Dit wordt ook wel overkill genoemd: de federale regering heeft sinds het begin van de pandemie in totaal 677,4 miljoen doses Covid 19-vaccin besteld. Dit meldde het Bondsministerie van Volksgezondheid aan die “Welt” (donderdageditie). 557 miljoen daarvan werden besteld tijdens het mandaat van Karl Lauterbachs (SPD) voorganger Jens Spahn (CDU).

Sinds de regeringswisseling van begin december heeft Lauterbach nog eens 120 miljoen doses besteld. Dit omvatte 85 miljoen doses van Biontech, 5,3 miljoen van Moderna en 30 miljoen van Novavax. De bezorgdheid over het aankoopbeleid van de minister komt uit de gelederen van de coalitie, meldt JouWatch.

“Allereerst moet worden opgemerkt dat een tekort aan vaccindoses koste wat het kost moet worden voorkomen. Als het erom gaat de bevolking te beschermen, mag niet aan de verkeerde kant worden bezuinigd”, aldus Karsten Klein, FDP-voorzitter in de begrotingscommissie. Tegelijkertijd “moet worden voorkomen dat grote hoeveelheden vaccindoses verloren gaan”, zei hij tegen de krant.

“Ik verwacht van het Bondsministerie van Volksgezondheid dat het een uitgebreid prognosemodel toepast om de behoeften voor verdere aanbestedingen zo nauwkeurig mogelijk te berekenen”, aldus Klein. Dit was dit voorjaar al geëist door de begrotingscommissie. Na meer dan twee jaar pandemie moet worden gestreefd naar een “doeltreffende en zuinige aanschaf van vaccins”.

In de afgelopen twee maanden is “de totale bestelde hoeveelheid met ongeveer 11,3 miljoen doses Covid 19-vaccin verminderd tot ongeveer 666,1 miljoen doses Covid 19-vaccin”, aldus een woordvoerder van het federale ministerie van Volksgezondheid. Het betrof doses van de Franse fabrikant Valneva, die begin december waren besteld en waarvan nu afgelopen vrijdag tien miljoen doses zijn geannuleerd. Daarnaast zijn er nog 1,3 miljoen doses van Sanofi/GSK, die in de toekomst minder zullen worden geleverd.

Iedereen die tot drie kan tellen weet wat dit betekent: zowel Spahn als Lauterbach zijn er kennelijk van uitgegaan dat iedere burger ten minste acht keer wordt ingeënt. En aangezien dit niet is gebeurd en niet zal gebeuren, omdat steeds meer burgers beseffen dat zij hun immuunsysteem vernietigen en nog vatbaarder zijn dan de niet-gevaccineerden, wordt de gif-afvalberg steeds groter. En de belastingbetalers zullen in tranen uitbarsten.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Vaccinatiewaanzin: Lauterbach wil 60 miljoen Duitsers vaccineren in de herfst

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bezorgde nederlander
6 maanden geleden

Die Duitsers zijn hardstikke gek.

Maar ja geld uitgeven van een ander (belastingbetalers) is gemakkelijk,( dan hoef je er zelf niets voor te doen.)

Voor de volksgezondheid?

Hoeveel gemn-therapie zou Lauterbach zelf hebben genomen?

Eddy
Eddy
6 maanden geleden

Alleen bij het zien van die kutkoppen zou een weldenkend mens als besluiten zelfmoord te plegen. Shit he, wat is er met ons gebeurd dat we zulk een kapotgefokte “mensen” ons laten vertellen wat we moeten doen. God moet een vrije dag gehad hebben of straalbezopen zijn geweest toen hij deze heren het levenslicht gunde

Petra
6 maanden geleden

In Nederland en België zal dit echt niet veel anders zijn.

Er zit niets anders op dan de overgebleven doses allemaal te injecteren in alle schuldigen, van minister tot injecteren de verpleegster.

Shewolf
Shewolf
5 maanden geleden
Antwoord aan  Petra

Een verpleegster die onwetend is, is niet schuldig vind ik.
We zijn met z’n allen ontzettend bang gemaakt en dachten dat het enige was om hier uit te komen.
Het is nu zaak dat ze bewust worden, wakker worden en hier niet meer aan mee willen werken.

Hagar
Hagar
5 maanden geleden

Ze kopen vaccins alsof ze er een commissie op krijgen.

En dat die vaccins daarna worden weggegooid wegens “over datum”, stoort hen niet, want de winst is binnen.