De torenhoge winsten van twee van de grootste energiebedrijven ter wereld zijn beschreven als een “belediging” voor miljoenen mensen die worstelen met de kosten van levensonderhoud, omdat de hoge olie- en gasprijzen miljardenbeloningen voor hun aandeelhouders financieren.

Sky News meldt: Shell heeft voor het tweede kwartaal een recordwinst van 11,5 miljard dollar gemeld, meer dan het dubbele van vorig jaar, toen de winst 5,5 miljard dollar bedroeg.

De oliegigant had aan het begin van het jaar zijn eigen kwartaalrecord al verpulverd met een winst van $ 9,1 miljard, maar de bedragen bleven stijgen in het tweede kwartaal.

De record geldstroom naar energiebedrijven als Shell heeft de roep om een zwaardere belasting op extra winsten op olie en gas weer doen oplaaien. De prijzen daarvan zijn de hoogte in geschoten na de zelfmoordsancties van de EU tegen Rusland.

Epoch Times meldt: De winsten van de twee Amerikaanse energiebedrijven ExxonMobil en Chevron zijn in het tweede kwartaal enorm gestegen als gevolg van de hoge prijzen voor olie en gas. ExxonMobil verviervoudigde de winst bijna tot 17,9 miljard dollar. Chevron verdrievoudigde zijn winst op jaarbasis tot 11,6 miljard dollar. Dit werd vrijdag door de bedrijven bekendgemaakt.

De ondernemingen profiteerden van een stijging van de prijzen voor ruwe olie met 71% en van de prijzen voor aardgas met 186% tussen april en juni. Beide groepen exploiteren ook nog steeds raffinaderijen.

Zowel in de VS als in Europa worden energiebedrijven ervan beschuldigd buitensporig te profiteren van de Amerikaanse oorlog tegen Rusland en de daaruit voortvloeiende sterke stijging van de olie- en gasprijzen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Duitsland en Frankrijk zetten zich schrap voor Russisch gasstop, totale economische ineenstorting

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ohje
ohje
7 maanden geleden

Je zult niets bezitten blablabla ,geld kennelijk enkel voor de burgers.