Duitsland stevent af op een “enorme energiecrisis“, waarschuwde een hoofdredacteur van Die Welt, een van de meest invloedrijke kranten van het land, woensdag.

Niet alleen [zijn] de gasprijzen in de buurt van recordhoogten, maar met name de elektriciteitsprijzen signaleren stress,” schreef Holger Zschaepitz, een senior redacteur op de economische en financiële desk van het dagblad, op Twitter, aldus RT.

In wat hij een “horrorgrafiek” noemde die hij bij zijn tweet plaatste, toonde Zschaepitz aan dat de prijs van elektriciteit op de energiebeurs bijna 400 euro per megawattuur had bereikt, of 0,40 euro per kilowattuur. Als de consumentenprijzen dergelijke marktprijzen zouden weerspiegelen, zouden de Duitsers ongeveer 0,80 euro per kilowattuur betalen in plaats van de huidige 0,30 euro, inclusief belastingen en heffingen. Zo’n sterke stijging zou echter sociaal gezien explosief zijn, stelt Zschaepitz. Ondertussen zouden energiebedrijven in zo’n geval niet meer concurrerend kunnen produceren, voegt hij eraan toe.

De elektriciteitsprijzen in Duitsland worden beïnvloed door de prijs van aardgas, dat volgens de officiële statistieken 15% van de elektriciteit in het land levert. De gasprijzen zijn dit jaar bijna verviervoudigd, voornamelijk als gevolg van de afnemende toevoer uit Rusland, de belangrijkste leverancier van het continent.

De prijsschaarste heeft al geleid tot de gedeeltelijke nationalisering van een van Duitslands grootste energieleveranciers. De Duitse regering kondigde vorige week aan dat zij een belang van 30% in Uniper zou verwerven nadat het bedrijf om een financiële reddingsoperatie had gevraagd, onder verwijzing naar de “extreme financiële druk” als gevolg van de verminderde Russische aardgasleveringen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Volksopstanden of onderwerping – hoe zullen de Duitsers in de herfst reageren?

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bas
Bas
5 maanden geleden

Die Grünen en Bündnis90 kunnen tevreden zijn; iedereen even arm (behalve de ‘elite’)

Angie
Angie
5 maanden geleden

Als een volk naar de rand van een ravijn gedreven wordt, zal het bereidwilliger zijn een revolutie te ontketenen. Zie 1789. En dan zal de oude garde zo verdreven zijn. Met veel bloedvergeten. Dat wel.