In het Amerikaanse Congres is een resolutie ingediend waarin Rusland ervan wordt beschuldigd internationale terreur te steunen. Als u naar de criteria kijkt, zult u zien dat de VS volgens hun eigen normen een sponsor van terreur zijn.

In een resolutie die in het Amerikaanse Congres is ingediend, wordt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken opgeroepen Rusland te classificeren als een staat die internationale terreur steunt. Het wordt interessant als je de resolutie leest, want ten eerste verwijst zij ten dele naar gebeurtenissen die 20 jaar in het verleden hebben plaatsgevonden, en ten tweede impliceren de punten die in de resolutie aan de orde worden gesteld dat de VS zelf de grootste sponsor van het internationale terrorisme zijn, schrijft Thomas Röper.

Wij bekijken hier de resolutie en de beschuldigingen die daarin aan het adres van Rusland worden geuit, en passen daarbij op de VS dezelfde maatstaven toe als die welke het Amerikaanse Congres tegen Rusland hanteert.

Tsjetsjenië

De eerste “zonden” van Rusland die in de resolutie worden genoemd, betreffen de oorlog in Tsjetsjenië van 20 jaar geleden. Er zijn twee visies op deze oorlog. De westerse visie spreekt over de strijd van het Tsjetsjeense volk voor onafhankelijkheid, de Russische visie is anders: Het waren helemaal niet de Tsjetsjenen die voor hun onafhankelijkheid vochten, maar geïnfiltreerde Arabische salafisten die er – om de rebellen van toen te citeren – “een islamitische staat, een kalifaat” wilden vestigen. Deze concepten, die in het Westen pas bekend werden vanaf 2012, toen Arabische wahabitische islamisten hun terreurregime vestigden in Irak en Syrië, waren in Rusland al sinds 1994 aan de orde. Het doel van de Islamisten was controle te krijgen over de gehele Kaukasus, d.w.z. het Russische, maar Islamitische gebied tussen de Zwarte Zee en de Kaspische Zee. Ik heb hier uitvoerig verslag van gedaan.

De salafisten werden uit Tsjetsjenië verdreven in een zeer bloedige oorlog, waarvoor de Tsjetsjenen de Russische president Poetin tot op de dag van vandaag dankbaar zijn. Het is niet voor niets dat de Tsjetsjenen hele regimenten vrijwilligers leveren in alle gewapende conflicten waarbij Rusland sindsdien betrokken is. Ik heb met veel Tsjetsjenen gesproken en ze zijn Poetin allemaal dankbaar. Hoe past het in de legende die in het Westen over de oorlog wordt verspreid, terwijl degenen die de oorlog in hun land hebben meegemaakt, hem heel anders hebben ervaren dan wat de Westerse media ons vertellen?

Niettemin wordt in de resolutie bijvoorbeeld de verwoesting van Grozny genoemd als een voorbeeld van Russische terreur. Misschien moeten de opstellers van de resolutie eens naar Grozny gaan, de stad bekijken en met de mensen daar praten?

Grozny vandaag

Als de vernietiging van steden 20 jaar geleden een reden is om een staat vandaag de dag als terreurstaat te bestempelen, wat betekent dat dan voor de VS, die 20 jaar geleden in hun illegale oorlog tegen Irak talloze Iraakse steden met de grond gelijk hebben gemaakt?

Steun voor “separatisten” in de Donbass

De volgende reden die in de resolutie wordt genoemd om Rusland als terroristische staat te classificeren, is volgens het Amerikaanse Congres de steun aan “separatisten” in de Donbass. Overigens steunden de VS indertijd de “onafhankelijkheidsstrijders” in Tsjetsjenië. Als het verhaal van het Westen over de oorlog in Tsjetsjenië als maatstaf wordt genomen, steunden de VS ook “separatisten” in Tsjetsjenië. Is de VS ook een terroristische staat?

Tijdlijn: Euromaidan, de oorspronkelijke Oekraïne Crisis

Wat in het Westen altijd wordt vergeten als het over Oekraïne gaat, is dat de gebeurtenissen in de Donbass werden voorafgegaan door de Maidan-coup, die vooral door de VS organisatorisch en met veel geld werd gesteund. Bij de staatsgreep kwamen anti-Russische nazi’s aan de macht in Kiev, en in de Donbass verzette de bevolking zich tegen deze staatsgreep. In plaats van onderhandelingsdelegaties te sturen en met de mensen in Donbass te praten, stuurde Kiev zes weken na de staatsgreep tanks tegen de burgers in Donbass. Over deze gebeurtenissen van 2014 heb ik gedetailleerd en chronologisch geschreven in mijn boek over de Oekraïne-crisis.

Tussen haakjes, ik schrijf deze regels in Donetsk en er is hier niemand die nog onder het bewind van Kiev wil leven na acht jaar van beschietingen door het Oekraïense leger. Anderzijds heb ik kunnen spreken met vele ooggetuigen van de gebeurtenissen van acht jaar geleden, toen Kiev tanks en bommenwerpers op burgers afstuurde in plaats van met hen te praten.

