Om aardgasverbruik te verminderen kondigt ‘s werelds grootste chemiebedrijf aan minder ammoniak te gaan maken waardoor de kunstmestproductie zal inkrimpen.

De zelfmoordsancties van Ursula von der Leyen leiden in Duitsland nu tot een samenloop van verschrikkelijke gebeurtenissen die als een sneeuwbal in het volgende jaar zullen voortwoekeren.

BASF heeft aangekondigd dat het de productie van ammoniak zal terugschroeven om minder aardgas te gebruiken.

Op korte termijn zal dit Duitsland helpen aardgasvoorraden op te bouwen om een koude winter door te komen, waarbij nog steeds rantsoenering wordt voorspeld. Op lange termijn betekent het tekort aan ammoniak echter minder meststoffen, wat in de toekomst zal leiden tot tekorten en hogere kosten voor de landbouwers; uiteindelijk zullen de oogsten volgend jaar lager uitvallen.

Reuters:

Het Duitse BASF (BASFn.DE), ‘s werelds grootste chemiebedrijf, gaat de ammoniakproductie verder terugschroeven als gevolg van de stijgende aardgasprijzen, zei het op woensdag, met mogelijke implicaties voor de landbouw tot frisdranken.

Duitslands grootste ammoniakproducent SKW Piesteritz en nummer vier Ineos zeiden ook dat ze productieverlagingen niet konden uitsluiten nu het land worstelt met de verstoring van de Russische gasleveringen.

Ammoniak speelt een belangrijke rol bij de productie van kunstmest, technische kunststoffen en dieseluitlaatvloeistof. De productie ervan levert ook zeer zuiver kooldioxide (CO2) op als bijproduct, dat nodig is voor de vleesindustrie en de frisdrankenindustrie.

NAVO-sancties en de komende wereldwijde dieselbrandstoframp

“We verminderen de productie in installaties die grote hoeveelheden aardgas nodig hebben, zoals ammoniakfabrieken”, zei de Chief Executive van BASF in een telefoongesprek met de media na de bekendmaking van de kwartaalresultaten, wat een eerder bericht van Reuters bevestigde.

[…] In tegenstelling tot veel Europese landen heeft Duitsland geen LNG-haventerminals (vloeibaar aardgas) om Russisch pijpleidinggas te vervangen. Dat betekent dat bedrijven onder politieke en commerciële druk staan om gasintensieve activiteiten te verminderen als de gasleveringen verder worden beperkt.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Duitse chemische gigant waarschuwt voor “totale ineenstorting” van het land als Russische olie en gas worden afgesloten

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties