Dit heeft de gouverneur van Sevastopol, Michail Razvosjev, zondagmorgen bekendgemaakt op zijn Telegramkanaal. Er zouden vijf gewonden zijn gevallen. De aanval is vermoedelijk uitgevoerd met een drone. En het gebeurde precies op de herdenkingsdag van de Russische marine, meldt Unser Mittel Europa.

“Vanmorgen vroeg hebben Oekraïense nationalisten besloten onze marinedag te bederven,” schreef Rasvosjejev. De viering van deze dag, die in veel regio’s in Rusland wordt gevierd, is voor Sevastopol afgelast.
“Ik vraag om kalm te blijven en zo mogelijk thuis te blijven,” vervolgde Razvoshaev. Hij voegde eraan toe dat de binnenlandse inlichtingendienst FSB de zaak aan het onderzoeken was. Het is de eerste keer sinds het begin van de oorlog tegen Oekraïne op 24 februari dat de Russische autoriteiten melding maken van een dergelijke aanval op hun strijdkrachten.
De Russische president Vladimir Poetin houdt deze zondag in Sint-Petersburg een parade van oorlogsschepen, vliegtuigen en duizenden soldaten ter gelegenheid van de “Dag van de Marine”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Ex-president Medvedev: als Kiev de Krim aanvalt, zal de dag des oordeels komen

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaan W.
5 maanden geleden

Dat Rusland deze aanval over zijn kant laat gaan begrijp ik niet.

Pure blood
Pure blood
5 maanden geleden
Antwoord aan  Adriaan W.

Daar zou ik niet van uitgaan.

Johan P
Johan P
5 maanden geleden
Antwoord aan  Adriaan W.

Anders dan het westen dat meteen begint met krijsen en wild om zich heen slaan en lukraak te bombarderen begrijpen de Russen het idee van tactiek en strategie en planning.
Die aanval wordt echt wel beantwoord, maar niet eerst luid aangekondigd op allerlei media.

Eddy
Eddy
5 maanden geleden

De haven van Sebastopol is voor de Russische mensen meer dan alleen een strategische plek voor hun vloot, Het is een heilige plaats waar tijdens de tweede wereldoorlog veel Russische helden gestorven zijn. Als men zich eens de tijd zou gunnen om de Russische ziel en tradities te leren kennen en respecteren dan zou je tot de conclusie kunnen komen dat bij de Russische bevolking de maat eindelijk vol is. Na jaren van belediging en ophitsend gedrag vanuit het westen tegen deze natie is de beer los. dHr, Putin heeft ons vele malen de hand gereikt maar het westen wilde oorlog. Al jaren voert het westen en laffe oorlog door middel van sancties, een stille oorlog tegen de bevolking. Je kan van de Duitsers zeggen wat je wil maar die hadden tenminste het lef om in 1941 zelf te komen met gevaar voor eigen leven. We moeten deze oorlog stoppen, NU! elke dag zoveel onschuldige doden en zoveel ellende dat willen we niet. We zijn nu nog veilig en in staat dit te stoppen maar als we verder gaan zullen we ervaren wat oorlog met Rusland werkelijk betekend. Ik ken de “Russische Ziel” die geeft nooit op, nooit. Geef een Rus je respect en vriendschap en je hebt een vriend voor het leven.