1000 vaccindoses voor ernstige reacties.” De PEI-gegevens hebben dus betrekking op individuele vaccindoses, niet op gevaccineerde personen.

Dit betekent dat het risico op ernstige bijwerkingen niet 1 op 5000 is, maar aanzienlijk hoger. Afhankelijk van het vaccin is het risico tot 1 op 2500 voor mensen met een basisvaccinatie, tot 1 op 1667 voor mensen die een booster hebben gekregen en zelfs tot 1 op 1250 voor mensen die vier keer zijn gevaccineerd. Het federale ministerie van Volksgezondheid corrigeerde het valse bericht nadat verschillende Twitter-gebruikers erop hadden gewezen.

Bijwerkingen: Geïsoleerde gevallen, zeldzaam, zeer zeldzaam of incidenteel?

De cijfers zouden betekenen dat ernstige bijwerkingen niet kunnen worden omschreven als “geïsoleerde gevallen”, “zeer zeldzaam” of “vrijwel vrij van bijwerkingen“. Dit is precies wat de minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach (SPD) de laatste tijd steeds weer heeft gedaan. Zo zegt hij in een recente video van zijn ministerie: “In zeer zeldzame gevallen kunnen na de Corona-vaccinatie ook overeenkomstige bijwerkingen optreden”.

Of bijwerkingen worden ingedeeld als frequent, incidenteel, zeldzaam, zeer zeldzaam of geïsoleerd, is gedefinieerd in het “Medical Dictionary for Regulatory Activities” (MedDRA). Volgens deskundigen maakt MedDRA een uniforme classificatie van ongewenste voorvallen en bijwerkingen van geneesmiddelen in klinische proeven mogelijk.

De bevindingen worden ook kwalitatief beoordeeld in categorieën als verhoogd, verlaagd, zeldzaam, frequent, normaal, abnormaal, detecteerbaar, niet detecteerbaar, positief en negatief. Alle beoordelingen zijn uniform gedefinieerd. In de Europese Unie en de VS is codering volgens de MedDRA-terminologie verplicht bij het melden van ongewenste voorvallen.

Zo wordt de frequentie van bijwerkingen ingedeeld:

  • Zeer vaak: bijwerking in meer dan één geval per 10 behandelden.
  • Frequent: tussen 1 en 10 per 100.
  • Af en toe: tussen 1 en 10 gevallen per 1000 behandelden.
  • Zeldzaam: Eén geval per 1000 tot 10.000.
  • Zeer zeldzaam: Minder dan één geval op 10.000 behandeld.
  • Geïsoleerde gevallen: De frequentie kan op basis van de beschikbare gegevens niet worden geschat.

Ook de Vereniging van op onderzoek gebaseerde farmaceutische bedrijven geeft op haar website informatie en gegevens over de frequentie van bijwerkingen.

Twitter classificeert de inhoud van het bericht als “misleidend”

Ondertussen is de Engelse samenvatting van de tweet van het Federale Ministerie van Volksgezondheid over ernstige #bijwerkingen als misleidend bestempeld. De inhoud van het bericht van het federale ministerie van Volksgezondheid is nu door Twitter als “misleidend” geclassificeerd. In de betreffende richtlijnen op Twitter staat: “U mag onder andere geen inhoud delen die mensen kan misleiden over: de aard van het COVID-19-virus; de effectiviteit en/of veiligheid van preventieve maatregelen, behandelingen of andere voorzorgsmaatregelen om de ziekte te beperken of te behandelen.”

Intussen beoordeelt het bedrijf Twitter de nieuwe informatie van het Federale Ministerie van Volksgezondheid als “misleidend”.

Artsenpanel: 2.487.526 patiënten met bijwerkingen van vaccinatie

Ook de publieke omroepen hebben onlangs het onderwerp van de frequentie van bijwerkingen behandeld. Onder de kop “Wat we op dit moment weten over de bijwerkingen van vaccinatie” stelt ZDF bijvoorbeeld dat de Kassenärztliche Bundesvereinigung nog hogere aantallen mogelijke bijwerkingen meldt dan de PEI.

Dit komt omdat “ze meer bijwerkingen registreren: Alleen verdachte gevallen van gezondheidsschade die verder gaan dan de gebruikelijke omvang van een inentingsreactie worden aan het Paul Ehrlich Instituut gemeld. De SHI-erkende artsen daarentegen tellen zowel de gebruikelijke en dus niet te melden vaccinatiereacties als de te melden klachten – tot eind juni kwamen zij zo op 2.487.526 patiënten met vaccinatie-bijwerkingen”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Vaccinatiewaanzin: Lauterbach wil 60 miljoen Duitsers vaccineren in de herfst

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
5 maanden geleden

Het is waarschijnlijk dat het extra risico bij elke volgende prik toeneemt.

Dus niet 1 op 5000 voor ELKE prik, maar bijvoorbeeld, getallen slechts ter illustratie: 1 op 6000 voor de eerste prik. 1 op 4500 voor de 2e prik, 1 op 3000 voor de 3e prik en 1 op 1000 voor de 4e prik, etc.

Bij meer prikken nemen de risico’s dan stevig toe. Ik verwacht dan ook ergere gevolgen onder de deelnemers van de prikgolf die dit najaar komt, dan van eerdere prikgolven.

Daar het aantal mensen dat meedoet wel zal dalen, zal het in absolute getallen misschien weer mee gaan vallen, maar met de QR code in de aanslag kan deze regering toch nog veel slachtoffers maken, wat overduidelijk hun doel is.