Staat Rusland op het punt zich terug te trekken uit de Wereldhandelsorganisatie (WTO) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) – en mogelijk uit andere VN- en internationale organen?

Deze kwestie heeft weinig of geen aandacht gekregen in de westerse mainstream media, meldt Peter Koenig.

Volgens Pjotr Tolstoj, plaatsvervangend voorzitter van de Russische Doema, overweegt de Russische regering de mogelijkheid om zich terug te trekken uit een aantal VN-organisaties, met name de WHO en de WTO, die volgens hem Rusland meer kwaad dan goed doen. Dit zou met name het geval kunnen zijn met de WTO, waartoe Rusland pas in 2012 na acht jaar onderhandelen is toegetreden, omdat de WTO landen die onder het westerse sanctieprogramma vallen, toestaat de tarieven op Russische goederen veel verder te verhogen dan de WTO-richtsnoeren voorschrijven.

In reactie op de invasie van Oekraïne heeft de WTO de status van “meest begunstigde natie” van Rusland ingetrokken, wat verschillende landen ertoe heeft aangezet de handelspreferenties van Moskou op te schorten en tarieven op te leggen die verder gaan dan wat de WTO-regels normaal toestaan. De WTO, die is opgericht op grond van het Handvest van de Verenigde Naties, mag geen beleidsbeslissingen nemen ten gunste of ten nadele van een van de 164 organisaties die lid zijn van de WTO. Zie hier.

Onder druk van de Amerikaanse en Europese regeringen hebben honderden westerse bedrijven, van Adidas, McDonald’s en Pepsi tot BP, Renault, British American Tobacco, Starbucks en vele andere, zich uit Rusland teruggetrokken uit vrees voor directe westerse sancties. McDonald’s schat de kosten van de terugtrekking uit Rusland op 1,3 miljard dollar. Is de opoffering het waard?

Maakt niet uit, het draagt bij tot de anti-Russische propaganda – die op haar beurt bijdraagt tot de steeds toenemende Westerse druk voor “regime change”.

Wat de WHO betreft, deze pretendeert apolitiek te zijn, maar in werkelijkheid is zij juist het tegenovergestelde, zuiver politiek. Onder druk van Bill Gates en de VS heeft de WHO de Russische Spoetnik V nooit goedgekeurd als een officieel “vaccin” – zoals Pfizer, J&J, Moderna en alle westerse nepvaccins.

De WHO heeft zich aangesloten bij de veroordeling door het Westen van Rusland voor de oorlog in Oekraïne, zonder onderzoek naar de redenen die tot de oorlog zouden kunnen hebben geleid en zonder onderzoek naar de gevolgen voor de gezondheid van acht jaar bombardementen en agressie in de regio Donbas door het regime in Kiev met de hulp van de neonazistische Azov-bataljons.

Hoewel geen enkele oorlog gerechtvaardigd is, kan een analyse van de redenen die tot de oorlog hebben geleid, helpen bij vredesonderhandelingen en verdere oorlogen voorkomen.

De WHO heeft ook de schade aan de gezondheidsvoorzieningen en de bevolking in Oost-Oekraïne sinds het begin van de oorlog op 24 februari 2022 niet onafhankelijk beoordeeld. Dit komt omdat de meeste, zo niet alle aanvallen op gezondheidsvoorzieningen in de Donbass, alsmede de rechtstreekse moorden op burgers die Kiev beweert en het Westen bevestigt, door de Russen zijn gepleegd, terwijl in werkelijkheid de Oekraïense regering zelf “valse vlaggen” zwaaide tegen haar eigen bevolking.

Onmenselijke valse vlag operatie in Bucha, Oekraïne

Een neutrale WHO zou er goed aan doen de oorzaken van berichten over massale sterfte, ziekten en verwondingen te analyseren. Dit niet doen, en in plaats daarvan gewoon de westerse versie onderschrijven, is een ernstige schending van de grondwet en van de rol van de WHO bij het vaststellen van de oorzaken van de achteruitgang van het welzijn van een samenleving.

Geen enkele oorlog is gerechtvaardigd – ook economische oorlogen niet (sancties), oorlogen waarin angst het voornaamste wapen is, en oorlogen die voedsel vernietigen en tot hongersnood en dood leiden. De VN-Commissie voor de rechten van de mens heeft zich niet verzet tegen de “Great Reset” van het WEF, evenmin als de VN dat heeft gedaan. Op 13 juni 2019 ondertekenden de Verenigde Naties een strategisch partnerschapskader met het WEF, waarin samenwerkingsgebieden worden vastgesteld, met name de beruchte VN-agenda 2030.