Is het eigenlijk terreur wanneer een staat (de VS) staatsgrepen in andere landen organiseert en de aan de macht gekomen regeringen steunt bij het afslachten van hun eigen bevolking?

Syrië

Een andere reden die in de resolutie wordt aangevoerd om Rusland als een terroristische staat te classificeren, is volgens het Amerikaanse Congres de steun aan de Syrische regering, die door de opstellers van de resolutie ook wordt gezien als steunverlener aan terreur. Dat is op zich belachelijk, want je kunt de Syrische regering zeker van een heleboel dingen beschuldigen, maar niet van het steunen van terrorisme. De reden is dat de groepen die in het Westen de “Syrische oppositie” werden genoemd, IS, Al Qaida en hun uitlopers waren. De Syrische regering strijdt tegen deze terroristische groeperingen, die door het Westen worden gesteund.

Wie steunt hier het internationale terrorisme?

Bovendien kon de oorlog in Syrië alleen maar beginnen omdat de CIA hem in de eerste plaats mogelijk maakte met veel geld en wapenleveranties aan diezelfde terroristen. Dit wordt in Duitsland echter niet gemeld, hoewel de regering van de VS dit openlijk heeft toegegeven. De CIA operatie heette “Timber Sycamore”, details zijn hier te vinden.

In 2015 vroeg de Syrische regering Rusland om hulp in de strijd tegen IS en de andere terreurgroepen, en Rusland gaf gehoor aan de oproep om hulp. Twee jaar later was de door het Westen gesteunde IS in Syrië grotendeels geschiedenis.

Het is overigens helemaal niet mijn fantasie dat de VS en zijn bondgenoten islamitische terroristische organisaties steunen. In 2018 onthulde het persbureau AP – zeker geen Russische propagandist – dat de VS samenwerkte met al-Qaeda, maar Duitse media verzwegen dit voor hun lezers. In 2019 meldde zelfs Der Spiegel, zij het met geveinsde verbazing, dat Saoedi-Arabië samenwerkte met Al-Qaeda.

Ook hier rijst de vraag wie het internationale terrorisme steunt en wie het bestrijdt.

Joe Bidens nationale veiligheidsadviseur: Al-Qaeda staat aan onze kant in Syrië

Wagner Groep

Een andere beschuldiging in de resolutie is dat Rusland samenwerkt met het particuliere beveiligingsbedrijf Wagner, dat door het Westen – zoals altijd zonder bewijs – wordt beschuldigd van allerlei misdrijven. Maar als er al sprake is van officiële samenwerking tussen de Russische staat en Wagner, dan heeft Rusland alleen van de VS geleerd.

Herinnert u zich Blackwater, het particuliere beveiligingsbedrijf dat officieel samenwerkte met het Pentagon in de oorlog in Irak en verantwoordelijk was voor het “vuile werk”? Er waren vele schandalen rond de misdaden van de huurlingen van Blackwater; het bedrijf is overigens sindsdien omgedoopt tot Academi.

Als de samenwerking van een staat met huurlingen van particuliere beveiligingsbedrijven die oorlogsmisdaden begaan kenmerkend is voor staatsterrorisme, wat zijn dan de VS?

Georgië

Volgens de resolutie is een andere terroristische daad van Rusland het aanvallen van burgerdoelen in Georgië. Dit gaat over de Kaukasische oorlog van 2008, waarover in het Westen meer leugens worden verteld dan over enige andere oorlog in de afgelopen jaren.

Op 8 augustus 2008 trokken Georgische troepen kort na middernacht Zuid-Ossetië binnen. Een hele nacht lang beschoten zij woonwijken van de stad Tskhinvali, er vielen honderden doden onder de burgerbevolking. Het Russische leger verscheen pas de volgende dag in het oorlogsgebied en sloeg het Georgische leger af. De oorlog duurde slechts vijf dagen en eindigde met de vernietiging van het Georgische leger en een tijdelijke bezetting van delen van Georgië door Russische troepen. Slechts een paar dagen later trokken zij zich echter weer terug.

De oorlog werd later onderzocht door de Raad van Europa. In haar rapport kwam de commissie tot de conclusie dat de Georgische aanval een schending van het internationaal recht vormde, maar dat de Russische interventie onder het internationaal recht viel. Volgens het rapport was de tijdelijke bezetting van delen van Georgië evenmin een schending van het internationaal recht, maar wel een buitensporige reactie. Het onderzoeksrapport van de Raad van Europa gaf een zeer duidelijke beoordeling van de gebeurtenissen en legde de schuld duidelijk bij Georgië.

In het rapport wordt niet vermeld dat Rusland terroristisch zou hebben gehandeld. Als iemand zich destijds als terrorist heeft gedragen, dan was het het door de VS gesteunde Georgië, dat ontegenzeggelijk burgerdoelen heeft beschoten en onschuldige burgers heeft afgeslacht.

