Tijdens een burgerdialoog in Bayreuth probeerde Robert Habeck de koers van de Bondsregering voor te stellen alsof er geen alternatief was. Talrijke toeschouwers waren niet zo enthousiast, reageerden met boegeroep en hielden borden omhoog met het woord “oorlogshitser”.

Het optreden van de federale minister van Economische Zaken, Robert Habeck, tijdens een burgerdialoog in Bayreuth ging donderdagavond gepaard met veel gefluit en boegeroep, meldt RT.de. Aan het begin van zijn openingstoespraak, die ongeveer 16 minuten duurde, had Habeck moeite met spreken en werd hij herhaaldelijk uitgejouwd. Velen van de aanwezigen scandeerden: “Rot op”. Verscheidene borden noemden de Groene politicus een leugenaar, een oorlogshitser en een verrader. Sommige burgers vonden nog drastischer woorden en eisten “Neurenberg 2.0 processen” op een poster.

Volgens dpa en Die Welt waren de demonstranten in de minderheid. Dit blijkt niet direct uit een video die ter plaatse is gemaakt en op sociale netwerken is verspreid.

In zijn toespraak verdedigde Habeck de koers van de Duitse regering en gaf hij Rusland de schuld van de stijging van de energieprijzen, maar zei hij dat een oplossing voor de afhankelijkheid van Russische energie “alle moeite waard” was. Het “regime” van Poetin moet worden gestopt, want zijn “imperialisme” zal in Oekraïne niet ophouden.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Volksopstanden of onderwerping – hoe zullen de Duitsers in de herfst reageren?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pjotr
Pjotr
6 maanden geleden

Gaan de Bayreuther Festspiele dan wel door?