Groot-Brittannië, zo wordt ons vaak verteld, is een diep racistische en intolerante samenleving, waarin sinistere “machtsstructuren” etnische minderheidsgroepen tegenhouden, terwijl de blanke meerderheid egoïstisch vooruitgaat.

Nieuwe gegevens weerleggen dit modieuze verhaal echter, meldt The Daily Mail.

Na een nationale campagne om de instroom van studenten “diverser” te maken, bleek donderdag uit cijfers van het ministerie van Onderwijs dat blanke jongeren nu voor het eerst van alle grote etnische groepen verhoudingsgewijs de minste kans hebben om naar onze topuniversiteiten te gaan.

Van de Britse Chinese gezinnen ging in 2020-21 ongeveer 40,7% van hun jongeren naar Oxford, Cambridge en andere elitaire Russell Group-universiteiten. De cijfers voor Aziatische jongeren waren 16 procent. Voor zwarte gezinnen was het 10,7 procent en voor blanke gezinnen slechts 10,5 procent.

{…}

Nog niet zo lang geleden waren Oxford, Cambridge en dergelijke gerespecteerde leercentra waar jongeren hun horizon konden verbreden en kritisch leerden denken.

Vandaag de dag lijken ze maar al te vaak op woke burchten, waar academici worden geïntimideerd of ontslagen als ze niet de ‘juiste’ standpunten innemen over kwesties als Brexit, gender en de erfenis van het Britse Rijk.

Uit mijn onderzoek is gebleken dat ongeveer 80 procent van de academici politiek links georiënteerd is.

De kleine minderheid die naar rechts neigt, heeft veel meer kans om politieke discriminatie te ervaren en om hun echte standpunten op de campus te ‘zelfcensureren’ of te verbergen.

Maar als onze universiteiten echt naar rassengelijkheid willen streven, zouden ze eens moeten kijken naar een aantal andere statistieken die deze week door het ministerie van Onderwijs zijn gepubliceerd.

Daaruit bleek hoeveel jongeren überhaupt naar de universiteit gaan – niet alleen de elite-instellingen. De resultaten waren nog opvallender. 81 procent van de Chinese kinderen, bijna 66 procent van de Aziatische kinderen en 48 procent van de kinderen van gemengde rassen gaan tegenwoordig naar een universiteit.

Het cijfer voor blanke kinderen? Slechts 40 procent.

De cijfers zijn zelfs nog vernietigender als je naar de details kijkt. Van de kinderen die gratis schoolmaaltijden krijgen – dat wil zeggen de blanke arbeidersklasse – gaat slechts 13,6 procent naar de universiteit.

De enige etnische groepen waar nog minder kinderen naar de universiteit gaan, zijn de Roma- en zigeunergemeenschappen.

Waarom worden jonge blanke arbeiderskinderen zo in de steek gelaten?

Vorig jaar vond ik enkele antwoorden toen ik de onderwijscommissie van de regering adviseerde. We stelden een rapport op waarin we benadrukten hoe decennia van verwaarlozing en verward beleidsdenken hebben bijgedragen aan deze droevige stand van zaken.

Maar slechts weinigen onder de grootstedelijke Twitteraars, die zich vastklampen aan het idee dat Groot-Brittannië ‘institutioneel racistisch’ is, zijn bereid het op te nemen voor de blanke arbeidersklasse, laat staan voor de universiteiten die hetzelfde excentrieke wereldbeeld propageren.

Hoewel het van vitaal belang is dat onze universiteiten alles in het werk stellen om veelbelovende jongeren van elke achtergrond aan te trekken, was het verslag van de onderwijscommissie duidelijk. De slinger is te ver de andere kant uitgeslagen.

Wij hebben in het bijzonder gewezen op de dubieuze argumenten die uit de VS zijn geïmporteerd en nu in ons onderwijssysteem rondwaren. Deze willen u doen geloven dat de meeste Britten profiteren van “white privilege” – en zich moeten verontschuldigen voor wie zij zijn.

Deze ideeën worden niet ondersteund door empirisch bewijs. Sterker nog, ze kunnen rechtstreeks hebben bijgedragen aan de verwaarlozing van blanke leerlingen uit de arbeidersklasse.

En het probleem wordt alleen maar erger. Deze week nog ontdekte de Don’t Divide Us-groep dat bijna een op de vier gemeenteraden actief een polariserende vorm van ‘antiracisme’ op scholen promoot, door begrippen als ‘white privilege’ en ‘onbewuste vooringenomenheid’ in de klas te introduceren.

Ondertussen heeft de denktank Neon een rapport opgesteld waaruit blijkt dat universiteiten weliswaar veel initiatieven ontplooien om minderheden aan te trekken, maar lang niet evenveel geld en energie steken in het aanmoedigen van blanke kinderen uit de arbeidersklasse.

Deze hypocriete ongelijkheid was nooit duidelijker dan in 2018, toen de miljonair-rapper Stormzy aankondigde dat hij een regeling financierde om beurzen te verstrekken aan zwarte studenten die aan Cambridge studeren.

Goed van hem. Maar het jaar daarop werden de pogingen van filantroop Sir Bryan Thwaites om soortgelijke beurzen te financieren voor arme blanke studenten afgewezen door zowel Dulwich College als Winchester College – twee van de beste particuliere scholen van Groot-Brittannië – uit angst dat het als rassendiscriminatie zou worden beschouwd.

Het meten met twee maten is overduidelijk.

{…}


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Blanke kinderen worden keihard gediscrimineerd in het Britse schoolsysteem

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan
Johan
5 maanden geleden

Hoe spijtig ook maar niemand gaat het opnemen voor hun, ondanks dat Engeland uit de EU is gestapt zitten ze nog met meerdere draden vast aan het joodse juk. Zolang men weigert het echte probleem de jood te benoemen zal er weinig veranderen en kan u blijven klagen middels diverse wegen, pak het probleem bij de wortel aan en er gaat een wereld voor u open.

jhon
jhon
5 maanden geleden

De chinezen zijn veel gedisciplineerd dan de witte UK, zij moeten twee keer meer doen om te laten zien hoe slim zijn ze dan de luie witte bevolking. Kijk naaar de kinderen ze zijn rustiger en respecteren de ouders dat gebeurd niet van de echte UK en Netherlanders gezinnen. De jongere generaties van UK heb je niet zo veel aan, alleen de muziek op de oren en naar de dome amerikanen films kijken en de junk eten bij de MCDonnals te eten.

Eddy
Eddy
5 maanden geleden

De luie witte bevolking ? wat een onzin verhaal. in elk kind schuilt een genie! je moet het alleen naar boven zien te halen en daar zijn we in gefaald. Gefaald omdat we ons blindstaren op hoge opleidingen die in feite geen reet voorstellen. Stimuleer de creativiteit van deze jeugd en je zal versteld staan. Laat ze een waardevol vak leren, met hun handen een goede boterham verdienen. Geef ze een toekomstperspectief en geen rotte wereld.

Johan P
Johan P
5 maanden geleden

Wat ik die woke debielen wel eens vraag is waar ter wereld waar er een blanke minderheid is deze blanke minderheid wordt beschermd en vertroeteld en van alle gemakken wordt voorzien door de niet-blanke meerderheid.
Dat antwoord is ‘nergens’. Minderheden hebben alleen een beschermde status in gebieden waar blanken de overhand hebben, nergens anders. En zodra de blanken ergens een minderheid worden, worden ze aaan alle kanten gediscrimineerd, vervolgd, verkracht en vermoord. Dat zie je in Zimbabwe, Zuid-Afrika, de grote Amerikaanse steden en kijk bv naar de grote steden in Europa die steeds minder en minder blank zijn en steeds verder verloederen en waar blanken een buitensporig percentage van de slachtoffers van misdaden zijn, wat uiteraard nooit in het nieuws komt.

Petra
5 maanden geleden

Het gaat van kwaad naar erger en is nauwelijks meer te stoppen.

Het einde van (west) Europa is nadrukkelijk in zicht.

5 à 10 jaar nog, is mijn inschatting. Daarna valt het doek definitief.