Alarmfase rood: VN en WEF ondertekenen overeenkomst om Agenda 2030 te versnellen

Hiermee heeft de 193 leden tellende VN niet alleen haar glans verloren (als zij die al had), maar meer nog haar rol als vredestichter in de wereld en verdediger van rechtvaardigheid en mensenrechten. Het WEF is een krankzinnig rijke niet-gouvernementele organisatie ten dienste van de grote financiële instellingen en individuele oligarchen.

De Grote Reset, die al lang voor de Kaderpartnerschapsovereenkomst met de VN aan de gang was, is het ultieme controlemechanisme voor de hulpbronnen van de wereld en voor de mensheid.

Rusland is niet alleen qua oppervlakte verreweg het grootste land ter wereld, maar ook aantoonbaar het rijkste in termen van natuurlijke hulpbronnen. Rusland ligt dus in het vizier van de westerse mogendheden, met inbegrip en vooral van het WEF en zijn stromannen.

Daarom heeft het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken gelijk wanneer het beweert dat veel van de VN-instellingen tegen de belangen van Rusland werken – wat een goede reden is om ze te verlaten.

Een blik op de recente geschiedenis kan licht werpen op de vraag waarom Rusland, en president Poetin in het bijzonder, zo verguisd en ronduit gehaat wordt door het Westen – uiteraard 24/7 gesteund door de door het Westen gecorrumpeerde propaganda in de media.

Rusland zou WHO-overeenkomsten kunnen verscheuren

Het Westen had graag gezien dat Boris Jeltsin (10 juli 1991 – 31 december 1999) tot in de 21e eeuw aan de macht was gebleven. Jeltsin stond het Westen – voornamelijk de FED, het IMF en de Wereldbank – toe de Russische staatseconomie te verwoesten en te privatiseren gedurende de tien jaar dat hij aan het bewind was.

Misschien uit wroeging over het feit dat hij zich had neergelegd bij de plundering van zijn land door het Westen, zocht Jeltsin een sterke en intellectueel briljante opvolger. In augustus 1999 benoemde hij Vladimir Poetin, destijds een weinig bekende KGB-officier, tot premier. Dit was een duidelijk teken dat president Jeltsin Poetin aan het voorbereiden was om het Kremlin te leiden.

Niemand in het Westen had enig idee dat Poetin Rusland van zijn knieën zou doen opklimmen tot een volwaardige wereldmacht. En in minder dan twee decennia.

Rusland, een nauwe bondgenoot van China en een actief lid van de Oosterse integratie, zal de druk niet alleen weerstaan, maar zelfs gedijen onder de lasterlijke druk.

Het verlaten van de snode VN-organisaties zou een signaal kunnen zijn aan andere gelijkgezinde landen die dergelijke drastische maatregelen hebben willen nemen maar tot dusver niet hebben gedurfd, dat het ook voor hen beter is niet tot dit door het Westen gecorrumpeerde internationale netwerk te behoren, met inbegrip van de Europese Unie.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Poetin: ‘Nieuwe Wereldorde’ laat economie bewust instorten als onderdeel van ‘Grote Reset’

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Angie
Angie
6 maanden geleden

Poetin zal zich nooit terugtrekken. Oekraïne verliest en zal opgeslokt worden door Rusland. Zoals het hoort. Het is nooit echt een land geweest.

Freddy
Freddy
6 maanden geleden

Wat mij betreft mag ook Vlaanderen zich terugtrekken uit de VN, WHO, etc.
Ik schrijf bewust Vlaanderen omdat België behoort tot de WEF kliek

Pat
Pat
5 maanden geleden
Antwoord aan  Freddy

De vlaamse overheid betaald jaarlijks lidgeld aan het WEF.

Hagar
Hagar
6 maanden geleden

De VN, de VS, de EU, de WHO, de WTO, UNICEF, IMF, de Wereldbank, etc… zijn allemaal duivelse globalistische samenzweringen, die onder het mom van “internationale samenwerking” proberen zich een positief imago aan te smeren.

In realiteit zijn dit just broeinesten van satanisme, die samen de wereldwijde slavernij en degeneratie van de mensheid zitten te plannen.