Wapenleveringen en moorden

In de resolutie wordt Rusland er ook van beschuldigd de Syrische regering wapens te hebben geleverd als een “daad van terrorisme”. Maar wat is terrorisme? Is het terrorisme wanneer een staat (Rusland) wapens levert aan een andere door de VN erkende staat zodat die kan vechten tegen terroristen van IS en Al-Qaeda? Of is het terrorisme als een staat (VS) wapens levert aan IS en Al-Qaeda, zie Timber Sycamore en andere wapenleveranties van de VS aan “Syrische rebellen”?

In de resolutie worden ook de Skripals genoemd, die door Rusland zouden zijn vergiftigd, hoewel daar geen onafhankelijk bewijs voor is, maar veel terechte twijfels over de versie van het Westen. Het lijdt echter geen enkele twijfel dat de VS in de loop van hun drone-moorden duizenden onschuldige burgers in vele landen over de hele wereld hebben vermoord.

Nogmaals, de vraag die bij mij opkomt is wie hier een terroristische staat is?

Wie steunt internationale terreur?

De VS hebben overal ter wereld regeringen weggeputscht, zoals een voormalig nationaal veiligheidsadviseur van een VS-president onlangs opnieuw heeft bevestigd. Is dat terreur? Is dat democratisch?

De VS steunt al tientallen jaren islamitische terroristen met wapens, is dat steun aan internationale terreur?

De VS vermoorden onschuldige burgers in veel landen over de hele wereld met hun drones, is dat terreur?

De VS heeft alleen al in de laatste 20 jaar veel landen verwoest in illegale oorlogen, denk maar aan Irak, Libië, Syrië, Jemen en vele andere die minder de krantenkoppen hebben gehaald. Daarbij zijn in totaal meer dan een miljoen onschuldige burgers vermoord. Is dit nog terreur, of is het al genocide?

De lijst van door de VS begane misdaden zou hele boeken kunnen vullen, maar de Duitse media berichten er niet over. Of heb je bijvoorbeeld in Duitsland gehoord dat de VS in 2017 de Tabqa-dam in Syrië hebben aangevallen met bunkerbommen van 2.000 pond? Als de dam was vernietigd, hadden er honderdduizenden doden kunnen vallen.

Zoals ik al zei, de lijst van Amerikaanse steun aan het internationale terrorisme is erg lang. De resolutie die nu in het Amerikaanse Congres ter tafel ligt, is een cynische poging van ‘s werelds grootste terroristische staat om een ander land van terrorisme te beschuldigen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


NAVO: De Gevaarlijkste Militaire Alliantie op de Planeet

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ieznogoedh
ieznogoedh
6 maanden geleden

De Duitse media?

Die is zo mogelijk nog erger dan de Nederlandse media.
Ik woon (nog 🙂 – binnenkort voorbij gelukkig) in Duitsland en wat de Duitse media ‘presteren’ is eigenlijk niet te bevatten. Goebbels zou zich de vingers aflikken als hij dergelijke media tot zijn beschikking zou hebben gehad.

HET dagelijkse thema in de nieuwsberichten is Oekraine en het o zo boze Rusland en zo langzamerhand komt ook Covid weer terug (Lauterbach geeft niet zo heel snel op) en dan nog een beetje natafelen over de overstroming in het Ahrtal. En niet te vergeten het klimaatgedoe, iets waarvoor vele Duitsers toch weer warmlopen (op zich al niet verstandig met dit warme (?) weer), gezagsgetrouw en braaf als ze zijn.

Nog steeds heeft het grootste deel van Duitsers niet geleerd om zelf eens na te denken over hetgeen om hen heen gebeurt. Zit kennelijk in hun genen en zal nog wel honderden jaren zo blijven, als het ooit al veranderen kan/zal.

Matt
6 maanden geleden

Daarom moet Assange, die de oorlogsmisdaden van Amerika kan bewijzen, de mond gesnoerd worden.

Hagar
Hagar
6 maanden geleden

Het is hoog tijd dat Japan, Zuid-Korea, de West-Europese landen, en nog vele andere landen het Amerikaanse juk afwerpen.

Al bijna 100 jaar leven wij in slavernij voor de VS, en mogen wij ons eigen land, ons eigen volk en onze eigen toekomst niet bepalen.

Dank zij Joe Biden zijn de VS nu ziek, verrot, gedegenereerd en decadent als nooit tevoren, hopelijk komt de dag van de opstand en bevrijding snel.

Johan P
Johan P
6 maanden geleden

Zeer correct verwoord. Trouwens, dergelijke informatie komt hier in de VS ook niet in de reguliere media en het overgrote deel van de bevolking zou van verbazing omvallen als het ze duidelijk zou worden verteld en alle bewijzen op tafel worden gelegd. Helaas zijn veruit de meeste Amerikanen zo door hun media gehersenspoeld dat ze het zelfs met de documenten op tafel nog eigenlijk niet zouden geloven.
Overigens verbazingwekkend hoe open sommige zaken gebeuren. Blackwater is een van de bekendste organisaties. ‘black water’ is in de VS de term voor afvalwater/rioolwater dat uit het toilet komt. Dus de naam alleen al laat zien dat het om smerige zaakjes gaat.