George Orwell zei ooit dat “oorlog tegen een vreemd land alleen gebeurt als de geldklasse denkt er profijt van te hebben”, en hij had het bij het rechte eind. Oorlog is enorm winstgevend, en toen de conflicten in Irak en Afghanistan waren afgelopen, had het militair-industrieel complex een nieuwe melkkoe nodig. Dus nu hebben we de oorlog in Oekraïne, en er wordt ons verteld dat die nog jaren kan duren. Het leven is weer goed voor de grote wapenproducenten, maar het kan nog beter. Een oorlog met China zou de militaire uitgaven tot ongekende hoogten doen stijgen, en we komen met de dag dichter bij zo’n conflict, schrijft Michael Snyder.

Assange beschreef een decennium geleden hoe een eindeloze Afghaanse oorlog het doel was

Maar voor ik daar aan toekom, wil ik eerst even kijken naar de impact die de oorlog in Oekraïne heeft. De regering Biden vraagt maar liefst 802 miljard dollar aan defensie-uitgaven voor het komende fiscale jaar, maar het lijkt erop dat het Congres hem in plaats daarvan ongeveer 850 miljard dollar gaat geven.

Hoewel de wetgevers nog geen akkoord hebben bereikt over de uitgaven voor het komende fiscale jaar, wijzen verhogingen die worden gesteund door de defensie-commissies op uitgaven die de 850 miljard dollar kunnen benaderen.

Nu de oorlog in Oekraïne zo trendy is, is er aan beide zijden van het gangpad weinig animo voor een strijd over zulke roekeloze uitgaven.

Er zal dus meer geld dan ooit naar het militair-industrieel complex vloeien, en degenen die het geld binnenharken kunnen niet blijer zijn.

Bijvoorbeeld, elke Javelin raket die in Oekraïne wordt gebruikt kost ongeveer 78.000 dollar…

Washington stuurt 6.500 Javelin anti-tank raketsystemen, die worden gemaakt door Raytheon en Lockheed Martin. De kosten van elke raket bedragen ongeveer $78.000 (£66.000) en de herbruikbare draagraket kost nog eens $100.000 (£85.000). Oekraïne zal meer van deze systemen ontvangen van Frankrijk en Estland, en nog eens 200 van het Verenigd Koninkrijk.

Helaas voor de Oekraïners, blijken de Javelins niet erg goed te werken tegen Russische tanks.

Maar we blijven ze nog meer Javelins sturen, want ze zijn enorm winstgevend.

Stinger luchtafweerraketten zijn effectiever, en Raytheon heeft een nieuw contract van 625 miljoen dollar gekregen voor meer van die raketten…

Een andere zegen voor Raytheon komt van het besluit van de VS om 1.400 Stinger luchtdoel raket lanceerinrichtingen te sturen. Het bedrijf heeft al een contract van 625 miljoen dollar (494 miljoen pond) toegewezen gekregen om de voorraden aan te vullen. Duitsland schenkt Oekraïne 500 van de systemen en er komen er nog meer uit Denemarken, Italië, Letland, Litouwen en Nederland.

De oorlog in Oekraïne is oplichterij

Oorlog is een zwendel, en het levert een hoop mensen een hoop geld op.

Het zal je niet verbazen, dat zelfs sommige leden van het Congres…

Sommige leden van het Congres profiteren persoonlijk van de oorlog van Rusland tegen Oekraïne.

Ten minste 20 federale wetgevers of hun echtgenoten hebben aandelen in Raytheon Technologies en Lockheed Martin, die de wapens produceren die westerse bondgenoten naar Oekraïne sturen om de Russische indringers te bestrijden, volgens een Insider-analyse van federale financiële gegevens.

Dus als deze Congresleden voor meer militaire uitgaven stemmen, worden ze nog rijker.

Er is iets heel erg mis met dat plaatje.

En het ziet ernaar uit dat alle betrokkenen nog lang en breed zullen lachen. In april kreeg een groep leiders van de grootste wapenproducenten van het land van het Pentagon te horen dat de oorlog in Oekraïne wel eens “jaren” zou kunnen gaan duren

Het Pentagon zal woensdag de leiders van de acht grootste Amerikaanse wapenproducenten ontvangen om te bespreken in hoeverre de industrie kan voorzien in de wapenbehoeften van Oekraïne als de oorlog met Rusland nog jaren duurt, zeiden twee personen die bekend zijn met de bijeenkomst dinsdag.

De vraag naar wapens is omhoog geschoten nadat de invasie van Rusland op 24 februari de VS en de geallieerden ertoe aanzette wapens naar Oekraïne over te brengen. De bevoorrading en de planning voor een langere oorlog zullen naar verwachting worden besproken tijdens de bijeenkomst, vertelden de bronnen Reuters op voorwaarde van anonimiteit.

Je zou denken dat dat genoeg is om het militair-industrieel complex een tijdje tevreden te stellen.

Maar waarom maar één oorlog voeren als je er ook twee kunt voeren?

