“Zeg niet dat we jullie niet gewaarschuwd hebben!” – een zin die in 1962 door de People’s Daily werd gebruikt voordat China werd gedwongen de grensoorlog met India uit te vechten en voorafgaand aan de China-Vietnamoorlog van 1979, werd veelvuldig genoemd tijdens een forum dat vrijdag werd gehouden door een Chinese denktank op hoog niveau, omdat analisten waarschuwden dat open militaire opties en uitgebreide tegenmaatregelen variërend van de economie tot diplomatie van China in het verschiet liggen als de Amerikaanse House Speaker Nancy Pelosi gokt met een bezoek aan het eiland Taiwan tijdens haar Azië-tournee.

Global Times:

Donderdagavond voerde de Chinese president Xi Jinping een telefoongesprek met de Amerikaanse president Joe Biden, waarin hij de VS opnieuw waarschuwde voor de ernst en het belang van de kwestie Taiwan en zei: “De publieke opinie kan niet worden getart. Zij die met vuur spelen, zullen erdoor omkomen. Het is te hopen dat de VS hier een heldere kijk op zullen hebben.”

In de afgelopen week is in reactie op Pelosi’s mogelijke bezoek aan het eiland Taiwan ook een reeks waarschuwingen gedaan door verschillende ministeries en departementen van China. Op vrijdag hield het Instituut voor Taiwanese Studies van de Chinese Academie van Sociale Wetenschappen – de denktank van het hoogste niveau – een forum met analisten en besprak de schade van Pelosi’s mogelijke bezoek aan het eiland Taiwan voor de betrekkingen tussen China en de VS, de stabiliteit tussen beide partijen en de regionale en wereldwijde vrede, en China’s tegenmaatregelen.

Het sturen van straaljagers om Pelosi’s vliegtuig te onderscheppen, het uitroepen van lucht- en zeegebieden rond het eiland Taiwan tot verboden gebieden voor militaire oefeningen … China’s reacties zullen systematisch zijn en niet beperkt tot kleine schaal gezien de ernst van Pelosi’s stap en de schade aan het politieke vertrouwen in de betrekkingen tussen China en de VS, vertelde Yang Mingjie, hoofd van het Instituut voor Taiwan Studies van de Chinese Academie van Sociale Wetenschappen, aan de Global Times.

De Global Times is de officiële Chinese staatskrant, en dit is een ‘hoofdartikel’, en je mag verwachten dat dit de mening van het regime weergeeft. Artikel gaat verder, voor als je zin hebt.

De Amerikaanse politieke kleuterklas schijnt niet te begrijpen dat zij met vuur speelt.

Ze begrepen de duidelijke rode lijnen van Poetin niet, en nu ze gruwelijk op hun falie krijgen, begrijpen ze ook de rode lijnen van China niet. Ze zijn bezig met trans, en gender en regenboogvlaggen, terwijl het kaartenhuis waar ze in wonen in elkaar dondert. Harder dan enig imperium ooit ingestort is. We maken wat mee zeg. What a time to be alive.

Ze voeren een onwinbare oorlog tegen Rusland en doen er alles aan China ook te provoceren. Ze begrijpen niet dat ze in géén positie zijn. Pelosi is meestentijds dronken of bezig regelgeving in te voeren waar haar man op de beurs van kan profiteren. Joe Biden is volkomen dement en zijn zoon een crackjunkie die kleine meisjes misbruikt.

Niemand, behalve Erik Mouthaan en Wierd Duk, neemt dat land nog serieus. Het is een gekkenhuis.

De Verenigde Staten zijn een gigantische smeerlapperij die op instorten staat, en als dat gebeurt, verandert het hele land in één grote schiettent.

De enige die nog gehoorzaamt aan deze waanzinnige bende, is de EU-dictatuur, die binnenkort ook ten einde is. We gaan nog wat meemaken.

En ze zullen zich moeten verantwoorden.

Gonzalo had wel een grappig voorstel, dan hebben we het ook maar gehad ook –


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het wordt serieus: Chinezen dreigen het bejaarde drankorgel Pelosi uit de lucht te schieten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bas
Bas
6 maanden geleden

Je verwachtingen zijn veel te hooggespannen. Het merendeel van de Nederschaapjes heeft nog niet het begin van een idee wat er allemaal aan de hand is en speelt.
Een land waar Hugo Himmler zijn ambtenaren aanspoort om toch vooral een huisarts te vermorzelen omdat die iemand met goede redenen geen gifprik wil toedienen, is moreel failliet en zo goed als verloren. Ook omdat veel te veel mensen en instanties een dergelijke opstelling van een minister blijkbaar een normale gang van zaken vinden.