De Hongaarse premier Viktor Orban heeft een EU-plan om het gasverbruik met 15% te verminderen, gelaakt. Hij waarschuwde dat Europa een energiecrisis, een recessie en politieke onrust te wachten staat, tenzij het blok zich inzet voor vrede in Oekraïne.

Na een ontmoeting met de Oostenrijkse bondskanselier Karl Nehammer zei Orban donderdag in Wenen dat Hongarije zijn eigen energiebeleid bepaalt, en dat elke poging van Brussel om zich daarmee te bemoeien “niet in goede aarde zal vallen bij de Hongaren“, aldus RT.

Eerder deze week bereikten de EU-lidstaten, vooruitlopend op een onderbreking van de toevoer uit Rusland, overeenstemming over een reeks maatregelen om hun gasverbruik tijdens de winter met 15% te verminderen. De vrijwillige maatregelen – waaronder een overschakeling op alternatieve brandstoffen en rantsoenering voor huishoudelijke verbruikers – kunnen verplicht worden als de EU de noodtoestand afkondigt.

Hongarije was de enige van de 27 EU-lidstaten die zich tegen het plan verzette. De minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto verklaarde dat het “gewoon onmogelijk” was om zonder Russische energie te kunnen, en reisde afgelopen donderdag naar Moskou om te onderhandelen over de aankoop van 700 miljoen kubieke meter extra Russisch gas.

Ons volk houdt niet van dat soort dingen“, zei Orban donderdag, verwijzend naar het EU-plan. “Als Brussel zeggenschap krijgt over wat we met onze eigen energie moeten doen, ongeacht de goede of slechte bedoelingen van Brussel, zal dat niet in goede aarde vallen bij de Hongaren.

Orban, die zware kritiek heeft geuit op de sancties van de EU tegen Rusland, zei dat hij zou proberen “Brussel ervan te overtuigen een strategie uit te werken die goed is voor de Oekraïners, de EU en de EU-huishoudens.

Het feit dat Brussel nu al energie rantsoeneert suggereert dat Europa zich beweegt in de richting van een “oorlogseconomie,” zei Orban, eraan toevoegend dat tenzij er vrede wordt bereikt in Oekraïne, “we niet in staat zullen zijn om problemen op te lossen, er zal geen energie zijn, en de hele Europese Unie zal in een economische oorlogssituatie worden geduwd.

De Hongaarse premier merkte op dat een energiecrisis ook zou leiden tot een recessie en politieke instabiliteit in heel Europa.

Hongarije heeft geweigerd wapens naar Oekraïne te sturen of westerse wapens vanaf zijn grondgebied toe te laten. In een toespraak vorige week verklaarde Orban dat de rest van de wereld “demonstratief niet achter” het Westen staat als het gaat om sancties tegen Moskou, en hij drong erop aan dat het conflict in Oekraïne “zal eindigen wanneer de Amerikanen en de Russen tot een akkoord komen“.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Anti-Rusland sancties “dodelijk” voor EU economie – Orban

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ohje
ohje
6 maanden geleden

Does gewoon normaal ,helemaal goed.

Adriaan W.
6 maanden geleden

EU stevent af op “oorlogseconomie” – Orban
Is weer iets anders blijkbaar dan de vierde Industriële Revolutie van het World Economic Forum, goeie kerel die Orban alleen om het feit dat hij behoorlijk dwars ligt in de EU, kan ik wel waarderen, de rest wat hij over praat is behoorlijk cryptisch.

Eddy
Eddy
6 maanden geleden

Alle “leiders” zijn zoals stront, de een stinkt wat harder als de andere maar het blijft stront.

Hagar
Hagar
6 maanden geleden

De EU beweert bij hoog en laag dat we ten oorlog moeten trekken tegen Rusland, omdat Putin weigert om van alle Russische kinderen homo’s en travestieten te maken, zoals de EU wil.

Maar in realiteit zijn de EU ambities veel groter; zij willen Putin vervangen door een globalistische marionet, en zo heel Rusland onderwerpen aan hun samenzwering.

Putin is immers een “sterke man” die het beste wil voor zijn eigen land en voor zijn eigen volk, en daar hebben de globalisten een bloedhekel aan.

Hagar
Hagar
5 maanden geleden

De EU leiders willen dat we onze economiën gaan aanpassen, speciaal om Rusland te benadelen, uit te hongeren en kapot te krijgen.

We zitten dus al in een oorlogseconomie.