De regering Biden is al maanden bezig China onophoudelijk te provoceren, en deze week hebben hardnekkige geruchten dat Nancy Pelosi binnenkort Taiwan zal bezoeken geleid tot woedende opmerkingen van Chinese functionarissen. Hier is een voorbeeld

“Als de VS aandringt op een bezoek, zal China ferme en krachtige maatregelen nemen om onze soevereiniteit en territoriale integriteit te beschermen,” zei de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Zhao Lijian.

“De VS moeten de volledige verantwoordelijkheid op zich nemen voor alle ernstige gevolgen die daaruit voortvloeien,” voegde Lijian eraan toe.

Brute waarschuwing van Peking: leger blijft niet toekijken bij bezoek Pelosi aan Taiwan

Dat zijn zeer krachtige woorden.

Op Twitter was een van China’s bekendste journalisten nog botter...

Hu Xijin, de gepensioneerde redacteur van de door de staat gesteunde krant Global Times, ging nog verder.

“Als de VS haar niet kan beteugelen, laat China haar dan beteugelen en straffen,” schreef hij op Twitter. “[De Chinese] luchtmacht zal haar bezoek zeker tot een schande maken voor zichzelf en voor de VS.”

De meeste Amerikanen beseffen niet dat dit een keerpunt kan zijn.

Het Pentagon belooft alles te doen wat nodig is om Pelosi te beschermen tijdens haar reis, en de Chinezen dreigen naar verluidt met een no-fly zone boven Taiwan als reactie…

“Als er een beslissing is genomen dat voorzitter Pelosi of iemand anders gaat reizen en ze hebben om militaire steun gevraagd, dan zullen we doen wat nodig is om hun bezoek veilig te laten verlopen,” vertelde voorzitter van de Joint Chiefs of Staff Gen. Mark Milley aan de AP. “En daar wil ik het bij laten.”

Ambtenaren weigerden details te geven, maar zeiden dat de maatregelen kunnen bestaan uit gevechtsvliegtuigen, schepen en bewakingsapparatuur om redundante schilden rond Pelosi te creëren. China heeft gedreigd met een vliegverbod boven Taiwan als Pelosi op bezoek komt en heeft oorlogsvliegtuigen naar de door Taiwan geclaimde luchtverdedigingsidentificatiezone gestuurd, meldde CNN, als een mogelijke tegenmaatregel.


Opmerking Dissident: De Chinezen zijn niet gek. Ze beseffen maar al te goed dat de VS op hun rug liggen. Dit is het moment.


Ik hoop echt dat China dit niet doet.

Het opleggen van een vliegverbod boven Taiwan zou een oorlogsdaad zijn, en de regering Biden zou de zaak onvermijdelijk laten escaleren als reactie.

Ondertussen blijft het Chinese leger de banden met het Russische leger aanhalen

Het Chinese leger stuurt een delegatie van troepen en militaire voertuigen om volgende maand deel te nemen aan een reeks militaire oefeningen in Rusland.

Dinsdag kondigde het Chinese Volksbevrijdingsleger (PLA) aan dat zijn delegatie van troepen die deelnemen aan de Internationale Legerspelen (IAG) van 2022 in Rusland per trein was vertrokken uit de Chinese stad Manzhouli in Binnen-Mongolië, op weg naar de stad Zabaikalsk in het zuidoosten van Rusland. De Chinese delegatie vertrok naar China samen met voertuigen voor de oefeningen “Masters of Armored Vehicles” en “Tank Biathlon”.

Zou het kunnen komen tot een wereldoorlog met de Verenigde Staten aan de ene kant en Rusland en China aan de andere?

Er is iets aan dit alles dat erg bekend klinkt.

Als zij niet uiterst voorzichtig zijn, zouden onze leiders binnenkort grenzen kunnen overschrijden die nooit meer ongedaan kunnen worden gemaakt.

Ik heb altijd gezegd dat alle politici gedwongen zouden moeten worden om mee te vechten in de oorlogen die zij beginnen, want als dat het geval was, zouden er heel wat minder oorlogen zijn.

Kijk maar naar de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy. Terwijl andere Oekraïense mannen letterlijk uit hun huizen worden gesleurd en naar het oostfront worden gestuurd om te sterven, doet Zelensky fotoshoots voor tijdschriften als Vogue.

Ik zou graag zien dat Poetin, Zelenskyy, Biden en alle andere politici die bij het begin van deze oorlog betrokken waren, gedwongen werden in de frontlinies in Oost-Oekraïne te dienen.

Er wordt vaak gezegd dat oorlog een hel is, en wat er nu in Oost-Oekraïne gebeurt is een enorme tragedie.

Helaas ligt er meer oorlog in het verschiet, en wij zullen allen een hoge prijs betalen voor de roekeloosheid van enkelen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Brute waarschuwing van Peking: leger blijft niet toekijken bij bezoek Pelosi aan Taiwan

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bertus
Bertus
6 maanden geleden

Het einde nadert voor de usa. Dat spook naar Taiwan sturen is een pure provocatie. Ik hoop dat de Chinezen, samen met de Russen, die yanks flink op hun plaats zetten.